Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Оренда нерухомості в Латвії 2019 році: зняти квартиру, будинок

  1. Оренда на довгий і короткий термін
  2. Ринок нерухомості
  3. Новобудови в Латвії
  4. вторинна нерухомість
  5. Оренда будинків і вілл
  6. Латвійська комерційна нерухомість
  7. Пошук житла в Латвії
  8. Самостійний пошук житла
  9. Агентства нерухомості Латвії
  10. Сайти по оренді
  11. Оренда житла в Юрмалі
  12. Оренда житла в столиці
  13. Процедура оренди нерухомості
  14. Документи, які знадобляться для оренди житла

В останні роки еміграція в країни Прибалтики стрімко набирає обертів. Бути іммігрантом - це хороший спосіб дізнатися нове і цікаве про тій чи іншій країні, спробувавши пожити в ній деякий час. Латвія - одна з найбільш гостинних прибалтійських країн, ідеальне місце для подорожей, оздоровлення і життя. Наприклад, курорти Юрмала і Сігулда, яка відома як «латвійська Швейцарія», привертають не тільки туристів, але і іммігрантів зі Східної та Західної Європи. Тож не дивно, що оренда нерухомості в Латвії в 2019 році залишається досить актуальною. В останні роки еміграція в країни Прибалтики стрімко набирає обертів

Оренда на довгий і короткий термін

Ринок латвійської нерухомості в даний час продовжує активно розвиватися. Головним місцем, яке прагнуть відвідати люди, вперше опинилися в Латвії, безсумнівно, є Рига. Найбільш популярними районами міста вважаються центр, Посольський район і Старе місто.

Зняти квартиру в старій Ризі на добу або кілька днів не так просто, до того ж вартість оренди на короткий термін може виявитися досить високою навіть для середньостатистичного європейця. А недороге житло, оплату якого може осилити практично будь-який турист, користується величезним попитом, тому домовлятися про оренду такого житла необхідно задовго до поїздки.

Найбільший прибуток орендодавцям приносять квартири економ-класу, які здаються на тривалий термін. При цьому найбільш дефіцитними вважаються квартири в будівлях часів СРСР, оскільки зняти таку квартиру можна в середньому за 200-300 євро в місяць.

Зняти квартиру в Латвії на тривалий термін не складе труднощів, якщо потурбуватися про це заздалегідь.

Ринок нерухомості

Латвія славиться чистим узбережжям Балтійського моря, тому купальний сезон викликає справжній ажіотаж серед туристів. У розпал сезону сюди приїжджають українці, росіяни, білоруси, які після комфортного відпочинку нерідко приймають рішення залишитися тут назавжди.

Крім моря Латвія славиться ще й популярними фестивалями, які збирають чимало шанувальників з різних країн. Сезон фестивалів стартує в травні, і з цього часу ціни на житло починають стрімко зростати. Слід зазначити, що наплив іноземних гостей є відмінним шансом для орендодавців заробити більше. Особливо високі ціни спостерігаються в липні і серпні. А ось в середині осені зняти житло в Латвії на море можна за помірною ціною: оренда будинку на тривалий термін обійдеться близько 1000 євро на місяць, тоді як за короткочасне проживання (до місяця) доведеться заплатити до 1500 євро. Оренда ж квартир в Латвії восени може коштувати приблизно 10-15 євро на добу і 500 євро в місяць.

Новобудови в Латвії

Латвія є державою з економікою, що розвивається, тому з кожним роком на території країни з'являється все більше нових будівель. Наприклад, в столиці Латвії Ризі архітектори намагаються створити привабливі зовні будівлі, які зручні для проживання. Для тих, хто не виносить суєту великих міст, створюються житлові комплекси, розташовані поблизу озера або безпосередньо в сосновому бору.

вторинна нерухомість

Для тих, хто не має можливості зняти окрему нову квартиру в Латвії в силу фінансових труднощів, передбачені бюджетні варіанти житла. Якщо ви не вибагливий і готові розділити дах над головою з іншими любителями пригод, то спільна оренда квартири в Ризі від власника ідеально вам підійде. Якщо ж ви готові виділити скромну суму на окреме житло, можна зняти кімнату в гуртожитку в Латвії.

Оренда будинків і вілл

Зняти будинок в Латвії можна як на пару днів, так і на тривалий період. Влітку оренда будинків користується величезним попитом у приїжджих. Тому якщо ви серйозно налаштувалися на те, щоб відпочити разом з рідними в великому шикарному будинку, слід заздалегідь визначитися, скільки часу ви маєте намір орендувати його.

Зняти гостьовий будинок в Латвії на термін до 1 року вдасться лише за шалені гроші, а ось за піврічний період проживання потрібно буде заплатити в середньому близько 18 000 євро. При цьому слід врахувати, що вартість оренди залежить від району, в якому розташований будинок. Зняти гостьовий будинок в Латвії на термін до 1 року вдасться лише за шалені гроші, а ось за піврічний період проживання потрібно буде заплатити в середньому близько 18 000 євро

Тих, хто вважає за краще гучну міське життя, а також бізнесменів, які в силу зайнятості не можуть надовго залишати межі міста, порадує можливість зняти віллу в Латвії в межах великих міст - у них досить багато затишних тихих районів. Вартість оренди вілли в місяць - близько 3000 євро.

Найбільш вдалим варіантом прийнято вважати особняк, розташований недалеко від центру міста. Таке розташування зручно як для працюючих, так і для тих, хто веде розмірений спосіб життя. Якщо ж ви маєте намір залишитися наодинці з латвійської природою, варто орендувати нерухомість за містом. Зняти будинок на березі моря в Латвії - значить, добре відпочити і зміцнити здоров'я, зарядивши організм йодованим повітрям. Вартість оренди будинку на березі моря може доходити до 5000 євро на місяць.

Латвійська комерційна нерухомість

Підприємцям, які зайняті розвитком власного бізнесу в Латвії, неможливо обійтися без комерційної нерухомості. Буде потрібно вона і емігрантам, які намагаються знайти свою нішу в тутешньої бізнес-структурі. Зручний офіс недалеко від центру міста знадобиться практично будь-якому підприємцю. Слід мати на увазі, що оренда офісу в Ризі коштує в середньому 350-450 євро на місяць.

Компанії, які займаються виробництвом різних товарів, потребують спеціальних місцях для зберігання продукції, тому оренда складу в Латвії є надзвичайно актуальною. Складське приміщення обійдеться приблизно в 250 євро в місяць.

Для того щоб орендувати гідне складське приміщення, слід уважно вивчити комерційну нерухомість Латвії.

Пошук житла в Латвії

Про пошук житла на території Латвії необхідно подбати заздалегідь. Деякі емігранти вибирають недорогі готелі, проте ті, хто хоче жити в Ризі, шукають окрему житлоплощу. Знайти тимчасове або постійне притулок можна самостійно, скориставшись місцевими сайтами або сайтом бронювання.

Самостійний пошук житла

Якщо ви хочете заощадити час і гроші, можете спробувати знайти житло самостійно. Зробити це досить просто. Перш за все, необхідно знайти сайт нерухомості того міста, куди ви прямуєте. І все ж цим способом слід скористатися тим, хто знає когось із місцевих жителів, адже укладення договору з незнайомими людьми через інтернет не дає ніяких гарантій.

Агентства нерухомості Латвії

До допомоги агентств нерухомості частіше вдаються зайняті люди, у яких немає часу для пошуку житла. Дійсно, ви можете заощадити величезну кількість часу, поки досвідчені співробітники агентства будуть підшукувати вам житло. Крім того, ви можете бути абсолютно впевнені в тому, що не потрапите на вудку якогось шахрая. Однак перш ніж передавати пошук житла в руки агентства, необхідно якомога більше дізнатися про його діяльності. Для початку дізнайтеся, скільки часу існує агентство, почитайте відгуки колишніх клієнтів. Якщо ви хочете бути впевнені в тому, що вас не обдурять, можете вимагати документи, які дають дозвіл на роботу агентства.

Одним з найпопулярніших агентств в Латвії вважається, який допомагає всім бажаючим в пошуку постійного і тимчасового житла;

  • агентство займається орендою, продажем нерухомості в Ризі та Юрмалі, офіс знаходиться в Ризі за адресою Citadeles iela 2-512;
  • агентство нерухомості займається продажем нерухомості без посередників, повним супроводом угоди, пропонує різну нерухомість, виходячи з вимог покупця.

Сайти по оренді

Пошук апартаментів через спеціалізовані сайти досить популярний серед потенційних іммігрантів. Такі сайти дають можливість за короткий проміжок часу знайти житло, яке задовольняло б усім вимогам, і забронювати його. До того ж цей спосіб хороший ще й тим, що ви можете бути абсолютно впевнені в тому, що ні втратите свої гроші, адже платити за житло необхідно при поселенні.

Одним з найбільших сервісів є Hotellook, в який входять системи Букинг, Агод, Острівець та інші. Одним з найбільших сервісів є Hotellook, в який входять системи Букинг, Агод, Острівець та інші

Ви можете звернутися і до інших пошукових сайтах, наприклад, - на сайті можна вибрати критерії пошуку і забронювати житло;

  • сайт - надає можливість вибору житла за невисокими цінами;
  • сайт - містить бюджетні пропозиції по здачі житла в оренду: квартир, будинків, кімнат. Вказавши потрібні параметри, можна швидко знайти підходящий варіант;
  • сайт з пошуку нерухомості - тут можна знайти будь-яку потрібну нерухомість: квартири, будинки, склади, офіси, гаражі.

Якщо ви часто буваєте в столиці Латвії і її пейзажі вже встигли вам набриднути, можна відправитися в другій за величиною місто після Риги - Даугавпілс. Це місто є одним з найбільших туристичних центрів країни. Ліси, блакитні озера, чисті пляжі - все це ви можете побачити, коли приїдете в Даугавпілс.

Зняти будинок в Даугавпілсі можна зовсім недорого: короткострокова оренда коштуватиме до 1000 євро, за довгострокову оренду необхідно буде заплатити суму на порядок менше - близько 800 євро на місяць.

На спеціалізованих сайтах величезна кількість подібних пропозицій.

Для тих, хто хотів би зануритися в історію, існує Вентспілс. Велике портове місто має велику кількість пам'яток, ніж та приваблює туристів. Оренда квартир у Вентспілсі досить розвинена: оренда хорошої квартири обійдеться від 30 до 50 євро на добу, довготривала оренда коштуватиме близько 600 євро на місяць, а короткострокова - до 700 євро.

Лієпая - ще один латвійський місто, яке варто відвідати. Він славиться старовинними вуличками, колоритними кафе та магазинами, пропонуючи всім бажаючим насолодитися архітектурою в стилі ар-нуво. Пляжі містечка Лієпая вважаються мало не найчистішими і красивими в усій Латвії. Зняти квартиру в Лієпаї подобово можна за 35-40 євро, квартиру на довший термін - за 450-600 євро в місяць.

Оренда житла в Юрмалі

Один з найбільших міст Латвії Юрмалу щорічно відвідує близько 1 мільйона туристів і практично стільки ж іммігрантів. Кожна людина, яка приїжджає в Юрмалу на фестиваль або просто відчути атмосферу Прибалтики і подихати цілющим морським повітрям, хоче відпочити з найбільшим комфортом у відповідності зі своїми фінансовими можливостями. Наприклад, студенти зазвичай хочуть зняти дешеву квартиру в Юрмалі подобово. Бюджетний варіант квартири може коштувати 40 євро на добу, за місяць необхідно буде віддати до 900 євро.

Для мандрівників, які хотіли б гуляти по нічному узбережжю або засипати під шум прибою, можлива оренда недорогих квартир недалеко від моря. Однак така квартира обійдеться на 20 євро дорожче.

Якщо ви хочете комфортно провести час і повеселитися з друзями, вам підійде оренда апартаментів на березі моря в Юрмалі від власника. Головною перевагою такого варіанту оренди є те, що ви можете отримати хороший будинок для відпочинку біля моря за порівняно невеликі гроші, адже ви можете зняти віллу разом з друзями, і якщо кожен з них викладе певну суму, якісний відпочинок вам забезпечений. Більш того, орендуючи апартаменти безпосередньо у власника, ви економите на оплаті послуг агентства. Якщо ви хочете комфортно провести час і повеселитися з друзями, вам підійде оренда апартаментів на березі моря в Юрмалі від власника

Для сімейних людей також знайдеться підходяще житло. Зняти дачу в Юрмалі на літо в приватному секторі поруч з морем - відмінна ідея. Таким відпочинком будуть задоволені не тільки дорослі, які віддають перевагу спокій, а й діти. До того ж в Юрмалі живе величезна кількість російськомовних людей, які завжди будуть раді не тільки що-небудь підказати, але і поговорити про життя.

У разі якщо ви маєте намір заощадити на поїздці, вас приємно здивують ціни на оренду кімнати в Юрмалі на місяць без посередників. Таким чином можна зберегти гроші на насичений відпустку в Юрмалі.

Оренда житла в столиці

Латвія визнана відмінною країною для життя, ведення бізнесу, а також працевлаштування. Люди різних націй вирушають підкорювати Ригу. А оскільки житло в столиці коштує не так вже дешево, приїжджі намагаються недорого зняти на тривалий термін кімнату в Ризі. Для іноземців, які мають намір залишатися в Ризі як мінімум пару місяців, досить проблематично знайти квартиру, що може бути надана недалеко від центру, була великою, з усіма благами цивілізації і при цьому коштувала невеликих грошей. Справа в тому, що хороша квартира в центрі коштуватиме ні багато ні мало від 500 до 1000 євро місяць.

Довгострокова оренда квартири в Ризі з окремою оплатою комунальних послуг - хороша можливість не тільки отримати в оренду житло, але і заощадити. Якщо ви будете стежити за роботою електроприладів, витрачати якомога менше води, то зможете зберегти круглу суму.

Знімання будинку в околицях Риги без посередників цілком можливий за порівняно невелику суму. Добротний, великий, красивий будинок з 7 кімнат обійдеться в 3 500 євро в місяць. Якщо постаратися, можна знайти і більш дешеві варіанти - наприклад, просторий будинок на 4 великих кімнати буде коштує близько 900 євро на місяць. Можна сказати, що ціни дуже відрізняються, тому людина, що має навіть скромні заощадження, обов'язково знайде підходящий будинок.

Процедура оренди нерухомості

Перш ніж орендувати нерухомість в Латвії, необхідно:

  • визначитися, яким способом ви будете шукати житло;
  • попередньо обговорити з господарем житла всі нюанси і спосіб здійснення оплати;
  • укласти договір, який документально підтверджує акт знімання житла.

Документи, які знадобляться для оренди житла

Для того щоб скласти договір, у вас можуть зажадати паспортні дані та інформацію про наявності громадянства . Однак майте на увазі, що далеко не всі люди, які здають житло в Латвії, хочуть платити податки, адже податок на капітал нині становить близько 10%, а з 2019 року податок з оренди може скласти вже 20%.

Латвія - плюси і мінуси життя: Відео

Новости