Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Путівник по Валенсії

  1. Карта пам'яток Валенсії
  2. Маршрут прогулянки по Валенсії
  3. Кафедральний собор св. Марії Валенсії
  4. Залишки оборонних стін Валенсії
  5. Площа Святої Діви
  6. Місто Мистецтва і Науки
  7. Події, свята, заходи
  8. Завантажити карти і путівники по Валенсії
  9. Міський транспорт Валенсії
  10. Що подивитися близько Валенсії?
  11. Як дістатися до…

Побувайте в музеї кориди з ареною для бою биків. Сходіть в дивовижне місто мистецтв і науки з незвичайними футуристичними будівлями. Скуштуйте Орчата на місцевому ринку. Заберіть на вежу Кафедрального собору. Позасмагати на міському пляжі, а потім вирушайте на озеро Альбуфера дивитися птахів. Побувайте в музеї кориди з ареною для бою биків

Валенсія - місто і однойменна провінція

Валенсія (Valencia) - прекрасне місто, який з'єднав в собі старовину і сучасність. Він знаходиться на місці злиття річки Турія з Середземним морем. Колись тут знаходилася старогрецька колонія Туріс. Пізніше поселення потрапило під владу Карфагена, а в 138 р. До н.е. е. було захоплено Римською Імперією. Римський консул Децій Юній Брут повелів заснувати місто, що отримало назву Валентія (лат. «Смілива»).

Після римлян до Валенсії прийшли вестготи, а в 718 році - маври. З їх приходом почався новий етап зростання і розвитку міста. У період влади Кордовского халіфату тут проживало 15 тис. Жителів. Найвищої точки розквіту Валенсія досягла в XI столітті - вона стала столицею арабської держави.

Арабському правлінню поклав кінець король Яків I в жорстоких боях 1238 року. Після вигнання маврів і приєднання Валенсії до іспанських володінь, тут з'явилися християнські монастирі і храми.

Сьогодні Валенсія - велике місто, де живе 800 000 чоловік. Вона є столицею однойменної провінції Валенсія і центром автономії Валенсийского спільноти. Всі міські проспекти виходять до морського порту, набережної і знаменитим пляжам Мальвароса. На 500-кілометровому валенсийском узбережжі розташовано чимало відмінно обладнаних пляжів. Однак туристична сфера Валенсії не закінчується пляжним відпочинком. Багато робиться для того, щоб долучити гостей міста до його старовинної багатогранної культури.

Карта пам'яток Валенсії

Маршрут прогулянки по Валенсії

Маршрут прогулянки по Валенсії

Завантажити та роздрукувати карту прогулянки

Кафедральний собор св. Марії Валенсії

Кафедральний собор св. Марії Валенсії

Catedral de Santa María de Valencia заснували в 1262 році. Цей ранній готичний храм будувався протягом XIII-XIV ст. Пізніше його реконструювали, і зараз тільки старий портал Апостолів залишився готичним - інші частини будівлі придбали характерні риси бароко.

Собор став центром суспільного життя міста; в ньому вирішувалися суперечки, проходили збори жителів. Зараз при храмі створено музей. В його експозиції виставлено чаша Святого Грааля, визнана Римським Папою, яка зберігається в капелі Санто-Калис (або капітулярная залі). Також тут зібрані картини великих художників Іспанії та Італії.

Детальніше про собор →

Залишки оборонних стін Валенсії

ворота Куарт

У XVI столітті Валенсія стрімко розвивалася. Вона стала фінансовою столицею Іспанії. В цей час було побудовано безліч красивих будівель історичного центру, а по периметру місто було обнесене оборонними стінами. Згодом ці стіни були зруйновані. Збереглися тільки ворота Торрес де Серрано (Torres de Serranos) - на півночі і ворота Торрес де Куарт - на заході.

Площа Святої Діви

Серцем історичної Валенсії називають площа Святої Діви (Plaza de la Virgen) - покровительки міста. Колись ця площа трикутної форми нагадувала острів і була оточена водами річки Турія.

Після сильної повені річку відвели від центру міста. Про неї нагадує лише фонтан на площі. У XVII столітті тут був побудований Базиліка Святої Діви Знедолених (Basílica de la Virgen de los Desamparados), поруч з нею - соборна вежа Мігелете (El Miguelete) і готичний палац Валенсийского уряду (Palacio de la Generalidad Valenciana).

Місто Мистецтва і Науки

У Валенсії чимало сучасних архітектурних шедеврів. Місто Мистецтва і Науки (Ciudad de las Artes y las Ciencias), який теж став символом Валенсії, створений Сантьяго Калатрава Вальс (Santiago Calatrava Valls). Гості цього Міста відвідують планетарій-Напівсферу (El Hemisfèric), музей Науки (El Museu de les Ciències Príncipe Felipe), палац Мистецтв (El Palau de les Arts Reina Sofía) і галерею-сад (L'Umbracle). У Океанографічному парку (El Oceanográfico) можна познайомитися з мешканцями морських глибин.

Калатрава створив також проект палацу Музики з дивовижною акустикою і зручним плануванням залу. Геніальний валенсийский архітектор проектував і новий міст через Турію, схожий своєю формою на білий парус.

Детальніше →

Події, свята, заходи

«Свято вогню» у Валенсії (Fallas) (фото: calafellvalo)

У місті, де об'єдналися культури різних часів і народів, проходить безліч свят. Найяскравішим з них вважається День покровителя, а найбільш видовищним - Фальяс (Fallas) - «свято вогню». Це традиція, що збереглася з часів язичництва. Фальяс проходить навесні - 15 березня. Люди збирають весь непотріб, що накопичився за рік, роблять з нього символічні величезні ляльки і до ночі спалюють їх. Після цього відкриваються костюмовані ходи і карнавали. Закінчується дійство підношенням квітів Святій Діві. Валенсійці несуть до храму безліч букетів, а флористи створюють з них справжні шедеври. Повинно бути, через це звичаю Валенсію називають «містом квітів».

Детальніше про свято ...

Завантажити карти і путівники по Валенсії

Завантажити карти і путівники по Валенсії

Міський транспорт Валенсії

Схема метро Валенсії Схема метро Валенсії   Карта міського транспорту Валенсії Карта міського транспорту Валенсії

Що подивитися близько Валенсії?

Як дістатися до…

Готелі, які я раджу

Недорогі апартаменти в Валенсії

Кращі готелі

Як я економлю на готелях?

Все дуже просто - шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик RoomGuru . Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

Новости