Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Онлайн-путівник: все про Амстердам по-російськи

  1. Як дістатися до Амстердама?
  2. Як дістатися з Схипхола в Амстердам?
  3. Як дістатися з Ейндховена?
  4. Готелі в Амстердамі
  5. Громадський транспорт в Амстердамі
  6. Громадський транспорт в Голландії
  7. Гроші в Голландії
  8. Ціни в Амстердамі
  9. Цікаві Амстердама
  10. Музеї Амстердама
  11. Шопінг в Амстердамі
  12. Кафе і ресторани в Амстердамі
  13. Чим зайнятися в Амстердамі з дітьми?
  14. Сувеніри та подарунки з Голландії
  15. Куди поїхати на 1-2 дня з Амстердама?

Всім привіт! Ось уже 5 років я створюю цей онлайн-путівник по Амстердаму. За цей час в ньому накопичилося 300+ статей, і, щоб вам було легко зорієнтуватися, я зібрала все найважливіше на цій стартовій сторінці. Клікайте, вивчайте, користуйтеся! Додавайте в обране, діліться з друзями. І, звичайно, плануйте поїздку в Амстердам!

І, звичайно, плануйте поїздку в Амстердам

Путівник Amsterdam on Air - це не тільки актуальні статті, а й рекомендації перевірених сервісів з бронювання, складання маршрутів, пошуку розкладів. Тут є все, що потрібно для організації самостійної поїздки в Амстердам.

Будь ласка, зверніть увагу: цей сайт створений для самостійної підготовки до поїздки. У коментарях я відповідаю тільки на короткі і загальні питання. Ви можете ділитися досвідом і питати поради у інших мандрівників в відкритому чаті Amsterdam on Air в Telegram.

Інформація на сторінках путівника оновлюється майже щодня. За найактуальнішими новинами слідкуйте на нашій сторінці в Facebook і в Telegram-каналі .

Також, щоб швидко знайти потрібну інформацію, ви можете скористатися пошуком (введіть запит в колонці зліва).

Як дістатися до Амстердама?

Простіше і швидше за все дістатися до Амстердама на літаку. З Москви в аеропорт Схіпхол літають прямими рейсами авіакомпанії KLM Royal Dutch Airlines і Аерофлот. З Мінська - компанія Belavia. Рейси в аеропорт Схіпхол виконують також компанії-лоукостер airBaltic, Easyjet, Transavia .

Щоб знайти оптимальний за часом і ціною варіант перельоту, ви можете скористатися пошуковими системами на кшталт Aviasales , Skyscanner або Expedia. Зверніть увагу, що такі системи враховують не всі пропозиції лоукостерів. Наприклад, квитки компанії WizzAir , Яка літає в Ейндховен, краще дивитися безпосередньо на сайті авіакомпанії.

Якщо ви плануєте Євротур і спочатку летите в інше європейське місто (Брюссель, Дюссельдорф, Париж і т.п.), то до Амстердама ви легко можете дістатися на поїзді (квитки продаються на сайті NS International , Проїзд з Брюсселя коштує від 29 євро) або на автобусі (наприклад, Eurolines або Flixbus ).

Ви також можете дістатися з Амстердама на поїзді, якщо прилітаєте в інші європейські аеропорти - Paris Orly, Paris - Charles de Gaulle, Brussels South Charleroi, Франкфурт і інші. Уточнити розклад і ціни >>

Для поїздки в Голландію необхідно мати шенгенську візу. Процедура її отримання залежить від вашої країни.

Увага! На паспортному контролі в аеропорту Схіпхол ретельно перевіряють мета вашого візиту до Голландії. Саме тому, крім паспорта з візою, обов'язково потрібно мати під рукою:

1) зворотний квиток
2.1) запрошення (якщо ви їдете в гості або по роботі)
2.2) або підтвердження того, що у вас спланована туристична поїздка (роздруківка броні готелю в Голландії і т.д.).

Лайфхак! Летіть через Схіпхол і плануєте на зворотному шляху шопінг в Duty Free? Підпишіться на новини на сайті Schiphol.nl - і отримаєте купон на знижку 5 євро при купівлі парфумерії, косметики, сонцезахисних окулярів, напоїв та шоколаду на суму від 25 євро. А магазини там відмінні :) Перевірено - працює!

Як дістатися з Схипхола в Амстердам?

З аеропорту в центр Амстердама можна дістатися:

  • на поїзді. Час в дорозі - 17 хвилин. Прибуває на центральний вокзал Амстердама. Вартість квитка в одну сторону - 5,40 євро (4,40 за проїзд + 1 євро за одноразову OV-chipkaart ). Квиток потрібно купити в автоматі або в касах. З вересня 2017 року квитки також можна купити онлайн . Так ви зможете уникнути переплати 1 євро за одноразову карту. Квиток не прив'язаний до конкретного поїзду, його можна використовувати протягом дня.
  • на автобусі Amsterdam Airport Express №397 (раніше він мав номер 197). Час в дорозі - 30 хвилин. Прибуває на Музейну площу. Вартість квитка в одну сторону - 6,50 євро (можна купити прямо у водія, оплата тільки за карткою). ви також можете купити квиток на автобус №397 туди-назад за 11,25 євро онлайн.
  • на таксі. Поїздка обійдеться вам в середньому в 45 - 50 євро. Ви можете уточнити ціну і замовити таксі онлайн >>

Ви можете уточнити ціну і   замовити таксі онлайн >>

Докладні інструкції:

Як дістатися з Ейндховена?

Дістатися з Ейндховена в Амстердам можна:

  • на автобусі Air Express Bus прямо з аеропорту. Вартість квитка в одну сторону - 24 євро, в обидві - 40 євро. Онлайн квитки можна купити зі знижкою 1,50 євро.
  • на поїзді. В цьому випадку вам спочатку потрібно доїхати до ж / д вокзалу Ейндховена (квиток на автобус коштує 3,70 євро). Вартість квитка на поїзд Ейндховен - Амстердам в одну сторону - 20,50 євро (19,50 євро за проїзд + 1 євро за одноразову OV-chipkaart ). Квиток на поїзд також можна купити онлайн .

Детальна інструкція про те, як дістатися з Ейндховена в Амстердам >>

Готелі в Амстердамі

Житло в Амстердамі можна знайти на будь-який смак, від Ботель на березі каналу до шикарних п'ятизіркових готелів . Якщо ви хочете зупинитися в центрі Амстердама і при цьому уникнути туристичних натовпів, зверніть увагу на готелі в районі Йордан . ось тут ви знайдете дуже зручну розбивку готелів за категоріями, районам і зірковості - вона допоможе вам зробити вибір.

готель Ambassade   розташований в 10 особняках 17-го століття на каналах Herengracht і Singel
готель Ambassade розташований в 10 особняках 17-го століття на каналах Herengracht і Singel

Середня вартість більш чи менш пристойного готелю в Амстердамі - 100 євро на добу. Якщо ви хочете трохи заощадити, тут є два варіанти - зупинитися в околицях Амстердама . або бронювати житло заздалегідь, за кілька місяців для поїздки. Вартість готелю зафіксується для вас на момент бронювання. А ціни на готелі в Амстердамі, особливо в гарячий сезон, можуть рости дуже істотно.

Як забронювати готель? Читайте покрокову інструкцію >>

Громадський транспорт в Амстердамі

Міський транспорт Амстердама (Трамваї, автобуси, метро, ​​пороми) обслуговується компанією GVB. Вартість квитка на 1 годину - 3,20 євро. На 24 години - 8 євро. Дітям до 4 років проїзд безкоштовний. Для дітей 4 - 11 років є спеціальний квиток на 24 години, який коштує 4 євро. Квитки можна купити у водія, в автоматах або в офісах GVB Tickets & Info. Трамваї, автобуси і метро працюють з 6 години ранку і до 0:30 ночі. З 0:30 до 7:00 по місту курсують нічні автобуси.

Звичайно, пересуватися по Амстердаму і околицях можна і на велосипеді. В такому випадку, його краще заздалегідь забронювати тут .

Для того щоб дізнатися, який транспорт довезе вас по потрібному маршруту, скористайтеся сайтом   9292 Для того щоб дізнатися, який транспорт довезе вас по потрібному маршруту, скористайтеся сайтом 9292.nl .

Детальніше про громадському транспорті, вартості та купівлі квитків >>

Детальніше про   громадському транспорті, вартості та купівлі квитків >>

Громадський транспорт в Голландії

Поїзд - мабуть, головний вид транспорту в Голландії. Всю інформацію про розклад і ціни на квитки ви можете отримати на сайті NS.nl . Одноразові квитки на потяги продаються в автоматах або в касах (шукайте вивіску Tickets & Service) на станціях, а також онлайн на сайті NS International . Перед початком поездківам потрібно зробити check-in - піднести картку до валідатора і переконатися, що він її просканував.

Зверніть увагу: валідатор, на якому потрібно зачекініться, знаходиться на станції, а не в самому поїзді.

Зверніть увагу: валідатор, на якому потрібно зачекініться, знаходиться на станції, а не в самому поїзді

Вся інформація про те, як користуватися поїздами в Голландії, тут:

Гроші в Голландії

Офіційна валюта Нідерландів - євро. Приїжджаючи до Голландії, краще мати купюри не крупніше 50 євро. Чипованниє карти MasterCard і Visa приймаються в туристичних місцях, але в багатьох закладах (включаючи супермаркети) можна розплатитися тільки картами Maestro або готівкою.

На фото: напис на вході в   супермаркет Albert Heijn   в центрі Амстердама
На фото: напис на вході в супермаркет Albert Heijn в центрі Амстердама

Поміняти гроші на євро в Амстердамі можна на обмінних пунктах (наприклад, GWK Travelex), але курс буде невигідним + c вас візьмуть комісію 0,75% (мінімум 3,75 євро). Тому краще приїжджати в Голландію, маючи гроші в місцевій валюті.

Детальніше про всі грошові нюансах >>

Ціни в Амстердамі

Скільки грошей брати з собою в поїздку? ви можете дізнатись про ціни в Амстердамі (Вартості транспорту, музеїв , Розваг, продуктів ) І, виходячи зі своїх планів, порахувати, скільки вам потрібно буде витратити.

По-хорошому, 50 євро на добу на людину - мінімум, який потрібен для розслабленого відпочинку в Амстердамі (за умови, що ви не будете активно ходити по музеям і що у вас вже заброньований готель ).

По-хорошому, 50 євро на добу на людину - мінімум, який потрібен для розслабленого відпочинку в Амстердамі (за умови, що ви не будете активно ходити по   музеям   і що у вас вже   заброньований готель   )

При плануванні бюджету на поїздку раджу вам заглянути на сторінку 15+ рад і Лайфхак, як заощадити в Амстердамі .

Цікаві Амстердама

Що подивитися в Амстердамі? Тут я зібрала кілька варіантів планів і ідей, чим зайнятися в столиці Голландії. Стаття постійно оновлюється. Вибирайте, комбінуйте, складайте власну програму на свій смак.

Від себе я б порадила обов'язково сходити в Китайський квартал , квартал червоних ліхтарів (Туди варто сходити, щоб відчути атмосферу Амстердама!), Прокотитися по каналах Амстердама , заглянути на ринки , Особливо на квітковий ринок . Піднятися на дах центральної бібліотеки Амстердама (вхід вільний) і подивитися на місто з висоти . Всі ці пам'ятки знаходяться в центрі Амстердама.

На фото: кафе на верхньому поверсі центральної бібліотеки Амстердама
На фото: кафе на верхньому поверсі центральної бібліотеки Амстердама

Хочете побачити нетуристичний Амстердам? прогуляйтеся по району Йордан . Поїдьте (а ще краще сходіть пішки, через район Ауд-Вест) в De Hallen . Загляньте в музеї, розташовані в старовинних будинках на каналах .

На фото: внутрішній дворик   музею Cromhouthuis   (Herengracht 366)
На фото: внутрішній дворик музею Cromhouthuis (Herengracht 366).

Музеї Амстердама

Вчора в Амстердамі працює близько 50 абсолютно різних музеїв. від Rijksmuseum , Де можна побачити «Нічний дозор» Рембрандта, і музею Ван Гога до музею мікробів Micropia . Плануючи похід в музеї, особливо такі популярні як Rijksmuseum , музей Ван-Гога , Будинок-музей Анни Франк і музей пива Heineken Experience , краще купити квитки заздалегідь онлайн , Щоб уникнути великих черг.

Увага! Іноді, в сезон відпусток і в вихідні, купити онлайн-квитки в музей Ван Гог а день в день практично нереально. Плануйте візит заздалегідь і купуйте квитки мінімум за 2-3 дні до бажаної дати.

Вартість квитків при покупці онлайн не вище, а іноді і нижче вартості на вході. Зокрема, це стосується квитків в музей мадам Тюссо , будинок жахів Amsterdam Dungeon , а також музей Heineken Experience (Знижка 2 євро).

Якщо ви плануєте активно відвідувати музеї, то, можливо, вам буде вигідніше купити один з трьох абонементів:

Корисно знати: Музейна карта, Holland Pass, I amsterdam card - що вибрати?

Корисно знати:   Музейна карта, Holland Pass, I amsterdam card - що вибрати

Мій відгук про мапі I Amsterdam City Card можна прочитати тут >>

Додаткова важлива інформація про музеї Амстердама:

Шопінг в Амстердамі

Найпопулярніші шоппінговий місця Амстердама - пішохідна вулиця Kalverstraat (представлені в основному бренди сегмента мас-маркет), район дев'яти вуличок (Місцеві бренди та креативні лавочки), торговий центр De Bijenkorf на площі Дам (бренди класу люкс і більш демократичні марки) і вулиця PC Hooftstraat в музейному кварталі (преміум-бренди). Цікаві дизайнерські магазини можна знайти на вулиці Staalstraat . Час розпродажів в Амстердамі доводиться в основному на січень-лютий і липень.

Докладний гід по шоппінговий районам Амстердама читайте тут >>

Докладний гід по шоппінговий районам Амстердама   читайте тут >>

У годині їзди від Амстердама знаходиться аутлет Batavia Stad. Тут я описала свої враження від його відвідин. Якщо коротко, то поза сезоном знижок на особливо вигідні покупки там розраховувати складно. Але, якщо ви любите неспішний шопінг в приємному оточенні, можна з'їздити. Дістатися туди найзручніше на спеціальному шатлі, який обійдеться в 5 євро (туди-назад). Шатли відправляються з Амстердама щодня о 10.00. Забронювати квиток на шатл >>

Кафе і ресторани в Амстердамі

В Амстердамі живуть люди 190 національностей. У гастрономічному плані це просто свято якесь: тут можна скуштувати страви мало не будь-якої кухні світу (ось, правда, з аргентинськими стейками місцеві радять бути обережнішими). У пошуку ресторанів відмінно допомагає всім відомий TripAdvisor. Найбільше хороших відгуків я чула про ресторанах The Seafood Bar і Guts & Glory. А які сподобалися вам? Розкажіть в коментарях!

Що варто мати на увазі. В Амстердамі ви не знайдете комплексних обідів з трьох блюд, та й взагалі гарячі страви під час обіду знайдете далеко не скрізь. Суп або сендвічі, сік або каву - приблизно так виглядає традиційний голландський ланч . Так що ви мало що втратите, якщо вирішите в обід перекусити на ходу . А ось на вечерю в багатьох місцях пропонують як раз-таки комплекс - закуска, гаряче, десерт. Коштує він близько 25-40 євро.

Місця, куди я ходжу в Амстердамі:

  • тайське кафе Jasmine Thai (update: кафе, на жаль, закрилося) і ресторан Bird Thai (є take away) на вулиці Zeedijk, коли хочеться смачної і гострої азіатської їжі
  • кафе Spanjer + van Twist (Leliegracht 60, в півхвилини ходьби від музею Анни Франк), якщо хочеться випити келих вина, сидячи прямо біля каналу
  • кафе в центральній бібліотеці (Oosterdokskade 143, недалеко від вокзалу), якщо хочеться випити кави, дивлячись на Амстердам з висоти
  • за кращими в Амстердамі стейками - в ресторани Loetje
  • за суші - в Sumo Sushi. В їх ресторанах є система all you can eat.

Кафе і ресторани з панорамним видом на Амстердам:

На фото: кафе LaPlace в центральній бібліотеці
На фото: кафе LaPlace в центральній бібліотеці.

Кафе і ресторани з видом на канали:

На фото - ресторан Hèt Terras в готелі De L'Europe
На фото - ресторан Hèt Terras в готелі De L'Europe.

  • кафе De Jaren (є тераса на воді)

На фото - кафе De Jaren в Амстердамі
На фото - кафе De Jaren в Амстердамі.

На фото - вид на канал з кафе в музеї сумок
На фото - вид на канал з кафе в музеї сумок.

  • Brasserie Ambassade
  • Amstel Lounge в 5-зірковому готелі InterContinental Amstel Amsterdam

Якщо ви хочете чогось особливого, вирушайте на вечеря в поїзді . Він починається із зустрічі на червоній килимовій доріжці і триває тригодинний поїздкою по мальовничих місцях Голландії і, власне, вечерею з чотирьох страв. Забронювати столик в поїзді потрібно заздалегідь >>

Читайте також:

Чим зайнятися в Амстердамі з дітьми?

Ось вам Топ-10 ідей сімейного відпочинку в Амстердамі від гіда Каті Бартелса :

  1. Перше знайомство з містом: прогулянка по каналам
  2. Знайомство з мистецтвом: музей Ван Гога і Rijksmuseum
  3. Artis, найстаріший зоопарк Голландії
  4. Музей мікробів, вірусів і бактерій
  5. Амстердамські будинку, житлові човни і таємні церкви
  6. Музей житлової човни, човен кішок і прогулянка по Йордану
  7. Музей мореплавання: «морська» Голландія для дорослих і дітей
  8. Інтерактивний музей NEMO
  9. World of Ajax і Amsterdam ArenA: для хлопчиків будь-якого віку!
  10. Розважальні центри для дітей від 1 до 12 років

Сувеніри та подарунки з Голландії

Що привезти з Амстердама? Якщо ви хочете купити сувеніри за 3-10 євро (Магніти, амстердамські будиночки, кломпи і т.п.), вирушайте на квітковий ринок . Там же можна купити і цибулини тюльпанів. Більш цікаві і вишукані сувеніри продаються в музейних магазинах.

Сувеніри в музеї Ван Гога в Амстердамі
Сувеніри в музеї Ван Гога в Амстердамі

Делфтский фарфор в Амстердамі можна купити, наприклад, в магазині на Muntplein 12, біля Квіткового ринку. Кілька оригінальних ідей подарунків ви можете підглянути тут .

Що стосується їстівних подарунків, то сир краще купувати в спеціалізованих магазинах. Голландські вафлі - на ринку або в магазині НЕМА. Але якщо у вас вистачає часу тільки на похід до супермаркету, то і там є що вибрати . Вафлі, сир і заморожену оселедець також можна купити в аеропорту, в магазинах дьюті-фрі .

У спеціалізованих магазіінах можна спробувати десятки сортів сиру
У спеціалізованих магазіінах можна спробувати десятки сортів сиру

Куди поїхати на 1-2 дня з Амстердама?

Ось як мінімум 15 ідей ! Особисто я б порадила обов'язково з'їздити в Харлем (15 хвилин їзди на поїзді), в Зандфорт , До Північного моря (30 хвилин їзди на поїзді), в Заансе Сханс (Там можна побачити знамениті голландські млини, півгодини від Амстердама), в Енкхейзен , В рибальське село минулого століття (година їзди на поїзді). Якщо у вас є більше часу, то варто з'їздити в Гітхорн, «голландську Венецію» і на Тесселі , Острів, де знімався фінал фільму «Достукатися до небес». У квітні-травня обов'язково варто з'їздити в парк тюльпанів Кекенхоф .

Млини в Заансе Сханс
Млини в Заансе Сханс

Якщо ви приїжджаєте в Голландію довше, ніж на 5 днів, то я б радила відразу побудувати маршрут так, щоб жити не тільки в Амстердамі, але і помандрувати по країні. Вона дуже різноманітна і дивовижна!

Інформація на сайті щоденно оновлюється і доповнюється.

Хочете підтримати проект Хочете підтримати проект? Путівник підключений до партнерської програми Booking.com . Якщо ви будете бронювати житло (не тільки в Голландії, в будь-якій країні світу), зайдіть на сайт за моєї партнерської посиланню . Ви не заплатите ні копійки зайвої, а мені «капне» невелика комісія від Booking.com. Вона не зробить мене багатою, але дасть більше можливостей для розвитку проекту. Дякуємо!

Питання? Задавайте в коментарях!
Доповнення? З вдячністю приймаються!
Відгуки про проект? Можна, можливо залишити тут . Завжди раді чути!

Чи збираєтеся в поїздку? Корисні посилання для вас:


Booking.com

Вам також може бути цікаво:

Цікаво? Поділіться з друзями!

Як дістатися до Амстердама?
Як дістатися з Схипхола в Амстердам?
Як дістатися з Ейндховена?
Як дістатися до Амстердама?
Летіть через Схіпхол і плануєте на зворотному шляху шопінг в Duty Free?
Як дістатися з Схипхола в Амстердам?
Як забронювати готель?
А які сподобалися вам?
Хочете підтримати проект?
Питання?

Новости