Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найбільші аварії корабля в історії. ФОТО

Донья Пас - 4 375 загиблих Донья Пас - 4 375 загиблих   Пасажирський пором, зареєстрований на Філіппінах

Пасажирський пором, зареєстрований на Філіппінах. Затонув 20 грудня 1987 роки після зіткнення з танкером "Вектор". При цьому загинуло приблизно 4 375 осіб, що робить цю морську катастрофу найбільшою в мирний час.

Вибух в Галіфаксі посилання - 1 950 загиблих Вибух в Галіфаксі посилання - 1 950 загиблих

Вибух в Галіфаксі - вибух, що стався у четвер, 6 грудня 1917 року в гавані міста Галіфакс. В результаті сильного вибуху французького військового транспорту "Монблан" ", завантаженого вибухівкою, що стався в результаті зіткнення" Монблану "з норвезьким кораблем" Имо ", порт і значна частина міста були повністю зруйновані. Близько 2 тис. Людей загинули в результаті вибуху, під уламками будівель, і через що виникли після вибуху пожеж. Приблизно 9 тис. осіб отримали поранення.

Йоола - 1 863 загиблих Йоола - 1 863 загиблих

Сенегальський державний паром, який перекинувся біля берегів Гамбії 26 вересня 2002. Катастрофа призвела до загибелі щонайменше 1863 осіб. 26 вересня 2002 р паром Йоола відплив з Зігіншор в районі Казаманс в одну зі своїх звичайних поїздок до столиці Сенегалу Дакар. Під час рейсу судно, призначене для перевезення близько 580 пасажирів, вмістило в себе близько 2000 чоловік. По дорозі корабель перекинувся в результаті сильного вітру біля берегів Гамбії. Докладні звіти показують, що це сталося менш ніж за п'ять хвилин.

Султана - 1 800 загиблих Султана - 1 800 загиблих

Пароплав "Султана", який плавав по річці Міссісіпі був знищений в результаті вибуху один з чотирьох котлів 27 квітня 1865 року. Це призвело до найбільшої морської катастрофи в історії Сполучених Штатів. Загинули приблизно 1800 чоловік з знаходилися на борту 2400 пасажирів. пароплав затонув недалеко від міста Мемфіс, штат Теннесі.

Титанік - 1 517 загиблих Титанік - 1 517 загиблих

"Титанік" - британський пароплав компанії "Уайт Стар Лайн", один з трьох суден-близнюків типу "Олімпік". Найбільший пасажирський лайнер світу на момент свого спорудження. Під час першого рейсу 14 квітня 1912 року зіткнувся зі айсбергом і через 2 години 40 хвилин затонув. На борту було 1316 пасажирів і 892 члени екіпажу, всього 2208 осіб. Катастрофа "Титаніка" стала легендарною, на її сюжет знято кілька художніх фільмів.

Імператриця Ірландії посилання - 1 012 загиблих Імператриця Ірландії посилання - 1 012 загиблих

"Емпресс оф Айрленд" - канадський пасажирський лайнер, закладений на стапелях верфі Гован, недалеко від Глазго (Шотландія). Спущений на воду в січні 1906 року, проходив ходові випробування до 27 червня 1906 року. Один з найбільших суден свого класу, що належав компанії "Канадіан пасіфік стімшіп компанії". Здійснював рейси між Англією і Канадою. Комфортабельність приміщень, висока швидкість судна, а також прекрасний сервіс на борту лайнера здобули йому популярність серед бажаючих перетнути Атлантичний океан. Під час свого чергового рейсу 29 травня 1914 року, "Емпресс оф Айрленд" зіткнувся з норвезьким вуглевоз Стурстадт на річці Святого Лаврентія і через 14 хвилин затонув на глибині понад 40 метрів. Він віз на борту 1477 осіб (420 членів екіпажу і тисяча п'ятьдесят сім пасажирів).

Пором Естонія - 852 загиблих Пором Естонія - 852 загиблих

Пором "Естонія" був побудований в 1979 році в Німеччині на судноверфі "Meyer Werft" в місті Папенбург. "Естонія" затонула в ніч з 27 вересня на 28 вересня 1994 року. При цьому загинуло 852 людини з тисячі сорок дев'ять знаходилися на борту.Паром був спочатку побудований для компанії "Viking Line" і був названий "Viking Sally". Він повинен був курсувати між Турку, Мариехамна і Стокгольмом. У 1986 році його продали компанії "Silja Line" і перейменували в "Silja Star", залишивши його на колишньому маршруті. У 1991 р поромом стала управляти компанія "Wasa Line", яка повністю перебувала у власності "Silja Line", і паром, тепер під ім'ям "Wasa King", став курсувати між фінським містом Вааса і шведським містом Умео. У січні 1993 р для забезпечення поромного сполучення між Таллінном і Стокгольмом шведська компанія "Nordström & Thulin" і належить естонському державі "Estonian Shipping Company" ( "Естонська судноплавна компанія", скорочено - "ESCO") створили спільне підприємство "Естлайн" ( " EstLine A / S "), яка придбала паром" Wasa King ", перейменувавши його в" Естонія "(" Estonia ").

Істланд - 845 загиблих Істланд - 845 загиблих

Це було пасажирське судно, що базується в Чикаго. Воно використовувалося для екскурсій по Великих озерах. Судно затонуло 24 липня 1915 року в результаті стихійного лиха. Це стало найбільшою катастрофою-корабельною в районі Великих Озер.

Лінкор "Новоросійськ" - 604 загиблих Лінкор Новоросійськ - 604 загиблих

Увечері 28 жовтня 1955 року лінкор повернувся з походу для участі в святкуваннях з нагоди 100-річчя оборони Севастополя і зайняв належне йому місце. У ніч на 29 жовтня під корпусом корабля пролунав потужний вибух, наскрізь пробив корпус лінкора. Оскільки в місці вибуху перебували носові кубрики, відразу загинули понад 150 людей.

Лінкор намагалися відбуксирувати на мілководді, але який прибув на корабель командувач Чорноморським флотом віце-адмірал В. Пархоменко призупинив розпочату буксирування. Запізніле наказ про відновлення буксирування виявилося безглуздим: носова частина вже села на грунт. Не відразу адмірал дозволив і евакуювати незайнятих в рятувальних роботах моряків, яких на юті накопичилося до 1000 чоловік. Коли рішення про евакуацію було прийнято, крен корабля почав стрімко наростати. О 4 годині 14 хвилин лінкор ліг на лівий борт і через мить уткнувся щоглами в грунт. О 22 годині того ж дня корпус повністю зник під водою.

У катастрофі загинуло 604 людини, включаючи моряків з інших кораблів ескадри. Багато з них були замкнені в відсіках перекинувся корабля. Водолази перестали чути стукіт замкнених в корпусі лінкора моряків лише 1 листопада. Офіційно подвиг екіпажу був визнаний лише через 44 роки. Тоді 716 чоловік (з них 613 - посмертно) були нагороджені орденом Мужності

kykyryzo.ru

Новости