Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Скільки взяти грошей у відпустку? розраховуємо бюджет

Як розрахувати, скільки грошей потрібно взяти з собою, починаючи з етапу вибору місця для відпустки? На чому можна заощадити і що потрібно обов'язково врахувати в бюджеті, щоб відпочити як слід?

Розрахунок бюджету відпустки - відмінний спосіб також спланувати свій відпочинок, щоб точно зрозуміти, куди вам варто їхати насправді. Мало що може бути гірше, ніж постійні обмеження в засобах під час курортного розслаблення. Насправді визначення доступного бюджету і підгін під нього вашої подорожі зовсім не означає зниження якості відпочинку.

ЖИТЛО

Думаючи, де конкретно в обраній країні зупинитися, дізнайтеся про розташування готелю, пейзажах навколо і цінах на цьому курорті. Якщо в даний момент це популярне місце VIP категорії, то і ціни скрізь, від ресторанів до аптек поблизу, будуть значно завищені. Ціни піднімають практично у всіх курортно-туристичних місцях, але тут ви будете ще й платити за статус.

Не потрібно забувати, що крім готелей, є ще квартири і приватні пансіони, де за проживання і харчування з вас візьмуть набагато менше, але ви будете користуватися всіма перевагами об'єднаної курортної зони. Важливо, щоб на її територію пускали всіх охочих. Також можна зняти номер в більш дешевому готелі, а відпочивати і розважатися в зонах дорогих статусних готелів.

Також можна зняти номер в більш дешевому готелі, а відпочивати і розважатися в зонах дорогих статусних готелів

З'ясуйте, як далеко знаходиться готель від цікавлять вас пам'яток. Якщо ви вибираєте віддалений курорт, є велика ймовірність, що коли ви захочете вибратися зі своєї пляжної млості, доведеться замовляти дороге таксі або брати авто в оренду. У копієчку можуть влетіти і маршрути по місту. Або враховуйте в відпускний бюджет пристойну суму на транспортні витрати, або заздалегідь вибирайте вдало розташований готель.

Постарайтеся вибирати розваги не стихійно. Останнім часом в турфірмах люблять говорити щось на кшталт: "Чи приїдете на місце, там визначтеся". Чим менше у вас буде вільного часу, тим менше шансів витратити багато грошей незаплановано. Звичайно, це не означає, що потрібно заздалегідь накупити екскурсій на весь відпустку: дайте собі необхідний час на пасивний відпочинок, але і подумайте, чим цікавим ви захочете зайнятися у вільний від пляжу час. Якщо немає активного або культурного дозвілля, що ми зазвичай робимо під час відпустки? Тиняємося по довколишніх до готелю ринками ресторанам, коли їмо частіше, ніж потрібно, заправляючись пивом, скуповуючи непотрібні сувеніри і одяг. Ви будете весь час спонтанно витрачати гроші, просто щоб чимось зайнятися. Так ось, щоб було чим зайнятися, врахуйте в плануванні досить близьке розташування міста до вашої готелі - щоб можна було виїхати, і з'ясуйте заздалегідь всі цікаві місця, які можна відвідати в місті в різний час доби. Невеликі, але цікаві галереї та музеї, оранжереї і оглядові майданчики: плюсуйте до бюджету ваші місця.

Пам'ятайте, що розваги в місті найдорожчі, а ще те, що на дискотеці ви можете захопитися напоями, а по дорозі додому забрести в бар, де буде грати чудова група. По можливості збільште отриману за розрахунками суму на міські розваги мінімум в 1,5 рази.

Заздалегідь з'ясуйте, що пропонується на пляжній території: парашути, корти, банани, басейн, парк для прогулянок, канатні дороги, дельфінарій, атракціони тощо. Які розважальні програми є в довколишніх готелях для всіх бажаючих: дискотеки, СПА, майданчики для дітей, ресторани , концерти. Враховуйте в бюджеті кошти на спонтанні заходи.

Заздалегідь з'ясуйте, передбачаються додаткові "дрібні" витрати на оренду катамаранів, шезлонги, спортзал, медикаменти, пральню і т. Д.

Дізнайтеся, скільки починається сніданок, скільки він триває, які ресторани є в окрузі, в котрій годині вони відкриваються. Якщо ви любите поспати, може, вам краще відмовитися від включених сніданків, але врахувати суму на щоденне гарне харчування в ресторанах.

Кошти на кафе, бари і ресторани враховуйте обов'язково: аромат і колорит місцевої кухні не раз зваблять вас. Додайте до бюджету мінімум кілька таких відвідувань, щоб покуштувати місцеве вино, десерти, кава, морепродукти.

ТРАНСПОРТ

Дізнайтеся, який вид транспорту і за якою ціною ви можете орендувати поруч з вашим готелем для близьких і далеких поїздок. Крім вищеописаних пунктів, що стосуються транспорту, подумайте про те, скільки людей у ​​вашій компанії: наприклад, орендувати мопеди для молоді набагато вигідніше, ніж пару автомобілів, так і невеликий фургон обійдеться дешевше, ніж два седана, якщо народу багато.

Не забувайте, що можливість оренди поруч з деякими готелями може бути відсутнім зовсім, а автобус може ходити раз в дві години. Порівняйте ціни на бензин і газ, дізнайтеся про можливість орендувати транспорт з двигунами того і іншого виду, а також про доступність заправок поруч з місцем відпочинку. Увімкніть по необхідності ці суми до бюджету.

З'ясуйте, чи є власний недорогий або безкоштовний транспорт (наприклад, як буває в Діснейлендах і великих розважальних центрах) до місця призначення і звідки він іде.

Не забувайте включати в бюджет і вартість карт, а може, послуги гідів.

ЧИМ ЗАЙНЯТИСЯ

Якщо ви рідко виїжджаєте за кордон, і не впевнені, що ще раз приїдете в цю країну, то потрібно побачити і спробувати все максимально доступне. Не завжди очевидні пам'ятки - кращий вибір.

Не забувайте про місцеві фермах, де можна спробувати домашні сири, вина, фрукти з плантації; про національні парки і оранжереях; про тематичних ярмарках і ринках. Практика показує, що найкраще відпочивають ті, хто не вибирає стандартні екскурсії, а їздить сам. Але в останньому випадку потрібно передбачити такі витрати, як можлива лагодження вашого авто, перекушування в дорозі і медична допомога.

Пам'ятайте, що якщо навіть ви сказали дитині вдома тверде "ні", на місці він буде до останнього активно тягти вас в парк розваг. До тих пір, поки ви не здастеся. А ви погодитеся швидко, так як напружувати себе додатковими виховними роботами на відпочинку ви не захочете. А вже приїхавши в парк, ви не зможете дозволити дітям покататися тільки на трьох атракціонах, так що сміливо до витрат включайте цукрову вату, іграшки, сувеніри, фото на пам'ять з усякими мавпами, голубами і клоунами.

Не забувайте про місцеві святах і заходах: вони здатні скласти основне враження від відпочинку. Наприклад: фестиваль квітів, куди ви взагалі можете потрапити безкоштовно; ходи і місцеві варіанти Марді Гра, студентські великі заходи, на багато з яких так само може вільно пройти будь-який; театральні сезони або кулінарні змагання; ярмарки (сезонні, святкові або постійні) та ліцензовані ринки, де можна купити багато приголомшливих домашніх спецій, джемів, соусів та ін. та ін .; невеликі фабрики шоколаду, шовку, сигар, виробів з овечої вовни; фестивалі китайських ліхтариків або пирогів, і т. д. і т. п. До речі, на ярмарку запасіть більше коштів, так як мало хто зможе піти, не перепробувавши домашні рідкісні смакоту, і не купивши, наприклад, приголомшливі рідкісні іграшки і пряники.

Інформацію про такі свята шукайте на сайтах туристичних агентств або запитуйте у свого консультанта, а подробиці вже можете прочитати на іноземних сайтах, присвячених конкретному свята або місту.

КРАЇНА

Перший закон для тих, хто детально планує свою подорож: пам'ятати, що при практично однаковому сервісі в різних країнах різні ціни. Якщо, наприклад, порівнювати Болгарію, Хорватію і Італію, то в Хорватії ви відпочинете набагато комфортніше і краще за ті ж гроші, ніж в Італії та Болгарії. Але трохи гірше, ніж в Туреччині. Якщо Італія популярна і там чимало беруть з туристів, надаючи відповідні умови, то в Болгарії деруть втридорога лише тому, що менше собі дозволити не можуть - не окупиться, але при цьому умови там мінімально комфортні. Однак Болгарія - улюблениця молоді, так як не обмежує свободу дій, а ще там недорога випивка і їжа в кафе.

Однак Болгарія - улюблениця молоді, так як не обмежує свободу дій, а ще там недорога випивка і їжа в кафе

СУВЕНІРИ І ШОПІНГ

Не обов'язково передбачати гроші на сувеніри друзям і рідні: зазвичай ці дрібниці за копійки можна купити в процесі відпочинку. Але якщо вам потрібно придбати щось дороге, включіть в бюджет ці суми.

Якщо ви плануєте поєднати відпочинок з шоп-туром (діаманти і цибулини рідкісних тюльпанів в Голландії, духи і білизна у Франції і Італії, шкіра, золото і хутро в Туреччині, вино у Франції та Болгарії, шоколад в Бельгії та ін.) - все суми в бюджеті повинні бути відокремлені від коштів на відпочинок. Принцип "якщо до кінця відпустки залишиться багато грошей, накуплю білизни або духів в дьюті-фрі" - поганий принцип. Адже скільки там спокус, а скільки рідкісних і корисних речей можна привезти з собою, заощадивши при цьому на різниці цін з Україною. Так що краще відкладіть окремі гроші на серйозні покупки. І завжди пам'ятайте про митний збір на дорогоцінні метали і спиртне.

Звичайно ж, обов'язково потрібно мати з собою н / з коштів, і досить великий. Він не призначений на покупку "ось тих миленьких, але дорогих сережок", він необхідний на той випадок, якщо виникнуть серйозні неприємності, будь-які проблеми, тому н / з повинен складати як мінімум половину бюджету поїздки і найкраще, якщо ви привезете його на картці в валютному рахунку, а не у вигляді готівки - звичайно, якщо ви їдете відпочивати в розвинену країну.

Приємного і організованого вам відпочинку!

Все найцікавіше з життя Меган Маркл - читайте у нас в Instagram !

Як розрахувати, скільки грошей потрібно взяти з собою, починаючи з етапу вибору місця для відпустки?
На чому можна заощадити і що потрібно обов'язково врахувати в бюджеті, щоб відпочити як слід?
Якщо немає активного або культурного дозвілля, що ми зазвичай робимо під час відпустки?

Новости