Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сімейний відпочинок на природі, що взяти з собою з їжі і речей

  1. Сімейний відпочинок на природі в лісі з наметом
  2. хороша підготовка
  3. Підготуйте дітей
  4. Місце
  5. Розподіл обов'язків
  6. Продумайте план дозвілля з дітьми
  7. облаштування кемпінгу
  8. 5 необхідних правил для сімейного відпочинку в кемпінгу
  9. аптечні засоби
  10. Рекомендовані продукти для літнього сімейного відпочинку
  11. висновок

Ви вирішили влаштувати сімейний відпочинок на природі і зібралися в похід, але ось що взяти з собою не знаєте? Тоді зверніть увагу в цій статті на список необхідних речей.

Це звичайно ж не вичерпний список того що необхідно взяти з собою, так як це залежить від кожної родини і стилю подорожі, який вона має намір зробити. Це тільки керівництво для вибору того, що їм підходить.

Щоб відпочинок пройшов без заковик варто продумати додаткові запобіжні заходи, а також чітко все спланувати, особливо, коли з вами дітки молодшого віку.

У цій статті ми вирішили поділитися деякими порадами, застосування яких допоможе вам отримувати задоволення від відпочинку на природі.

Сімейний відпочинок на природі в лісі з наметом

Наметове відпочинок біля річки, моря або в лісі - це можливість при невеликих витратах дати дітям корисні навички. Головне - заздалегідь все чітко спланувати, дотримуватися деяких правил і взяти з собою все необхідне. Поради та правила, розглянуті нижче, щоб гості відчували себе на свіжому повітрі веселим, безпечним і приємним.

хороша підготовка

Якщо у вас немає досвіду подібних заходів на відкритому повітрі, вам потрібно добре до нього підготуватися. Це означає, крім необхідних речей і обладнання потрібно ще володіти необхідними знаннями.

Наприклад, бути в курсі питань безпеки кемпінгу, укусів комах, знання рослин з вашої місцевості, здатних викликати висипання або алергічні реакції. Уміння розбити табір, встановити намет, орієнтуватися на місцевості. Бути підготовленим до грози, вітру, спеки, несподіваному похолоданні.

Всі ці знання допоможуть вам тримати «руку на пульсі» відпочиваючи з дітьми на природі. Важливо бути готовим до погодних змін, коли температура може раптово змінитися, особливо в горах або нічний час.

До речі, рекомендуємо прочитати статтю про те, що важливо знати батькам, подорожуючим з дитиною на море?

Підготуйте дітей

Діти повинні знати, як діяти на випадок, якщо вони загубилися. Навчіть своїх дітей орієнтуватися в кемпінгу і поруч з ним, а також як орієнтуватися на місцевості. Коли батько навчає цьому своїх дітей це не тільки корисно, а й захоплююче.

Пояснюйте дітям, що в разі втрати важливо залишатися на місці і зберігати спокій. У них повинні бути при собі свистки, які можна почути далі, ніж людський голос і мобільні телефони, щоб дати сигнал, якщо загубився в лісі. Ці навички їм можуть стати в нагоді в житті.

Пам'ятка батькам: шкіру, ужалений отруйною рослиною, слід негайно промити холодною водою, щоб видалити масло, що викликає алергічну реакцію. Лосьйон каламін або одновідсотковий крем гідрокортизону допомагає зупинити свербіж, викликаний отруйною рослиною. В кінці кожного дня перевіряйте ваших діток на наявність кліщів, які люблять ховатися за вухами, в волосистої частини голови, під пахвами і в паховій області.

Місце

Виберіть відповідне місце для табору, яке підійде всієї сім'ї. Для цього варто врахувати:

  • Чи є в таборі або обраному кемпінгу основні послуги, такі як питна вода, гаряча вода, електрика?
  • Табір на відкритому просторі або під деревами, що дають достатню тінь.
  • Чи є в ньому місце, щоб сховатися від дощу.
  • Чи є в обраному таборі на кожній дільниці столи і лавки або потрібно брати свої.
  • Для дітей є розважальні зони або місце під гри, наприклад, для пінг-понгу, волейболу або футболу.

Розподіл обов'язків

Відпочинок на природі з дітьми не повинен для одних ставати часом більшої роботи, а для інших розвагами без зобов'язань. Навпаки, його можна використовувати як хороше наочне приладдя для всіх членів, як дорослих, так і дітей.

Наприклад, всім разом брати участь у всіх видах діяльності, таких як пошук дров для багаття, миття посуду, приготування їжі.

Завдяки цьому розвивається співробітництво. Дорослі в цьому можуть подати дітям хороший приклад. Навіть якщо вони цього не усвідомлюють, але діти завжди дивляться на них і роблять свої власні висновки.

Тому добре якщо батьки співпрацюють з іншими дорослими. Наприклад, позичають свої речі або займають чужі, розмовляють з сусідами по кемпінгу, приймають спільну їжу.

Продумайте план дозвілля з дітьми

Продумайте план дозвілля з дітьми

наприклад:

  • Організовано пошук скарбів.
  • Розшифровка прихованих повідомлень.
  • Иисследовании лісу, озера або річки.
  • Лазіння по деревах.
  • Спостереження за зірками.
  • Ігри при багатті.

Завдяки такому підходу ваш відпочинок зможе стати для всієї родини незабутнім.

облаштування кемпінгу

Після прибуття на заплановане місце розвідайтеся площа перед установкою намети. Чи немає на території передбачуваного табору або поруч з ним битого скла, сміття, жерстяних банок від попередніх туристів. Зверніть увагу, чи немає ознак скупчення комах, отруйних кущів. Наприклад, дикі оси живуть в земляних норах, тому можуть бути поруч з ожинового кущами або іншими ягодами.

Це важливо! Покажіть діткам фотографії отруйного плюща, кліщів ще до поїздки. Навчайте їх не чіпати невідомі рослини або комах, які викликають сумніви. Це захистить їх шкіру від алергічних реакцій або укусів. Також заохочуйте їх дивитися, на що наступають, перш ніж зробити крок.

До чого повинні прагнути батьки відпочинку з дітьми в кемпінгу? До того щоб прищеплювати дітям максимально можливу кількість корисних навичок, які їм недоступні в місті. Наприклад:

  1. Нехай діти самі упаковують свої сумки (під батьківським наглядом). Малюки почуваються більш комфортно, коли особисто переконалися, що їхня улюблена іграшка або ковдру поїде з ними на природу. Підлітків можна заохотити спільно підготувати багаж, а не тільки свій одяг. Це вчить їх планування.
  2. Заохотьте дітей постарше вибрати місце відпочинку і маршрут до нього, досліджуючи цю інформацію в інтернеті. Нехай складуть список необхідних для себе речей. Навчайте їх читати карти або планувати відвідування найбільш мальовничих місць.
  3. Після прибуття на місце запропонуйте дітям вибрати, де встановити намет. Будинки перед поїздкою поясніть їм, як правильно вибирати місце для намету. Зберіть намет разом, пояснивши дітям, як це робиться. Обов'язково хваліть, якщо вони вибрали гарне місце або намагалися вибрати таке.
  4. Збирайте разом хмиз для багаття, ходите по магазинам, спільно займайтеся миттям посуду, спілкуйтеся з сусідами по табору. Спілкуйтеся на вечерях про те, які переживання їм подобаються найбільше, а які ні і чому?
  5. Просіть дітей задокументувати поїздку. Нехай вони ведуть журнал подорожей і пригод, записуючи свої враження, цікаві випадки, події, роблять фотографії, замальовки вподобаних місць. Вони завжди будуть нагадувати про час проведеному разом на відпочинку.

(З нетерпінням чекати літа і відпочинку вам допоможуть цитати про літо , Які рекомендуємо прочитати.)

5 необхідних правил для сімейного відпочинку в кемпінгу

  1. Вивчайте маленьких дітей завжди залишатися в полі вашого зору, а дітей старшого віку в межах вашої чутності.
  2. Вивчайте ваших бешкетників залишатися там, де вони знаходяться, якщо загубилися. Нехай знайдуть найближчим дерево і залишаються під ним поки вони не будуть знайдені. Діти старше чотирьох років повинні мати при собі свисток, щоб покликати на допомогу в разі втрати.
  3. Дитячий одяг відсортуйте і упакуйте в поліетиленові мішки: один день, один комплект одягу, склавши все це в рюкзак. Таким чином, дитина після зміни одягу може діставати чистий комплект, ставлячи на його місце в пакет брудний одяг, щоб не змішувати брудну білизну з чистим.
  4. Забезпечте кожне ваше чадо ліхтариком, щоб у кожного був власний. Діти люблять грати з ліхтариками, наприклад, будувати пики при променях ліхтаря. Також вони відчувають себе більш впевнено після настання темряви. Їх можна використовувати також для читання перед сном.
  5. Перевіряйте, щоб завжди правильно утилізували відходи. Вивчайте ваших бешкетників не залишати після себе сміття в таборі.

Що взяти з собою на природу

  • Намет.
  • Подовжувач (з декількома роз'ємами) і адаптери.
  • Ліхтарики (так звані «шахтарські» дзвінки, завдяки яким руки залишаються вільними), акумуляторні батареї та зарядний пристрій.
  • Вологі рушники.
  • Невеликий гриль (якщо планується його використовувати).
  • Мотузки й прищіпки для одягу. Мотузку також можна використовувати, для охолодження пляшки, занурену в воду річки або озера або для ігор або щоб що-небудь зв'язати.
  • Великий парасольку для пікніка або виходу на пляж.
  • Предмети особистої гігієни (не забудьте конкретні речі кожного члена сім'ї).
  • Одяг та взуття відповідна місця, де планується розбити табір. Не забувайте купальник. Майте на увазі, що в більшості сільських районів температура набагато нижче вночі, ніж в міських районах.
  • Крім того, візьміть спорядження для дощу, наприклад, дощовик і чоботи.
  • Великий шматок тепличної плівки, який може бути корисний для багатьох речей, якщо йде дощ. Нею можна накрити багаж або встелити вологий підлогу, щоб зберегти сухими сумки, також можна підстелити під низ намети.
  • Спальний мішок.
  • Ізолятор, щоб відокремити спальний мішок від вологого статі.

Ізолятор, щоб відокремити спальний мішок від вологого статі

  • Надувний матрац.
  • Столи і складні стільці (якщо ви з дітьми подорожуєте на машині).
  • Пластикові пакети із застібкою для зберігання їжі або будь-якого іншого предмета від намокання.
  • Кухонне приладдя: посуд, консервний ніж і чистячі засоби.
  • Основний набір інструментів, особливо якщо ви відправляєтеся в дорогу на машині.
  • Звичайні рушники, бажано ті, які швидко сохнуть.
  • Сонцезахисні окуляри, сонячна капелюх, сонцезахисний крем.
  • Репелент від комах.
  • Хоча ідея відпочинку на природі - грати з дітьми на відкритому повітрі, але варто взяти з собою сімейні настільні ігри, олівці, набори для малювання та книги.
  • Якщо відпочинок планується з маленькою дитиною, у якого проблеми з засипанням, рекомендується взяти з собою його подушку, а також улюблену іграшку, з якою він засинає.
  • Для маленьких діток рекомендується взяти невеликий надувний басейн, в якому вони зможуть безпечно купатися.
  • Документи: посвідчення особи кожного члена сім'ї, кредитні картки (якщо є), водійські права, документи на автомобіль, страховку.
  • Фотоапарат, електронні гаджети з відповідними зарядними пристроями (якщо наприклад, хочеться слухати музику).
  • Подорожні нотатки щоб діти могли записувати в нього свої враження. Це їм стане в нагоді, коли доведеться писати потім в школі твори на відповідну тему відпочинку з сім'єю.

Більше дізнатися про те, що можна взяти з собою в подорож з дітьми ви можете з цієї статті.

аптечні засоби

У разі виникнення надзвичайної ситуації, найголовніше, що потрібно зробити це залишатися спокійним.

Рекомендовані продукти для літнього сімейного відпочинку

Вас цікавить, що взяти з їжі на природу, щоб всім домочадцям догодити? Вибираючи меню для відпочинку на природі важливо вибирати прості рецепти, які не вимагають великого часу приготування і їх легко зберігати. Нижче ви знайдете приблизний список необхідних продуктів, який ви можете дописати на свій розсуд.
Вас цікавить, що взяти з їжі на природу, щоб всім домочадцям догодити

  • Вода, соки, безалкогольні напої, і якщо вам подобається, то червоне вино або пиво.
  • М'ясні напівфабрикати, сирокопчені ковбаси або шинку. Прості комбінації бутербродів з шинкою, сиром, листям салату ідеально підходять для екскурсій.
  • Прісні сухарі, а також хліб на перші дні.
  • Підсолоджені сухарі, бублики, печиво для маленьких мандрівників.
  • Тушонка.
  • М'ясо для шашлику. Його можна заздалегідь придбати замариноване в відрах або самому зробити (Який же відпочинок без шашлику на природі?)
  • Крупи: рис, гречка.
  • Макаронні вироби.
  • Картопля (дітям подобається її запікати на вугіллі багаття).
  • Йогурти, є хорошим варіантом десерту, оскільки їх можна тримати прохолодними в автомобільному холодильнику.
  • Горіхи, мигдаль, фундук, фісташки також можуть бути хорошим варіантом. Це здорова, енергійна закуска, яка задовольняє апетит. Сирі або смажені (без солі) вони багаті енергією, білками.
  • Фрукти сушені як родзинки або курага - багаті вітамінами, мінералами і клітковиною.
  • Як десерт одним з кращих варіантів є фрукти. Зручно транспортувати, чистити і є.
  • Можна з них приготувати фруктовий салат або фруктові коктейлі. До речі, краще вибирати ті, які найбільше до смаку всій родині і які легко миються.
  • Овочі: цибуля, морква, помідори, огірки, салат, червоний і солодкий перець,
  • Сіль, приправи на смак.
  • Шоколад.
  • Зелені оливки - забезпечують хорошу дозу енергії.

висновок

Сімейний відпочинок на природі - один з кращих видів дозвілля, який ми можемо розділити з дітьми. Не тільки через те, що природа є постійним джерелом натхнення для дітей, що спонукає їх відчувати себе вільними. А й тому, що це ідеальне середовище для розваг, яка в місті важко здійснюваним. Багато сімей, які обрали такий вид відпочинку, вважають, що це відмінна альтернатива різним курортам і готелям.

Щоб досвід відпочинку з дітьми в кемпінгу приніс свої радості, ми запропонували вам кілька порад. Розраховуємо на вашу співпрацю у вигляді рад, спостереженнях і досвіду в проведенні такого виду відпочинку. Поділіться своїм досвідом в коментарях!

З повагою, Helen.

На закінчення рекомендую подивитися коротке відео про правила безпечної поведінки дітей на природі.

До чого повинні прагнути батьки відпочинку з дітьми в кемпінгу?
Спілкуйтеся на вечерях про те, які переживання їм подобаються найбільше, а які ні і чому?
Який же відпочинок без шашлику на природі?

Новости