Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Прокат авто в Таїланді. Наш досвід оренди машини на Пхукеті

  1. Що потрібно для оренди авто в Таїланді?
  2. Де і як орендувати машину в Таїланді?
  3. На якому сайті краще забронювати машину в Таїланді?
  4. Яка різниця між Ренталкарс, Скайсканер і СабаіМоторс?
  5. На що звертати увагу при оренді машини
  6. Оренда авто в аеропорту Таїланду. Наш досвід з Rentalcars
  7. Особливості оренди машини в Таїланді і на Пхукеті
  8. Рух в Таїланді - так чи страшний чорт, як його малюють?
  9. Наш досвід оренди машини на Пхукеті та інших місцях Таїланду

Оренда авто в Таїланді не так популярна, як оренда байків . Байк - найзручніший засіб пересування в Таїланді, якщо ви молоді і трохи безстрашні. А ще байк - це бюджетно. Але на байці далеко не заїдеш. Попа втомлюється. Чесно 🙂 Є ще маса причин, чому на машині набагато зручніше, ніж на байці, але я їх не буду перераховувати, у кожного вони свої. Я краще розповім про свій досвід оренди машини на Пхукеті і в інших місцях Таїланду, про особливості і різних нюансах. Оренда авто в Таїланді не так популярна, як   оренда байків

Зі статті ви дізнаєтесь:

Що потрібно для оренди авто в Таїланді?

Для того, щоб взяти машину напрокат, потрібно:

  • закордонний. паспорт водія
  • водійське посвідчення (про це докладніше трохи нижче)
  • водієві повинно бути не менше 18 років (подекуди навіть 21 рік)
  • кредитна карта на ім'я водія або готівку для оплати оренди і депозиту
  • ваучер оренди машини (якщо бронювати машину через інтернет)

З паспортом, думаю, все зрозуміло. Водійське посвідчення повинно бути міжнародного зразка, а ще краще - тайського національно зразка. Але на це мало хто звертає увагу, і машини здають з прав національного зразка. Головне, щоб на правах написи були латиницею.

Якщо забронювали авто через інтернет, то на місці потрібно показати ваучер оренди. Ми показували ваучер на телефоні, проблем не виникло.

Деякі міжнародні прокатні контори (Sixt, Enterprise, Avis і ін.) Не приймають готівку. Тому потрібна кредитна карта, причому іменна і на ім'я водія. На кредитній карті повинно бути достатньо коштів, щоб заморозити заставу за машину.

На кредитній карті повинно бути достатньо коштів, щоб заморозити заставу за машину

При поверненні машини з суми застави віднімаються штрафи за порушення ПДР, вартість бензину, якщо ви повернете порожній бак, вартість ремонту машини, якщо подряпаєте крило або розіб'єте дзеркало.

Якщо все нормально, то заставу на мапі розморожується в день здачі авто. З нашого досвіду, заставу розморозився сам по закінченню банківського терміну заморозки грошей. Зазвичай це 30 днів. Тому потрібно морально підготуватися до того, що на карті будуть висіти гроші, які можна використовувати.

Важливо! Якщо на кредитній карті мало грошей або встановлений ліміт операцій або з якої-небудь іншої причини контора-прокатник не може заморозити депозит, то машину не дадуть.

Де і як орендувати машину в Таїланді?

Які є варіанти оренди авто в Таїланді? Можна взяти в аеропорту за фактом, можна орендувати заздалегідь через інтернет, можна взяти машину в одного з місцевих прокатників або домовитися про оренду в фейсбуці. Я користувалася всіма способами і ось, що можу сказати:

  • Взяти машину в аеропорту по факту - якщо прилітаєш після 8 вечора і пізніше, то частина прокатів вже закрита, а в відкритих немає бюджетних машин в наявності.
  • Орендувати авто заздалегідь через інтернет - найвигідніший варіант, коли можеш вибрати заздалегідь і клас машини, і різні опції. Нижче розповім про свій досвід бронювання авто на сайтах.
  • Взяти машину в одного з місцевих прокатників - можна знайти дійсно дешевий варіант, але потрібно знати англійський і не боятися спілкування з тайцями. Можливі будь-які підводні камені. Наприклад, ми брали так машину на Пхукеті, заздалегідь обумовивши, що хочемо поїхати в сусідню провінцію. Тайці привезли машину і сказали «можна їздити тільки на Пхукеті». Довелося вирішувати це питання. Інший, хороший приклад, ми кілька разів брали машину у місцевого прокатника Budget Catcher в Чиангмае - і все було без проблем.
  • Домовитися про оренду на фейсбуці - найбільш ризикований варіант, тому що багато нелегальних прокатників здають авто через групи в фейсбуці. Остерігайтеся їх, вже не раз були випадки розлучення туристів. Ніде правди діти - ми і самі потрапили в дуже незручну ситуацію, хоча брали транспорт не у приватної особи, а у компанії, офіційно оформленої і працює на Пхукеті. Не раджу.

На якому сайті краще забронювати машину в Таїланді?

Тепер про те, де можна забронювати машину в інтернеті заздалегідь. Є кілька міжнародних сайтів прокату авто:

Ренталкарс - великий міжнародний сервіс прокату авто. Працює на Пхукеті, в Паттайя, на Самуї, в Хуа Хіні, в Бангкоку і інших частинах Таїланду. Ми самі користувалися їм в Таїланді, коли орендували машину в аеропорту. Нижче розповім, як все відбувалося.

Ціни на оренду авто в Таїланді залежать від курорту. Для прикладу я буду дивитися ціну оренди машини на Пхукеті.

На сайті Ренталкарс ціни починаються від тисячу сімсот сімдесят дев'ять рублів / добу (29.94 $) за Toyota Yaris з автоматичною коробкою передач. З мінусів - обов'язково потрібна іменна банківська карта.

Оренда авто на скайсканере - низькі ціни на оренду авто в Таїланді, багато точок видачі машин.

Ціни на авто від 1300 рублів / добу (21.85 $) за Honda Brio. Мінус - найнижчі ціни не включають страховку. Чому це важливо, я поясню трохи пізніше. Ціна зі страховкою виходить трохи вище, ніж у Ренталкарс.

Оренда авто SabaiMotors - тайська контора з російськомовним персоналом. Багато точок доставки машин і найнижчі ціни серед прокатників. З мінусів - працює тільки на Пхукеті і на Самуї.

СабайМоторс - не звичайний агрегатор авто, а аукціон. Тобто на сайті зібрані пропозиції з оренди від різних локальних прокатних контор, без націнки.

Яка різниця між Ренталкарс, Скайсканер і СабаіМоторс?

Різниця в тому, що Скайсканер всього лише шукає машини у різних постачальників, включаючи той же Ренталкарс. Бронювати машину Скайсканер відправляє на сайт постачальника, знімаючи з себе всю відповідальність.

Ренталкарс теж шукає машини у різних постачальників, але бронювання машини відбувається на сайті Ренталкарс. У разі якихось питань, дзвонити потрібно в підтримку Ренталкарс (є російська мова), і вони з усім розберуться.

Скайсканер і Ренталкарс працюють, в основному, з великими міжнародними конторами і з великими місцевими конторами. Наприклад, в Таїланді ці сайти працюють з Avis, Sixt, Hertz, Budget і з тайської ThaiRentacar. У останньої привабливі ціни, але не дуже хороші відгуки.

На відміну від СабайМоторс, Ренталкарс працює по всьому Таїланду, а не тільки на Пхукеті і Самуї.

СабаіМоторс орієнтується на локальні прокатні компанії і працює з ними. Вони можуть запропонувати більш вигідну ціну, тому на СабаіМоторс нижче цінник на такі ж моделі авто. Щоб забронювати машину, потрібно залишити заявку на сайті. Співробітник підбирає варіанти, надсилає вам, і ви вибираєте з них.

На відміну від Ренталкарс, у СабаіМоторс підтримка і зв'язок не тільки по телефону, але і через месенджери, що дуже зручно.

На що звертати увагу при оренді машини

Тайці дуже уважно оглядають машини і при здачі, відзначаючи в договорі все-все дрібні подряпини, навіть подряпаний знизу бампер або тріщини на дисках, і при отриманні.

Тайці дуже уважно оглядають машини і при здачі, відзначаючи в договорі все-все дрібні подряпини, навіть подряпаний знизу бампер або тріщини на дисках, і при отриманні

Паливна політика у різних контор різна. Хтось привозить машину з повним баком, хтось з порожнім. Мені до душі перший варіант. Це теж потрібно перевіряти, і якщо бак не повний, обов'язково зазначити в договорі.

Якщо збираєтеся їздити на машині по Таїланду, то перевірте, щоб в договорі не було ніяких обмежень, як, наприклад, тут:

Деякі контори просять заздалегідь попередити, якщо ви збираєтеся виїжджати за межі провінції.

Оренда авто в аеропорту Таїланду. Наш досвід з Rentalcars

В останній раз нам потрібна була машина в аеропорту. Ми прилітали ввечері і хотіли відразу виїхати на своєму авто. Я заздалегідь забронювала машину на сайті Rentalcars . Бронювання не роздруковувала, просто зберегла лист в телефоні.

Весь процес отримання машини зайняв хвилин 10. По прильоту в залі прильоту знайшла стійку Avis - в ваучері Ренталкарс пишеться, у який контори забирати машину. Показала співробітниці Avis ваучер оренди - їй звідти тільки номер броні потрібно знати.

Співробітниця роздрукувала договір і дала мені. Поки я читала і розписувалася, вона зробила копію закордонного. паспорта, водійських прав моїх і другого водія. Після заморозила на моїй банківській картці депозит 8000 батів, видала мені чек і копію договору. Далі співробітниця Avis сказала йти на парковку.

Далі співробітниця Avis сказала йти на парковку

На парковці нас вже чекав співробітник прокату з готовою машиною. Ми оглянули авто, відзначили в договорі все подряпини, перевірили, повний чи бак, ще раз розписалися, отримали копію і поїхали.

Здача машини зайняла ще менше. На в'їзді на паркінг аеропорту працівник відразу повідомив, на який поверх їхати. Там співробітник Avis перевірив машину, сказав, що все в порядку. Ми пішли в аеропорт на поверх прильоту, підійшли до стійки Avis. Там нас вже чекав інший співробітник з підготовленими паперами про повернення депозиту. Я розписалася, отримала чек, і на цьому все.

Особливості оренди машини в Таїланді і на Пхукеті

Перша особливість, яка відразу впадає в очі, - це відсутність звичних європейських машин. Найпоширеніші марки авто - Тойота, Хонда, Ніссан. Знайти BMW або хоча б Фольксваген - завдання не з простих, і ціна на ці машини буде високою.

Офіційно, щоб водити машину в Таїланді, потрібні тайські національні водійські права. Але орендувати машину можна і без тайських прав. Прокатники здають машину і за російськими / українською / білоруським прав.

Якщо вас зупинить поліцейський, і побачить іноземні права, то випише штраф на 500 батів і відпустить. З нашого досвіду, права перевіряють рідко лише в дуже туристичних зонах і явно тільки у туристів.

Рух на Пхукеті напружене в центрі і на півдні острова. На півночі острова на дорогах вже немає такої товкучки.

Якщо ви збираєтеся виїжджати за межі Пхукета, то відразу уточніть цей момент у прокатника. У Таїланді є кілька страховок для машини, і за найдешевшою авто застраховане тільки в рідній провінції. По суті, з такою страховкою виїжджати за межі провінції не можна. Тому часто машини з розширеною страховкою здаються в оренду дорожче.

Рух в Таїланді - так чи страшний чорт, як його малюють?

Пам'ятаю, коли ми в перший раз взяли машину на прокат на Пхукеті, я такого стресу натерпілася! Лівосторонній рух, мопедисти, що снують туди-сюди, загальний хаос ... Але до всього цього швидко звикаєш.

Дороги в Таїланді хороші, розмітка є скрізь, знаків - з надлишком. А мопедисти - вони їдуть самі, і маневрують самі, і самі не будуть кидатися під колеса.

Найнебезпечніші учасники дорожнього руху в Таїланді - це таксі і мінівени. Перші постійно спізнюються і готові втиснутися в будь-яку дірку, створюючи часом небезпечні ситуації. У друге, мабуть, лише одна педаль - педаль газу. Якщо ззаду вам сигналить мінівен, краще поступитися йому смугу.

Наш досвід оренди машини на Пхукеті та інших місцях Таїланду

Для поїздки в провінцію Пханг Нга і на озеро ЧОО Лан з Пхукета ми вибрали бюджетну малолітражку Honda Jazz. Заздалегідь домовилися, що машину доставлять нам під будинок.

За ціною Хонда на 2 дня обійшлася нам у 2000 батів +5000 батів застави.

За відчуттями. Для їзди по Пхукет, для міста - відмінна машина. Прошмигуючи, економічна, містка. Але для їзди по трасі ця машина не підходить. Вона відмовляється розганятися після 80 км / ч, що ускладнює обгін вантажівок.

Вона відмовляється розганятися після 80 км / ч, що ускладнює обгін вантажівок

Nissan March (2017) - хороша машина для двох. На підйомах і серпантинах, звичайно, їй важко, але для їзди по місту - економічний і практичний варіант. Mitsubishi Mirage (2017 року) з тієї ж категорії, що і March, але трохи менш динамічна.

Toyota Yaris машина такого ж класу, як і Nissan March, тому все вищесказане можна віднести і на рахунок Яріс.

За відчуттями, найкомфортніша і оснащена з малолітражок - це Suzuki Swift. Ми брали її в аеропорту після прильоту, заздалегідь забронювавши на Rentalcars . Залишилися дуже задоволені.

Залишилися дуже задоволені

У Чиангмае ми орендували Toyota Vios 2017 року - відмінна машина для 5-х дорослих. Впевнено підіймається по серпантину в гору, добре поводиться на трасі. Місткий багажник, в салоні достатньо місця для 4-х, навіть п'ятьом було комфортно їхати. У Віос 2017-ого років немає usb для зарядки телефону.

Honda City - хороша машина, просторий салон, пасажирам ззаду вистачає місця для ніг. Гарний дизайн екстер'єру (для тих, кому важлива естетика). Кермо регулюється не тільки вгору / вниз, але і на виліт. Якщо порівняти Хонду Сіті з Віос, то Хонда краще їде в гору і більш динамічна на трасі. На цій машині ми їздили в автоподорож по півночі Таїланду .

Mazda 2 2018 - і красива, і розумна машина 🙂 Добре тримає дорогу, динамічна, але економічна. З їздою по трасі у нас виходив витрата близько 6л / 100 км. За ціною оренди машина коштує стільки ж, скільки Хонда Сіті і Віос, але місця для пасажирів ззаду в Мазді не так вже й багато. Ми їздили на Мазді з Чиангмая в Сукхотай на кілька днів.

Ми їздили на Мазді з Чиангмая   в Сукхотай   на кілька днів

Привіт!
Мене звуть Тетяна, і я рада бачити вас на блозі «Життя непередбачуване!».
Я люблю подорожувати, а в блозі ділюся своїми враженнями, порадами та іншими корисними нотатками.

Сподобалася стаття? Поділіться їй!

Буду дуже вдячна, якщо ви оціните цю статтю:

Сайти, які допомагають мені:

  • Знайти дешеві авіаквитки - Aviasales і SkyScanner .
  • Заощадити гроші на готелі - RoomGuru .
  • Зняти квартиру у господаря - Airbnb .
  • Взяти авто в оренду в будь-якому аеропорту або місті - Rentalcars .
  • Знайти квитки на автобуси, пороми і потяги по Азії - 12go.asia .
  • Забронювати таксі з / в аеропорту - Kiwitaxi .
  • Купити вхідні квитки та екскурсії зі знижками - Klook .
  • Знайти екскурсії від місцевих жителів - Tripster .
  • Вибрати Турстраховки - Instore.travel і Cherehapa .
  • Знайти тур за найкращою ціною - Travelata і Level.Travel .

Ще цікаві статті про подорожі:

Що потрібно для оренди авто в Таїланді?
Де і як орендувати машину в Таїланді?
На якому сайті краще забронювати машину в Таїланді?
Яка різниця між Ренталкарс, Скайсканер і СабаіМоторс?
Де і як орендувати машину в Таїланді?
Які є варіанти оренди авто в Таїланді?
На якому сайті краще забронювати машину в Таїланді?
Яка різниця між Ренталкарс, Скайсканер і СабаіМоторс?
Рух в Таїланді - так чи страшний чорт, як його малюють?
Сподобалася стаття?

Новости