Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Подорожі з немовлям

  1. Подорожі з немовлям
  2. Подорож з місячною дитиною
  3. Подорож з дитиною 3 місяців
  4. Подорож з дитиною 4 місяці
  5. Подорож з дитиною 5 місяців
  6. Подорож з дитиною 6 місяців
  7. Подорож з дитиною 9 місяців
  8. Подорож з однорічною дитиною
  9. Плюси подорожей з грудними дітьми
  10. Тут ще багато цікавого:

Раніше ми з Сергієм часто чули: «Звичайно, добре вам, а от потім, коли будуть діти» ... і далі бла-бла-бла, купа різних аргументів, чому після народження дитини нам вже не судилося вийти з дому.

Цей день настав, з'явилася Софія, і ми, природно хвилювалися - коли зможемо відновити поїздки і як тепер все буде.

Цей день настав, з'явилася Софія, і ми, природно хвилювалися - коли зможемо відновити поїздки і як тепер все буде

Фотографуємо Софію на закордонний паспорт.

Я Попитати про мінімальний дитячий вік для поїздок і виявилося, що більшість авіакомпаній беруть на борт пасажирів старше 7 днів.

Так само хотілося послухати думку і педіатрів. Вони практично в один голос твердять - з трьох місяців.

Починаючи з місячного віку, ми їздили з Софією через кожні місяць-два. Перше велике подорож у нас почалося, коли їй виповнилося три місяці - ми поїхали в Таїланд.

У цій статті я напишу особливості наших поїздок в залежності від віку дитини. Можливо комусь це допоможе визначитися з тим, коли вже можна вирушати в дорогу з малюком.

Зміст статті

Подорожі з немовлям

Подорож з дитиною до року викликає найбільше страхів і сумнівів. Особливо у бабусь. Але, напевно, це найлегший дитячий вік для поїздок.

Особливо це стосується малюків до півроку. Дитина багато спить, з розваг йому поки потрібні тільки батьки, якщо малюк на грудному вигодовуванні, то і зовсім все просто. Діти з півроку до року теж хороші компаньйони, у всякому разі поки згідливі.

Звичайно, подорожі з місячним малюком і з однорічним - дві великі різниці. Тому далі про досвід наших поїздок по місяцях.

Подорож з місячною дитиною

У цьому віці нам вдалося поїздити з Софією тільки на машині. Але нерідко діти в цьому віці літають і на літаку.

Напевно, це самі безпроблемні пасажири - в основному сплять. Слінг і грудне вигодовування роблять такі поїздки ідеальними.

Хоча, звичайно, заднім числом все здається набагато простіше, ніж в той момент, коли ви тільки збираєтеся вперше відправитися з дитиною куди-небудь більш-менш далеко.

Важко навіть чисто психологічно, особливо якщо має бути летіти. Тут ще мамою-татом бути не зовсім звик, і раптом виходиш з малюком практично у відкритий космос - таксі, аеропорт з купою людей, потім літак, готелі. Скрізь ввижаються віруси, чхають люди і антисанітарія.

Можу вас заспокоїти: так буде здаватися і в три місяці, і на півроку, і в дев'ять місяців. Поступово звикаєш і трохи розслабляєшся, але перший раз завжди важко.

Що стосується машини, то тут простіше. У ній ви одні, ніхто навкруги не чхає і не кашляє. Але машина - це значить правильний вибір автокрісла.

Якщо ви плануєте переїзди на далекі відстані і особливо якщо дитина невеликий, в місячному віці краще користуватися автокріслом-люлькою. Таке крісло дуже схоже на люльку від коляски, але фіксується в машині, і всередині цієї колиски дитина лежить горизонтально, закріплений ременями безпеки.

А ще в дорозі виникає дуже велика спокуса взяти дитину на руки під час руху. У тому числі тому, що в місячному віці діти на ГВ дуже довго їдять, іноді хвилин по 40, поки лактація не встановилась. Тим більше, що в цей час дитина тихий і зручний пасажир.

За ідеєю на цей час потрібно зупинятися. І в цілях безпеки, і для того, щоб потім не виникало пізніше такої проблеми, як необхідність привчати дитину до автокрісла. За ідеєю так.

Подорож з дитиною 3 місяців

У три місяці Софія вперше летіла на літаку, в Азію з пересадками ми добиралися майже 12 годин.

У підсумку ця поїздка пройшла простіше, ніж 600 км. на машині в 1 місяць. Літак набагато менше вібрує і його не трясе так, як машину, через що дитині набагато комфортніше.

Нічого складного в цьому перельоті не виявилося. Ми вирішили летіти вночі, і, як і сподівалися, Софія проспала більшу частину шляху.

Найважче питання тут знову ж - у чому везти дитину, тому що не всі авіакомпанії на борту дають спеціальну люльку для новонароджених.

S7, якої ми летіли до Гонконгу, люльки не дає, але дозволяє взяти на борт перенесення. У будь-якому цивілізованому світі, перенесення, яка просто стоїть весь політ на колінах у батьків - це дикість.

З Гонконгу в Куала-Лумпур ми летіли вже по-людськи, з цієї самої люлькою. Звичайно, це простіше, дитини не потрібно весь час тримати на руках, зате летіли днем ​​і більшу частину шляху Софія не спала.

На мій погляд, ідеальний переліт в цьому віці виглядає так: короткий, тривалістю годин до 4, повинен бути денним, якщо летіти потрібно довго (годин 7-8), то краще летіти вночі. І якщо вночі, то з люлькою, яку дає авіакомпанія.

Про наш перший переліт можна почитати тут .

Багато хто боїться акліматизації. У Софії якщо вона і була (ми переїхали з осінньої Росії в Таїланд), то ми не помітили. У жовтні на Крабі ще було похмуро і дощитиме, температура повітря близько 30.

У жовтні на Крабі ще було похмуро і дощитиме, температура повітря близько 30

Чи не зрозуміла ... Знайомство з поки ще похмурим морем.

Оскільки такі маленькі діти швидко перегріваються, то при переїзді в тропіки ключове - кондиціонер. Звичайно, врубать його на повну котушку, як люблять азіати, не треба, тому в таксі має сенс попросити його зменшити, якщо холодно.

Але жити в кімнаті з вентилятором, як ми жили раніше, з таким маленьким дитиною ми б вже точно не стали. Пітниця на шкірі - всього лише одна з неприємностей при перегріванні.

Багато хто вважає, що поїздки з дітьми такого віку - виключно примха батьків і навіть в якомусь сенсі егоїзм, тому що малюк нічого не здатний побачити, оцінити і запам'ятати.

З власного досвіду впевнено можу сказати - це не так. Ось на фотографії абсолютно щаслива тримісячна Софія, яка раділа щораз, коли бачила бананове листя в саду готелю і чула цикад.

У подорожі, в сприятливих умовах, поряд з батьками, яким добре, малюку буде добре абсолютно точно.

Ще в три місяці ми кілька разів їздили з дитиною на машині, кілометрів за 200-300 в день, один раз 700. Щоб дитина менше в дорозі турбувався, ключове тут знову ж наявність хорошого автокрісла, яке хоч-трохи гасить вібрацію.

Ми приїхали в Таїланд непідготовленими і не знали, що в Крабі купити автокрісло буде непросто. А тому перший раз з Крабі на Пхукет їздили зі звичайною перенесенням. Якщо ви збираєтеся в Азію, то пам'ятайте, що місцеві тут автокрісла поки не користуються і знайти їх не скрізь просто.

Подорож з дитиною 4 місяці

У цьому віці ми їздили з тайського Крабі на острів Ланта і в Малайзію, на Пенанг. У день у нас виходило пристойну відстань - кілометрів 500. Автокрісло у нас тоді вже було (єдиний варіант, який змогли купити в Крабі).

Поїздка «туди» запам'яталася як важка. Софія турбувалася і періодично приймалася плакати. Найгірше було те, що ми не могли зрозуміти чому.

Воно й зрозуміло, коли все навколо змінюється і не вдається більш-менш чіткої дотримуватися режиму дня, то іноді важко зрозуміти причину дискомфорту дитини. Жарко? Холодно? Хоче спати? Їсти? Втомився? Занадто шумно? Мокрий підгузок?

За ту поїздку ми зробили купу висновків, які я написала ось тут . Усі наступні поїздки ми їх дотримувалися і так важко, як в перший раз вже не було.

По дорозі з Ланта. На паромі.

З основного - зупинки не рідше разу на дві години і зупинки відразу ж, якщо дитина явно втомився і сильно турбується.

Багато пишуть, що їздити з зовсім маленькою дитиною прямо екстремально легко, але мені здається, що вони в такому віці або не їздили, або все забули.

У всякому разі, можу сказати, зараз, коли Софії рік і два місяці на машині далеко їздити нам набагато простіше, ніж в 3-4 місяці. Звичайно, їй все цікаво і не сидиться на місці, це окрема проблема цього віку, але їздити з незрозуміло-чомусь ридаючим-дитиною теж не дуже весело.

Папа: їхати сюди все ж варто було! Софія: пам'ятки іноді доводиться дивитися ось так от, спя. На Пананге.

Подорож з дитиною 5 місяців

Поступово дитині стає цікаво все навколо, незалежно від того, що це - пожежний гідрант або гарний квіточку на дереві.

У цей період мене особисто початок залишати відчуття провини, що ми веземо безпорадний кульочок невідомо куди. Навпаки, думка, що «все це не дарма» почала зміцнюватися з кожним днем.

Коли дитина в захопленні розглядає якусь тропічне дерево - «красіііівое дееерево!» Або серйозно розглядає прямо з моря захід, всі сумніви відпадають.

Подорож з дитиною 6 місяців

У шість місяців ми їздили на машині, як і раніше, іноді подовгу. Якихось особливих висновків в цей період для себе не зробили.

Подорож з дитиною 9 місяців

У дев'ять місяців у нас було три перельоту. Звичайно, летіти в цьому віці - не те саме, що в три. Крім збільшеної активності дитини ми зіткнулися з тим, що більшість дітей в цьому віці переживають період підозрілості або страху перед чужими .

Виявляється цей страх у 8 дітей з 10, коли незнайома людина наближається занадто близько - дитина може нервувати і плакати.

У літаку незнайомих людей - як оливок в банку. І ми встигли помітити закономірність: якщо третя крісло поруч з нами вільно, то летіти набагато легше і спокійніше.

Період недовірливості пройшов у Софії до року. Зараз їй навпаки хочеться з усіма спілкуватися, особливо з дітьми, але годяться і дорослі. Так що це чисто вікове і проходить без сліду.

Але от якщо ви опинилися в цей період в літаку, автобусі і т.п., і бачите вільні місця, але не поруч з собою, просите стюардесу пересадити людини - всім же, включаючи тих, що оточують пасажирів буде від цього тільки спокійніше.

Подорож з однорічною дитиною

Дитина після року стає спритним і цікавим. І ще товариським. У цьому є свої плюси і мінуси.

З дитиною потрібно багато ходити і все йому показувати, але зате час в дорозі летить швидше. Дитина охоче спілкується з незнайомими людьми, а це значить, що няньку ви можете знайти прямо в літаку, наприклад, в сусідньому кріслі. І іноді це дуже до речі.

Після року дитина спить менше, і найчастіше днем ​​у нього всього один сон, години дві-три. Рюкзак або слінг тепер вже не дуже підходять для сну - потрібна ліжечко або на худий кінець коляска. Так що всі екскурсії та переміщення доводиться планувати з урахуванням цього денного сну.

Але зате в цьому віці діти захоплюються буквально всім новим. Корови в селі, мильце в готелі - неважливо, привід для радості може бути будь-яким. Потяги, трамваї, пляжі і пікніки - все це здорово і весело.

І дивлячись на світ очима дитини і сам бачиш, що світ дуже навіть нічого. По-новому дивишся на якісь навіть зовсім звичні речі.

А ще діти в цьому віці вбирають все як губка (пам'ятаєте чудову книжку «Після трьох уже пізно» ?). Мені здається, що, почавши подорожувати з дитиною в цьому віці, отримуєш шанс виховати справжнього космополіта.

Плюси подорожей з грудними дітьми

По-перше, в подорож з немовлям ви все ще відносно розпоряджаєтесь своєю свободою. У малюка поки немає своєї думки куди йти і що робити.

З маленькими дітьми люди ходять і в гори (не екстрим, звичайно), і в музеї. Такої свободи далі вже не буде довго. Але плануючи подорож з малюком, занадто активну програму розробляти теж не варто.

По-друге, почавши їздити рано, ви гарантовано пристосуєтеся і адаптуєте до того моменту, коли дитина підросте, і їздити стане складніше.

По-третє, ви по-новому поглянете на світ, тому що до року дітям чудесним здається абсолютно все.

По-четверте, подорожувати все ще недорого, тому що дитині до двох років не потрібен окремий квиток на літак.

Мені здається, що хоча батькам іноді і доводиться нелегко в поїздках з маленькими дітьми, насправді в цьому є багато позитиву і задоволення.

Мені здається, що хоча батькам іноді і доводиться нелегко в поїздках з маленькими дітьми, насправді в цьому є багато позитиву і задоволення

Тут ще багато цікавого:

Як зробити дитині закордонний паспорт

Чи можна вписати дитину в свій закордонний паспорт

Перший переліт з дитиною

Оренда машини або мотобайк в Таїланді сім'ї з дитиною - що краще

Де взяти автокрісло в Таїланді

Магазини в тайській провінції Крабі: Макро

Дитячі товари в Крабі та Транг

Кращий пляж Шрі-Ланки - прекрасна Бентота

Пляжі Муйне, В'єтнам - чи варто їхати з дітьми

Вунгтау, В'єтнам - курорт або смітник?

Де перезимувати в Азії: довгострокова віза на Філіппіни

Жарко?
Холодно?
Хоче спати?
Їсти?
Втомився?
Занадто шумно?
Мокрий підгузок?

Новости