Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як зібрати рюкзак в поїздку (Особистий досвід)

  1. Одяг.
  2. Приладдя.
  3. Інше.
  4. Тепер про сам валізі / рюкзаку

Привіт тревелголікі! Зараз поговоримо про те як зібрати рюкзак і що взяти з собою в дорогу. Як взяти все потрібне і позбутися від зайвих речей.
Це питання постійно турбує багатьох мандрівників. Кожен, звичайно, вирішує його по-своєму. Коли я тільки починав подорожувати, я, так само як і багато, брав з собою багато речей. Частина з них я так і не використав в поїздці, а без деяких легко б обійшовся. З кожним разом склад моїх речей все більше наближається до ідеального. Як це не дивно, немає великої різниці в кількості речей, яке ви берете, їдучи на 2 тижні або на півроку. Ну, може бути, за винятком деяких нюансів 😉 Що треба взяти щоб відправиться в подорож по всьому світу?
Ось що беру в дорогу я:

Зміст статті:

Одяг.

Як зібрати одяг в рюкзак? Що взяти в рюкзак в дорогу?
Давайте почнемо збирати рюкзак для навколосвітньої подорожі з одягу:

Зимовий одяг залиште в Росії. Тягати її з собою точно не потрібно. Навчіться одягатися шарами щоб не замерзати:
Візьміть один комплект термобілизни - це ваш нижній шар.
Одягніть футболку / поло - це ваш другий шар.
Зверху підійде будь-яка толстовка / легка курточка або штормовка - це ваш верхній шар.
У такій одежинці ви можете доїхати до аеропорту в 20 градусний мороз і не замерзнути, а всі речі стануть в нагоді вам надалі подорожі.
Штани, краще джинси - в них ви можете їхати в аеропорт, повертатися назад в зимову Росію, або одягати в прохолодних країнах світу.
Не потрібно вечірніх нарядів. Якщо серйозно, пара-трійка шорт (спідниць), 2-3 футболки буде вам цілком достатньо для поїздки. Постарайтеся підібрати речі так, щоб можна було їх надіти в будь-якому поєднанні. Головне, щоб можна було легко випрати в дорозі.
На голову візьміть кепку або бандани якщо це теплий клімат або шапку якщо їдете в холодний. Головне, щоб це компактно складалося і трохи важило.
Плед. Це абсолютно неочевидна річ просто необхідна в дорозі. Причому як жінкам, так і чоловікам. Плед, найчастіше, можна взяти ще в польоті - більшість авіакомпаній його надають для польоту. Головне щоб він був легкий. Він допоможе не замерзнути в транспорті, його можна використовувати як додаткову ковдру в номерах, якщо кондиціонер регулюється централізовано або ж просто сховатися ввечері. До того ж він дозволяє не брати зайвого теплого одягу.
Тобто обійтися однією річчю на багато випадків.
Натільну білизну і шкарпетки беріть в кількості: одне на собі, три з собою. Думаю тут коментарів не потрібно.
Плавки / купальник, БЕРІТ два комплекти якщо плануєте поїхати на море / океан. Два тому, що вологість, як правило, велика і сохне все це вкрай повільно.
Залиште місце для покупок. Мені не раз говорили «Я ж їду на цілий місяць (на 3 місяці)». Не потрібно з собою тягати те, що вам знадобиться через місяць або два. Ви обов'язково щось захочете купити на місці. І якщо вже довелося забити валізу / рюкзак доверху - беріть речі які не шкода викинути. Взуття.

Зимове взуття залишаємо в Росії в місті вильоту. Чоботи та інше брати теж сенсу не має. У дощ простіше ходити в шльопанцях. Замість цього їдемо в аеропорт і беремо з собою кросівки.
Туфлі не беріть ні в якому разі, причому ні жінки, ні чоловіки.
Замість цього беремо шльопанці / балетки. Вкрай необхідна річ.

Приладдя.

Рушник брати з собою не потрібно, в будь-якому готелі, навіть найдешевшому, вони є.
Душові приналежності вам видадуть в будь-якому готелі, причому кожен день по пляшці. У хороших готелях додатково буде кондиціонер і гель для тіла. Крім того, все це можна купити в супермаркетах практично по всьому світу. Причому часто за меншою вартістю, ніж в Росії.
Якщо у вас є унікальна косметика, без якої ви жити не зможете, візьміть її, але в невеликій пластиковій пляшці. При цьому прошу врахувати, що якщо ви взяли з собою рідину або якісь манікюрні приладдя, то тільки через них вам доведеться здавати речі в багаж.
Крем від засмаги (для засмаги, після засмаги). Купити його можна практично скрізь, де є сонце і море. Вартість майже всюди сумісна з Російською, часом навіть дешевше. Рекомендую взяти невеликий тюбик на перший час - потім щось придумаєте або відпаде в ньому необхідність. Рекомендую взяти маленький тюбик пантенола. Ця річ допоможе від серйозних сонячних опіків, а так само ран і порізів, які мають звичай запалюватися при підвищеній вологості.
Сонячні окуляри. Річ на любителя, можете брати з собою або купити на місці.

Інше.

Парасолька вам не знадобиться 🙂
Складаний ніж брати з собою не обов'язково, зате візьміть пластикові приналежності: ніж, виделку, ложку.
Кип'ятильник. Річ вкрай спірна для мене - ніколи не брав з собою.
Ноутбук / планшет. Річ вкрай потрібна будь-якому мандрівникові. Але потрібно добре розуміти їдете ви працювати або відпочивати. У першому випадку вам необхідний ноутбук, а в другому досить планшетника або смартфона для покупки квитків, готелів, перегляду фільмів, читання книжок і всяких ігор.
Телефон. Краще двухсімочний. На російській симке у вас включений роумінг та смс оповіщення на всі кредитні карти. А друга сімка у вас буде місцевого оператора, щоб недорого подзвонити по місцевим телефонами, але і в Росії дзвінки з місцевою сімки завжди дешевше, ніж роумінг. Якщо телефон односімочний візьміть з собою другий телефон, найдешевший який зможете знайти.
Зараз всі банки, соцмережі, платіжні системи та навіть сервіси бронювання прив'язуються до вашого телефону в країні основного проживання, наприклад, російському, як у мене. Тому його відсутність зробить вас безпорадним. Так що два телефони скоріше необхідність, ніж роскошь.Хорошій телефон може замінити фотоапарат і відеокамеру. Це теж важливо в подорожі.
Я не беру з собою трійників, так як у мене майже вся електроніка може заряджатися від usb, тому в ролі трійника виступає мій ноутбук.
Щоб дізнатися більше про те, які саме гаджети я беру з собою в кругосвітні подорожі, подивіться це відео:

Аптечка. Річ вкрай потрібна, але суто індивідуальна. У будь-якому випадку потрібен лейкопластир (краще на тканинній основі), пантенол, щадне засіб від розладу шлунка, і активоване вугілля. Візьміть ще щось від температури, навіть якщо їдете в теплий клімат. Будь-які необхідні таблетки можна завжди купити в міру потреби в аптеках різних країн світу.

Тепер про сам валізі / рюкзаку

Я в тримісячну поїздку по Таїланду брав рюкзак об'ємом в 35 літрів.
У кругосвітню ж подорож я брав рюкзак об'ємом в 45 літрів. Я ніколи не здавав свої рюкзаки в багаж.
Єдиний раз коли я брав валізу - це на поїздку в Москву, на телешоу «Нехай Кажуть» - довелося брати туфлі і костюм.
Габарити для ручної поклажі повинні бути рівні максимальному дозволеному розміром. Якщо менше - може не поміститися, якщо більше - не пустять на деякі авіакомпанії. Це завжди не більше (55 см) х (40 см) х (20 см) або не більше 155 см по сумі трьох вимірів.
Мінімальна вага. Коли ручна поклажа всього 7 кг, купувати валізу вагою в 3, а то і в 4,5 кг просто нерозумно - крім валізи вже нічого не повезеш. У різних авіакомпаній дозволений вага ручної поклажі може коливатися від 6 кг до 12 кг на людину.

Ось вам мій досвід щодо мінімізації багажу.
Більше Лайфхак для мандрівників вас чекає у курсі «Біблія мандрівника»

Або просто заповніть цю форму і отримаєте безкоштовно 30 хвилинне відео про те, як я збираю свій рюкзак в кругосвітню подорож

Ну, може бути, за винятком деяких нюансів 😉 Що треба взяти щоб відправиться в подорож по всьому світу?
Як зібрати одяг в рюкзак?
Що взяти в рюкзак в дорогу?

Новости