Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гостьова віза в США (на запрошення, американська) - в 2019 році, для росіян, як отримати, зразок, від родича чи друга, потрібні документи

  1. Що це таке
  2. Які дає можливості
  3. Вимоги до претендента
  4. Як отримати гостьову візу в США
  5. Необхідні документи
  6. Зразок туристичного ваучера, видана
  7. Терміни та вартість

Сполучені Штати Америки мають певну привабливістю для туристів - все-таки ця країна може здивувати не тільки політичними рішеннями, але також культурною спадщиною, архітектурними шедеврами і наявністю безліч місць, що володіють великою популярністю на світовому рівні.

Мандрівник повинен заздалегідь зрозуміти, що просто так перетнути кордон будь-якої держави не представляється можливим - в переважній більшості випадків є необхідним оформлення додаткових документів для в'їзду на територію чужої країни .

Процедура отримання права на відвідування Штатів не дуже відрізняється від стандартного процесу з придбання візи. Однак певні особливості все одно існують, тому слід ретельно вивчити основні моменти, що стосуються того, як отримати гостьову візу в США.

Сполучені Штати Америки мають певну привабливістю для туристів - все-таки ця країна може здивувати не тільки політичними рішеннями, але також культурною спадщиною, архітектурними шедеврами і наявністю безліч місць, що володіють великою популярністю на світовому рівні

Зразок паспорта громадянина РФ

Що це таке

Фактично, віза - це документ, що надає право громадянину на в'їзд і виїзд в ту чи іншу країну. Інакше кажучи, це дозвіл іноземцю перетинати кордон іншої держави для перебування на його території. Віза вкладається в закордонний паспорт росіянина.

У тексті в'їзного документа відображаються такі відомості:

  • інформація про мандрівника - як мінімум: ПІБ, дата народження і реквізити паспорта;
  • тип візи - встановлюється метою візиту;
  • термін дії .

Відразу варто відзначити одну з особливостей поїздки в США - період перебування встановлюється не положеннями в'їзний папери, а імміграційним офіцером безпосередньо при реєстрації мандрівника після прильоту в країну.

Термін дії візи визначає тільки максимальну кількість днів, протягом яких людина може проживати на території Штатів.

Зразок закордонного паспорта громадянина РФ

Які дає можливості

Гостьова віза - окрема категорія дозвільних документів, що дозволяє отримати право на в'їзд в країну при наявності туристичного ваучера, резидента цієї держави.

Виділяють два типи:

В1

Актуально, якщо запрошення виходить від ділового партнера. В2 Відноситься до ситуацій, коли лист надходить від друзів або родичів.

У більшості випадків американське посольство об'єднує їх в одну універсальну В1 / В2. Отримати офіційне місце роботи за таким документа не є можливим.

Також варто відзначити нинішній статус візи на запрошення: у 2012 році між Росією і США було укладено угоду, згідно з яким наявність виклику з боку того чи іншого держави не вважається обов'язковим - цей варіант лише збільшує ймовірність швидкого придбання дозволу на перетин кордону.

У деяких ситуаціях такий документ може бути навіть зайвим - наприклад, незаміжнім дівчатам не рекомендується використовувати пропозицію про відвідини від чоловіка зі Штатів. Співробітниками імміграційної служби даний факт може бути розглянутий як спроба відвідати США з подальшим укладенням шлюбу для закріплення на території країни.

Корисним запрошення буде в тому випадку, якщо в ньому встановлена ​​мета: для участі в конференціях, семінарах та інших науково-освітніх заходах. У цій ситуації необхідно взяти документ на співбесіду - він може зіграти значну роль у визначенні остаточного результату.

У цій ситуації необхідно взяти документ на співбесіду - він може зіграти значну роль у визначенні остаточного результату

Вимоги до фото на візу в США

Вимоги до претендента

В обов'язки співробітника консульства входить виділення серед кандидатів на В1 / В2 осіб, які мають явні або потайливі передумови до імміграції на територію Штатів.

Тому зацікавлені громадяни повинні забезпечити достатню базу доказів, за якими можна судити про бажання повернутися в свою країну.

Віза J1 в США

оформляється у візовому центрі або консульстві.

Особливості повторного отримання візи в США вказані тут .

Зокрема, для цього слід звернути увагу на наступні критерії:

  • мета візиту класифікується як короткострокова;
  • перебування в чужій країні обмежує встановленим періодом;
  • кількість грошових коштів на час візиту відповідає затвердженим нормам;
  • є постійне місце проживання не на території Штатів;
  • існують сімейні, економічні та інші зв'язки, які примушують мандрівника повернутися додому.

Крім того, претендент не повинен мати проблем з законом, у нього відсутні порушення візових режимів, під час співбесіди він показав себе з позитивного боку.

Зразок заповнення анкети для візи в США:

Зразок заповнення анкети для візи в США:

Як отримати гостьову візу в США

Для успішного отримання гостьової візи в США необхідно дотримуватися певної послідовності дій:

Звернутися в яке спеціалізується агентство для проведення консультації

Доступні варіанти з особистим зверненням, дзвінком до відомства по гарячій лінії або написанням повідомлення на електронну пошту комерційної структури. Допомога фахівця корисна тим, що він заздалегідь виділяє всю актуальну на даний момент інформацію - підводні камені, особливості та інші нюанси, які є істотними при отриманні заповітного документа. Отримати запрошення від резидента США Співробітники фірми надають зразок бланка для заповнення і визначають перелік документів, якими має підкріплюватися запрошення. Отриманий приклад слід направити на адресу особи приймаючої сторони. Після зворотного відправлення папір необхідно перенаправити в курирує організацію для перевірки і, в разі виникнення потреби, коригування даних. Відвідати офіс агентства Під час відвідування обговорюється подальший шлях оформлення гостьової візи, і перевіряються документи на предмет відповідності нормативним критеріям. Повторно відвідати офіс агентства Після аналізу всіх наданих відомостей, мандрівника викликають для підготовки до основного етапу в отриманні візи - співбесіди. Програються основні питання і оптимальні відповіді, манера поведінки і важкі моменти. Проходить справжня репетиція, і розставляються пріоритети у виправленні тих чи інших акцентів. Пройти співбесіду У встановлений час слід з'явитися на зустріч. При цьому потрібно мати з собою повний пакет документації із заздалегідь отриманих пропуском. Важливо: в будівлю допускаються тільки заявники, тому забезпечити себе підтримкою друзів або рідних не вийде - все потрібно буде виконувати самостійно.

Основне правило - не потрібно хвилюватися, тим більше що раніше все було відрепетировано.

У разі винесення позитивного рішення за співбесідою, оформлену візу можна буде отримати вже через три робочих дні.

У разі винесення позитивного рішення за співбесідою, оформлену візу можна буде отримати вже через три робочих дні

Зразок квитанції про оплату візового збору в США

Необхідні документи

Як і будь-яка інша інша юридична процедура, оформлення гостьової візи в США передбачає надання обов'язкових документів, в число яких входять:

  • внутрішній паспорт громадянина Російської Федерації;
  • запрошення на проходження співбесіди;
  • діючий закордонний паспорт;
  • закордонний паспорт з терміном дії, що;
  • фотографії , Зроблені за встановленими розмірами;
  • заповнена анкета;
  • квитанція про оплату державного мита;
  • письмові свідчення, за якими можна встановити бажання повернутися в країну (як таких паперів можуть виступати: довідка з місця роботи, документи про наявність майна, свідоцтво укладення шлюбу або народження дитини).

Завантажити зразок заповнення заяви DS-160 на візу США (для чоловіків)

Завантажити зразок заповнення заяви DS-160 на візу США (для жінок)

Завантажити зразок довідки з місця роботи для візи в США

Завантажити зразок довідки з місця роботи для візи в США (на англ., English)

Завантажити зразок виписки зі Ощадбанку для візи в США

Крім того, представник консульства може вимагати додаткові відомості - все залежить від індивідуальних обставин справи. Тому перед збором документації рекомендується звернутися з відповідним питанням до співробітника відомства.

Зразок туристичного ваучера, видана

Запрошення у випадку з оформленням гостьової візи є основоположним документом.

Тому при його складанні необхідно враховувати певні позиції, на які слід звернути особливу увагу:

  • персональні відомості про приймаюче: належні бути прописані його ініціали, адреса проживання, контактний номер телефону та адресу електронної пошти;
  • персональні відомості про запрошеного: ПІБ потрібно вказати так, як вони відображені в закордонному паспорті, також слід відобразити реквізити даного посвідчення особи і додатково дату народження;
  • текст запрошення з визначенням мети візиту;
  • терміни перебування на території США з встановленням адреси проживання і місць, які планується відвідати.

В якості гарантії повернення в рідну країну може виступати вказівки факту часткової фінансової допомоги запрошеному на його період проживання.

У разі винесення позитивного рішення по даних паперах мандрівникові направляється інформація про те, в який час і де буде проводитися співбесіда.

Терміни та вартість

Оформлення гостьової візи в Америку відбувається за стандартними встановлених термінів. Тобто мандрівникові доведеться чекати від 14 до 30 днів - все залежить від того, як на даний момент завантажено посольство.

Наприклад, в туристичні періоди (будь то літо чи новорічні вихідні) очікування може значно затягнутися. Крім того, слід враховувати, що розгляд запиту відбувається тільки в робочі дні, тобто «червоні дати» також можуть збільшити термін (причому це поширюється як на події Росії, так і на події США).

Що стосується вартості , то консульський збір за гостьову візу дорівнює 160 доларам. Оплата відбувається відповідно до курсу посольства Штатів, який не завжди узгоджується з курсом Центрального банку Російської Федерації.

Облік всіх нюансів і особливостей - заняття досить складне, особливо при відсутності часу на їх вивчення. Тому широко поширені послуги спеціальних агентств - вони допомагають оформити і зібрати всі документи в короткі терміни.

Слід звертатися тільки в фірми, які мають відповідну акредитацію по розглянутій діяльності.

Незважаючи на події 2019 року, гостьова віза в США для росіян залишається непоганим варіантом для відвідування країни світового рівня.

Новости