Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Шамоні-Монблан. легенда Альп

  1. На висоті
  2. На Монблан за 40 хвилин
  3. Must see
  4. Must do

Країна: Франція

Шамоні - один з найстаріших гірськолижних курортів Європи, розташований біля підніжжя величного Монблану на стику трьох країн (Франції, Італії та Швейцарії). Тут знаходиться найдовша льодовикова траса Європи (22 кілометри).

Саме тут пройшла перша Зимова Олімпіада в 1924 році. Всі ці та багато інших унікальні якості курорту і створили легенду під назвою Шамоні.

На висоті

Курорт розташований всього в 80 кілометрах від Женеви. Дорога займе не більше години. Зачаровує краса величних гір, траси різної складності, великий вибір ресторанів і готелів на будь-який гаманець, неймовірна різноманітність après-ski залучають в Шамоні все більше і більше туристів щороку.

У долині Шамоні 90% гірськолижних зон розташовані вище 2000 м над рівнем моря, що гарантує сніг і ідеальні умови катання аж до пізньої весни.

Любителів фрірайду і професіоналів чекають схили Гран-Монте і спуск в знамениту Білу Долину «Вале Бланш» з найдовшим гірськолижним спуском в Європі. Завдяки верхній точці підйомника на висоті 3 300 метрів, чудовому льодовику і довгим схилах, що звернені на північ, Гран-Монте (Grands Montets), ймовірно, є одним з найкрасивіших лижних місць в світі.

Лижникам і сноубордистам варто придивитися до південних схилах Breven і Flegere ramain, які відкриті до 22 квітня 2018 року. Після катання тут можна пообідати на сонячній терасі з видом на Монблан.

Після катання тут можна пообідати на сонячній терасі з видом на Монблан

На Монблан за 40 хвилин

Зовсім недавно в Шамоні відкрилася нова канатна дорога - Skyway, за допомогою якої гості курорту можуть практично досягти вершини Монблану.

Спочатку з центру курорту потрібно піднятися на Аги ді Міді ( Aguille du Midi ), Звідки відкриється незабутній і дуже фотогенічний вид на всю долину Шамоні. З цієї станції також починається відома всім охочим екстриму 22-кілометрова крижана зимова траса Біла Долина . Тут, з великою оглядового майданчика можна подумки прокласти залишився «короткий» маршрут на вершину Монблану.

Від цього майданчика до головної вершини Європи трохи більше одного кілометра. Тут же можна не тільки насолодитися мальовничими пейзажами, а й випити кави в бістро на висоті майже 4000 метрів!

Must see

  • Вершина Егюій-дю-міді - Aiguille du Midi , Висота 3842 м - з панорамним терасою і рестораном.
  • Льодовик Ля Мер де Гляс - La Mer de glace .
  • Високогірний поїзд Монтенвер - Montenvers .

Must do

  • Відвідати крижаний грот в знаменитому льодовику Монт Блан.
  • Спробувати щастя в казино.
  • Поніжитися в ексклюзивному СПА з видом на Альпи.
  • Покуштувати вишукану французьку кухню в знаменитих ресторанах, відзначених зірками Мішлен.
  • Відправитися на екскурсію до Женеви, Аннесі або Турин.
Кількість трас:170 кмНайдовша траса:22 кмНайвища точка курорту:Монблан (4810 м)Сайт: www.chamonix.com

Новости