Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

пам'ятки Дубая

  1. Downtown Dubai
  2. Пальма Джумейра
  3. Бурдж аль-Араб
  4. Дейра
  5. Дубай Марина
  6. Бастакия

Вирушаючи на відпочинок в Дубаї вперше, багато хто не знає, що відвідати в першу чергу, адже пам'яток в місті чимало. Більш того, весь Дубай можна вважати однією суцільною пам'яткою. Отже, що подивитися в Дубаї? Пропонуємо розглянути найдивовижніші і найпопулярніші місця в цьому неймовірному місті.

Downtown Dubai

Downtown Dubai (даунтаун або центр міста) - цілий комплекс, де розташовані одні з головних визначних пам'яток міста. Комплекс ще не закінчений, але вже зараз там є на що подивитися. Центральну частину даунтауна займає найвищий хмарочос у світі - Бурдж-Халіфа (Burj Khalifa). Висота вежі становить 828 метрів, кількість поверхів - 163. Найвищу оглядову площадку в Бурдж-Халіфа можна відвідати на 124 поверсі на висоті 472 метрів. Тут же, в комплексі, знаходиться Dubai Mall - найбільший торговий центр в світі за загальною площею приміщень. Улюблене місце для туристів, які обирають тури в Дубай заради шопінгу. Для гостей торгового центру працюють понад 1200 магазинів, безліч атракціонів, найбільший в світі акваріум, тематичний парк SEGA Republic, найбільший в світі критий «золотий ринок», комплекс кінотеатрів, льодовий каток олімпійських розмірів і багато іншого. Ще одна визначна пам'ятка в Downtown Dubai - знаменитий музичний фонтан Дубай, що знаходиться в штучному озері і є одним з найбільших і високих фонтанів в світі. Дістатися до даунтауна можна на метро, ​​вийшовши на станції Бурдж-Халіфа / Dubai Mall. Більше про шопінг і торгових центрах Дубаї можна прочитати за посиланням .

Більше про шопінг і торгових центрах Дубаї можна прочитати   за посиланням

Пальма Джумейра

Пальма Джумейра (The Palm Jumeirah) - всесвітньо відомий штучний острів у вигляді пальми, на верхівці якої розташована ще одна дубайська пам'ятка - розкішний готель Atlantis The Palm з власним аквапарком, дельфінарієм, акваріумом і безліччю ресторанів і барів. Дістатися до Пальми можна на таксі, а пересування по острову забезпечується монорельсової дорогою.

Бурдж аль-Араб

Бурдж аль-Араб ( Burj Al Arab ) - легендарний готель-вітрило, який позиціонує себе як семизірковий готель, але через офіційної п'ятизірковому системи рейтингу готелів є п'ятизірковим Делюкс. Однак в розкоші цього готелю сумніватися не доводиться: в інтер'єрі готелю використано близько 8000 квадратних метрів 22-каратного сусального золота, всі номери двоповерхові, обладнані за останнім словом техніки, мають панорамні вікна з видом на море і пропонують неймовірно високий рівень комфорту для своїх гостей. Родзинкою готелю також вважається ресторан з величезним акваріумом, що вміщує понад мільйон літрів морської води. Помилуватися готелем і зробити фотографії на пам'ять можна, побувавши в районі Мадінат Джумейра. Крім прекрасного виду на культовий Бурдж-ель-Араб, тут є також арабський ринок, безліч ресторанів і кафе, а також канал, по якому можна покататися на човнах. Тут же неподалік розташований знаменитий аквапарк Wild Wadi - один з кращих парків водних розваг на Близькому Сході, а також готель Jumeirah Beach , Відомий серед туристів як «хвиля».

Тут же неподалік розташований знаменитий аквапарк Wild Wadi - один з кращих парків водних розваг на Близькому Сході, а також готель   Jumeirah Beach   , Відомий серед туристів як «хвиля»

Дейра

Дейра (Deira) - один з найстаріших районів Дубая, що приваблює туристів своїми яскравими ринками. Тут знаходяться золотий ринок Gold Souk, ринок спецій, рибний ринок і ринок фруктів. Також тут можна знайти недорогі сувеніри: статуетки, арабські костюми, вбрання для танцю живота, індійські товари і багато іншого. На заході Дейри знаходиться природний канал Дубай-Крік (Dubai Creek) з невеликим портом.

Дубай Марина

Дубай Марина (Dubai Marina) - новий район міста біля рукотворного затоки з шикарними хмарочосами і яхтової пристанню, яка вважається однією з найбільш фешенебельних у світі. Будівництво району ще не завершено, а в підсумку тут розміщуватимуться понад 200 хмарочосів. Очікується також, що пристань в цьому районі буде найбільшою з побудованих людиною. Зараз по каналу курсують прогулянкові човни, а на набережній є безліч кафе і ресторанів з красивою панорамою.

Зараз по каналу курсують прогулянкові човни, а на набережній є безліч кафе і ресторанів з красивою панорамою

Бастакия

Бастакия - історичний район Дубая, що дозволяє побачити первісний вигляд Дубая завдяки збереженим найпершим будівлям міста. На багатьох будинках є вітряні башти, що служили раніше для охолодження повітря за допомогою морського бризу. У наш час район нежитловий, був недавно відреставрований. Прогулюючись по звивистих затишними вуличками, можна відчути себе персонажем старовинної арабської казки. А не за цим туристи вибирають тури в ОАЕ ? Статут, завжди можна відправитися в численні кафе і ресторани. Неподалік знаходиться дубайський Історичний музей.

Оглянути визначні пам'ятки Дубая можна за допомогою оглядової екскурсії на відкритих автобусах Big Bus. Квиток на таку екскурсію дійсний протягом доби, в цей час Ви маєте можливість сходити на будь-який з 20 зупинок кругового маршруту, оглядати околицю, скільки забажаєте, і продовжувати свій шлях, сівши на наступний автобус.

Отже, що подивитися в Дубаї?

Новости