Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ніагарський водоспад

  1. Стародавні легенди індіанців
  2. Неперевершений шедевр природи

Незважаючи на те, що Ніагарський водоспад знаходиться приблизно в 40 км від міста Торонто, він вважається його головною природною пам'яткою. Ніагара є одним з найдивовижніших і мальовничих водоспадів у світі. Свій початок він бере на території США, але самі зачаровують види дісталися Канаді.

Звук ревучий води чути на багато кілометрів навколо, особливо лякає це звучить в нічний час доби, тому коли стоїш у самого водоспаду взагалі нічого не чути. Його назва перекладається з індіанського прислівники, як "гуркітлива вода". Однак є ще одна версія, яка говорить про те, що слово «Ніагара» походить від назви місцевого ірокезького поселення «Ongniaahra», що в перекладі означає буквально «роздвоєна земля».

Стародавні легенди індіанців

Одна з легенд говорить, що юну дівчину Лелавалае батько вирішив віддати в дружини ненависному їй нареченому. Тоді дівчина вирішила принести себе в жертву справжньої любові до Бога Хе-Але, який жив у печері під водоспадами. Своє каное вона направила прямо в потік грізної води і обрушилася разом з каное вниз, де була спіймана своїм коханим.

Насправді тут три водоспаду, розташованих на річці Ніагара, що носять одне загальна назва. Два з них радують і захоплюють туристів, а третій є надбанням електроенергетичної сфери. Починаючи з 1881 року, завдяки вироблюваної водоспадом енергії висвітлювалося кілька селищ. На сьогоднішній день, електростанція виробляє 4,4 гігават.

Неперевершений шедевр природи

У сонячну погоду промені, заломлюючись в хмарі водяних бризок, утворюють яскраві веселки, як правило, їх кілька і розташовуються вони всередині один одного. Ніагарський водоспад, як і будь-який інший в різні пори року виглядає зовсім по-іншому. Взимку погляду відвідувачів постає чудова казкова картина - величезні бурульки, які іскрять і переливаються на сонці, звисають вниз.

Навесні ж, тут розгортається справжнє "льодове побоїще", коли приходить час льодоходу. Величезні брили льоду, що нагадують собою айсберги, з неймовірним гулом зриваються вниз і розбився пропадають в його глибинах.

Прославлений на весь світ водоспад, приймає щорічно близько 20 мільйонів туристів. По всій окрузі побудовано величезну кількість ресторанів і готелів Торонто , Підвісних доріг, а також оглядових веж.

А меншим водоспадом можна помилуватися на території одного з найбільших зосадов Північної Америки - зоопарку Торонто .

Ніагарський водоспад на мапі Торонто

Новости