Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Металева вежа Фурвьер

  1. гідність минулого
  2. Сестра Ейфелевої вежі

Сучасне місто Ліон є центром текстильної промисловості у Франції. Місто має свій власний неповторним шармом. Саме в Ліоні ви зможете покуштувати найвишуканішу і витончену кухню у всій Франції, адже тут на один квадратний метр в старій частині міста доводиться ресторанів більше, ніж в інших європейських країнах.

гідність минулого

Наступною причиною, по якій не варто місто обділяти своєю увагою, є знамениті визначні пам'ятки Ліона: безліч різних музеїв з постійними колекціями і частими експозиціями, художні полотна, предмети античності, древній текстиль, меблі, а також класичне і сучасне мистецтво. Тим паче що готель в Ліоні можна підібрати в крокової доступності від пам'яток.

Старий Ліон є найзнаменитішим і відвідуваним районом міста, саме тут зосереджені всі пам'ятники архітектури і мистецтва: велике число добре збережених будівель епох Ренесансу та Середньовіччя, музей Гало-Римської цивілізації, археологічний парк Фурвье. Також серед пам'яток є площа Беллькур, де люблять зустрічатися багато місцевих жителів. На самій вершині пагорба стоїть базиліка Нотр-Дан де Фурвье з зубчастими стінами і вежами, заснована в 19 столітті.

Сестра Ейфелевої вежі

Недалеко від базиліки розташована цікава пам'ятка Франції - металева вежа Фурвьер. Висота вежі становить 85,9 м, вона є точною копією третього поверху Ейфелевої вежі і розташовується на найвищій точці Ліона.

Побудована в період з 1892 по 1894 роки, вона є прикладом пам'ятника "республіканської" архітектури. Під час Всесвітньої виставки 1914 року його піднімала 22 людини в обсерваторію, розташовану нагорі вежі. Біля її підніжжя стояв ресторан месьє Ге, завдяки такому сусідству він користувався великою популярністю, як у туристів, так і у місцевих жителів. Його відвідувачі піднімалися по крутому підйому до вершини пагорба, щоб насолодитися не тільки визначною їжею, а й захоплюючим видом міста.

Металева вежа Фурвьер, яка стоїть недалеко від базиліки, як би врівноважує її в ідеологічному плані. Республіканці були вельми незадоволені будівництвом храму, і говорили про те, що спис Архангела Михайла войовничо направлено на місто.

Всього десять років знадобилося на те, щоб Ліон став великим мегаполісом з хмарочосами, ринками, квітучими садами і парками, стародавніми площами, а також музичними та різноманітними фестивалями.

Металева вежа Фурвьер на мапі Ліона

Новости