Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Китай-найвищий ліфт в світі

Прогуляємося на цей раз по Китаю. У центрі нашої уваги найвищий свободнодвігающійся ліфт в світі -ліфти Байлонг.

Цей Ліфт знаходиться в Китаї в провінції Хунань і піднімає туристів на висоту 360 метрів в двоповерховому кабінах, які вміщують 50 осіб. У комплекс входить три таких ліфти вантажопідйомністю 3750 кг кожен. Стінки ліфта прозорі ( Докладніше ).

Ліфт Байлонг - Ліфт Ста Драконів
Bailong Elevator
Адреса: Wulingyuan, Hunan, China

Вартість: від 8,9 $ ( вартість вказана на сайті )

Улін'юань - скелі в національному парку Чжанцзяцзе, який знаходиться в провінції Хунань на південному сході Китаю. Це дивовижне по красі місце і одночасно природний зоопарк, ботанічний і геологічний заповідник. Місце знамените своїми кварцитовими скелями скелями, висотою до 800 метрів. Найвищі піки Улін'юань досягають висоти в понад 3 км над рівнем моря. Гори являють собою мальовниче видовище: величезні кам'яні стовпи над тропічним лісом, порізані гострі вершини, водоспади, гігантська система печер, потужні річки, придатні для сплаву. Найпопулярніший шлях потрапляння в ці гори - через містечко Даюн (Dayong) і село Чжанцзяцзе (Zhangjiajie). За селом знаходиться вхід в парк і ліс Чжанцзяцзе, іноземці при вході платять 15 юанів. Всього тут прокладено п'ять туристичних маршрутів.
Найвища вершина називається "Кролик, що дивиться на Місяць": звідси відкривається неймовірний краси вид на околиці. Кам'яний пік Хейцуннао знаменитий віковими соснами. У печері Жовтого дракона чотири рівні і унікальний пейзаж. Тут же знаходиться мальовнича гора Тяньцзу з вершиною Куньлунь - "Обитель Богів". А на висоті більше 1 км розташувалася Село Жовтого лева. Тут живуть споконвічні мешканці цих місць - нацменшини Туцзя, Мяо і Бо, вони говорять на своїх мовах і зберігають свої традиції та ритуали ( Детальніше і відео ).

і ще трохи дивних фотографій і тексту з сайт :

"Чи знаєте Ви, що ширяють острова Пандори існують в реальності?


Ні, звичайно, вони не літають, але саме скелі Улін'юань (Wuling Yuan) національного парку Чжанцзяцзе (Zhangjiajie) послужили прототипом Джеймсу Камерону для створення ландшафтів до фільму «Аватар». Досить поглянути на фото, щоб побачити безперечне подібність.

Пейзаж дійсно виглядає фантастично - величезні стовпи висотою до 800 метрів підносяться над тропічним лісом. А якщо ще випадає туман, здається, що гори дійсно парять в повітрі. Після виходу в світ фільму «Аватар», популярність цього місця стрімко зростає і за межами Китаю. На території парку можна зустріти персонажів з фільму, а одну з скель в січні 2010 року офіційно перейменували в гору Avatar Hallelujah. "( оригінал)

Якщо відійти від традиційного нами розрахунку поїздки самостійно, оскільки на відміну від багатьох країн по англійськи говорять в Китаї не так вільно, то можна оформити готовий тур в це чудове місце, наприклад за 50 тис рублів з Владивостока

Але все-таки повернемося до калькуляції туру, при самостійному пересуванні:

авіапереліт:

Хабаровськ-Пекін (20.08.13 - 09.09.13) вартість 12700 рублів

Пекін - Чжанцзяцзе (31.08-06.09), 16 300

Заселяється в готель:

Готелі:

1. Пекін з 20.08 по 31.08 вартість 11500, в тому ж готелі але з 06.09 по 09.09 вартістю 2400

Прогуляємося по місту і перое що ми відвідаємо: Храм Неба

Дуже детально і цікаво описаний храм на сторінці !! , Йому присвячена тут кілька сторінок і ми не зможемо помістити в найм розділі всю інформацію ... запозичимо лише зовсім трохи цікавих фактів про Храм:

Круглий Вівтар являє собою круглу платформу, висотою 5 метрів, що складається з трьох ярусів. Кожен ярус облямований парапетом з білого мармуру. Діаметр нижнього ярусу - 70 метрів, середнього - 50 метрів, верхнього - 30 метрів. Кажуть, що нижній ярус символізував Пекло, середній - Світ Мертвих, а верхній - Небеса. Круглий Вівтар був побудований відповідно до правил Ритуалів Чжоу (Чжоулі - Zhouli - Rites of Zhou). Трьох-ярусна платформа зроблена з каменів з району Фаншань (Fangshan) Пекіна. У центрі вівтаря знаходиться кругла плита - Камінь Небесної Душі (Celestial Heart Stone), яка символізує фокус небесного зводу.

З цим каменем пов'язаний цікавий акустичний ефект . Якщо ви встанете на нього в центрі Вівтаря і будете говорити, то виникне ефект акустичного резонансу, що схоже на те, якби ви говорили з богами. Цей ефект існував з самого будівництва вівтаря. Його пояснюють тим, що якщо ви говорите, стоячи на центральному камені, то звукові хвилі відбиваються від декількох рядів мармурових стійок на різних відстанях, так що звуковим хвилям потрібно різний час, що б повернутися до вас. Тим самим створюється ефект, ніби говорять кілька людей. Якщо ж говорити не з центру Вівтаря, то звукові хвилі розсіюються, не маючи наміру разом, і луна не утворюється.

У Китаї є чотири головних акустичних споруди. Храм Неба був побудований пізніше за інших трьох, тому його акустичні властивості найкращі. Двір, в якому знаходиться імператорський Небозвід , Оточений по колу стіною. Висота стіни 3,7 метра, довжина 193 метри, товщина 90 сантиметрів і діаметр 65,1 метра. Це знаменита Стіна Ехо (Хуейіньбі - Huiyinbi - Echo Wall). Якщо хто-небудь буде говорити з одного боку стіни, то його можна почути з іншого.

Ще одним акустичним феноменом у дворі імператорського небосхилі є Камені Потрійного Ехо (Саньіньші - Sanyinshi - Triple Sound Stones). Вони мають дивовижну звуковим ефектом: якщо ви встанете на перий камінь і хлопніть в долоні, то почуєте одне відлуння, якщо встанете на другий камінь і хлопніть, то почуєте два луни, ну а на третьому камені луни буде вже три. Навіть якщо ви будете стояти на четвертому чи п'ятому каменях, то все ще можна будете почути відлуння. Ці три камені отримали назву "Земля шепоче, Небеса гримлять" (Earth Whisper, Heaven Thunder). Така назва пов'язана з вірою, що Небеса можуть розпізнати кожне слово і кожне поведінку в людському світі.

Камінь Діалогу (Дуйхуаші - Duihuashi - Dialogue Stone) був знайдений при наукових дослідження в 1995 році. Якщо встати на цей камінь, то можна ясно почути голоси людей, що стоять в північно-східному кутку Східного Залу або людей, що стоять в північно-західному куті Західного Залу. Якщо дві людини встануть в цих місцях, то вони зможуть говорити один з одним звичайним голосом, навіть якщо між ними буде галаслива юрба. Це відкриття свого часу викликало сенсацію.

При всій своїй зовнішній простоті, Храм володіє величезною кількістю дрібних, непомітних з першого погляду, деталей. Вивчіть докладніше інформацію на сторінці і в інших джерелах і погуляйте по храму довше ...

Будувався в 1406 - 1420 р.р. Загальна площа - 730 тис. Кв. м; палацовий комплекс нараховує 8707 кімнат (за легендою - 9999). Оточений стіною завдовжки 3400 м і ровом з водою, який називається «Золота вода». У його зведенні брали участь мільйон будівельників і 100 тис. Інших фахівців - майстрів різьблення по каменю , Дереву, художників і т. Д. Ведуть в нього з площі Тяньаньмень Врата Небесного Спокою . Назва його походить з-за обмеженого доступу на територію комплексу під час імперії (ще в XIX ст. Іноземці майже ніколи там не бували, тому коли Пекін був узятий в 1900 р при придушенні боксерського повстання , Багато європейців і американці писали, як вони змогли вперше відвідати таємничий палацовий комплекс).

Китайська назва палацу - «Пурпурне Заборонене місто». Тут «пурпурний» не відноситься до кольору, так як найбільше з імперською владою асоціюється жовтий колір. Це більше пов'язано з «Полярної зіркою», яка є найяскравішою зірка в сузір'ї Малої Ведмедиці. Вона вважалася Небесної обителлю імператора, згідно з китайською астроміфологіі. Полярна зірка в китайській астрології також іноді називається Ziwei Star, а сузір'я Малої Ведмедиці, відповідно, має назву Ziwei Enclosure ( «огорожу»), натякаючи місто. Слово Джин означає «заборонено» або «заборонений», а слово Чжен означає «міські стіни», причому «замуровані». ( докладніше в оригіналі )

Подивимося сучасну архітектуру Китаю:

Почнемо з Національного центру виконавських мистецтв: Спочатку замислювався як Великий національний оперний театр і в просторіччі званий «яйцем», - оперний театр площею 200 000 кв. м, розташований в безпосередній близькості від площі Тяньаньмень і Дому народних зборів в Пекіні. Являє собою елліпсоіднийкупол зі скла і титану, що здіймається посеред штучного водоймища, через дорогу від озера Чжуннаньхай. Три головних залу театру здатні вмістити не менше 6500 глядачів. Архітектором виступив француз Поль Андре; будівництво тривало з грудня 2001 по грудень 2007 року. ( оригінал )

Штаб-квартира CCTV - хмарочос в Пекіні. У будівлі буде розташовуватися штаб Центрального телебачення Китаю. Будівельні роботи розпочалися 22 вересня 2004 року, в 2009 році будівля була завершено. Архітекторами будівлі є Рем Колхас і Оле Шерен (компанія OMA). Будівля має висоту 234 м і складається з 54 поверхів. [1]

Основна будівля побудовано в незвичайному стилі і являє собою кільцеподібну структуру з п'яти горизонтальних і вертикальних секцій, що утворять неправильну грати на фасаді будівлі з порожнім центром. Загальна площа статі - 473 тис. М². Зведення будівлі вважалося непростим завданням, особливо з огляду на його розташування в сейсмонебезпечній зоні. Через свою незвичайну форму будівля вже знайшло кличку «штанці». [2] Друга будівля, Телевізійний культурний центр, буде вміщати готель Mandarin Oriental Hotel Group, центр для відвідувачів, великий суспільний театр і виставкові площі. ( оригінал )

Олімпійський стадіон "Пташине гніздо"


Відвідаємо цей день паркам міста .... і першим з них стане:

Парк «Бейхай», що в перекладі означає «Північне море» - одне з найпрекрасніших і дивовижні місць не тільки в Пекіні , Але і у всьому Китаї. Створення парку почалося в далекому 938 році. В ті часи Китайської імперією правил Хуейтун, що належав до давньої династії Ляо. Трохи пізніше відбулася ще одна знакова і вплинуло на життя комплексу подія - Пекін вперше став другою столицею держави. Завдяки цьому на території парку скоро з'явилася резиденція для відпочинку правителів і членів сім'ї династії, які тепер стали все частіше відвідувати місто. Тільки зведеному будовою дали пишне назва - «Палац нефритового острова». ... ( докладніше в оригіналі)

Як можна побувати за кілька годин в Африці, Європі, на Сході, в обох Америках? Де можна одночасно побачити Ейфелеву вежу і Тауерський міст, Великий Каньйон і село зулусів, острів Пасхи і Стоунхендж? Це здається неймовірним! Однак, така подорож можливо. Нудно лише приїхати в Пекін і відправитися в Парк Миру (World Park), який знаходиться на південному заході міста. (Детальніше в оригіналі, в тому числі і фотографій )

Прокатимся в Парку атракціонів "Happy Valley" -

І ще трохи архітектури, тільки на цей раз ми подивимося незвичайні будинки: і першим з них буде будинок Дай Хайфея

"Проблеми з житлом молодий китайський студент-архітектор Дай Хайфа вирішив дуже просто. Він побудував власний будинок. Однокімнатний і в формі яйця. З місцем розташування свого притулку він теж вирішив не паритися - на тихій вуличці в центрі Пекіна. Конструкція проста і ефективна. Все зроблено з легких але міцних матеріалів, так що якщо потрібно - будинок-яйце можна перевезти.
Прикол-приколом, але дизайн Дая вже номіновано на щорічну Архітектурну Премію Китаю. "( оригінал ) Процес побудови такого будинку автор проекту опбліковал на своєму сайті



Відчуйте атмосферу абсолютно іншого Китаю, пройдіться по вуличках старого міста:

"У містах старого Китаю житла простих городян розташовувалися в певному порядку. Групи будинків будувалися одна біля одної, утворюючи вузьку вулицю або алею. Такі вулички або групи будинків називали хутунах. У Китаї хутуни були найнижчою одиницею адміністративно-територіального поділу в містах. Архітектура хутуни мала свої особливості: вхідні двері й фасади головних будівель були звернені на південь, щоб отримувати більше сонячного світла, тому хутуни зазвичай витягувалися вздовж лінії захід-схід. Між основними хутунах для облегч ня повідомлення пролягали вузенькі вулички, що ведуть на північ і південь. Будинки городян мали бути непоказного сірого кольору, так як яскраві фарби міг дозволити собі тільки імператор. В даний час старі хутуни взяті під охорону держави як пам'ятники старовини. ( докладніше в оригіналі )

Національний плавальний комплекс в Пекіні - одне з головних спортивних споруд пройшла в 2008 році в Пекіні Олімпіади, унікальне в своєму роді будівля, яка отримала назву "Водяний куб".

Плавальний комплекс - один з 37 олімпійських об'єктів, побудованих в столиці Китаю в ході підготовки до Олімпіади 2008, і, мабуть, один з найбільш незвичайних як по конструкції, так і за своїми характеристиками.

Міжнародна команда будівельників на чолі з австралійською фірмою PTW розробила і втілила в життя дійсно унікальний спортивний об'єкт - поверхня Водяного куба зроблена з пластику з енергозберігаючими властивостями - це не просто елементи, схожі на водяні бульбашки, це своєрідні сонячні батареї, що вловлюють сонячну енергію, що використовується, зокрема, в підігріві води для басейну. Крім того, стіни і дах будівлі сконструйовані таким чином, що дозволяють економити до 30% електрики за рахунок того, що використовується природне освітлення. Крім цього, підприємливі китайці, з метою економії води, що є в цих місцях дефіцитом, планують в майбутньому збирати на даху Водяного куба дощову воду і використовувати її потім для басейнів комплексу. (Оригінал)


повечеряємо в Park Hyatt Beijing. (В готельний комплекс свій басейн, спортзал ...)


Побувати в Китаї і не прогулятися по Великій китайській стіні?

Залишимо 2 дня на прогулянки по торгоим центрам. У Пекіні вони займають кілька поверхів і в них можна заблукати ... Вам може не вистачити і двох днів ...

Підведемо підсумки:

авіапереліт:

Хабаровськ-Пекін 20.08 - 09.09 вартість 12700

Пекін - Чжаньчзян 31.08-06.09 вартість 16 300

Готелі (двомісний номер):

1. Пекін (20.08 по 31.08) 11500

Чжанцзяцзе з 31.08 по 06.09 вартість 5100

Пекін 06.09-09.09 2400

Разом: Авіапереліт (12700 + 16300) + Готелі (11500 + 5100 + 2400) / 2

= 38 500

Збираючи інформацію про Пекіні натрапила на фотороботи Джаспер Джеймс (Jasper James), не змогла встояти і не викласти посилання (статтю про роботи можна знайти тут , А сайт фотографа тут )

Де можна одночасно побачити Ейфелеву вежу і Тауерський міст, Великий Каньйон і село зулусів, острів Пасхи і Стоунхендж?
Побувати в Китаї і не прогулятися по Великій китайській стіні?

Новости