Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Зображення Землі з космосу - 18 яскравих фотографій із супутників

  1. 1. ПустеляНаміб
  2. 2. Венеція, Італія
  3. 3. Алжирська Сахара
  4. 4. Імператорська Долина в Південній Каліфорнії
  5. 5. Рясний планктон в Баренцевому морі
  6. 6. Тропічний ліс і річка Журуа, Бразилія
  7. 7. Скандинавські снігу
  8. 8. Півострів скарбів, Казахстан
  9. 9. Область Палуз (Palouse), США
  10. 10. Чудова дельта річки Ганг
  11. 11. Сільськогосподарські угіддя в Канзасі, США
  12. 12. Алея айсбергів, Лабрадор
  13. 13. Ель-Джаф, Лівія
  14. 14. Південна і центральна Румунія
  15. 15. Засніжена Сибір
  16. 16. Золотисті піски Деште-Кевир, Іран
  17. 17. Дельта Міссісіпі
  18. 18. Арагон і Каталонія, Іспанія

Десять країн-засновників в 1975 році утворили Європейське космічне агентство (ЄКА), в даний час в його склад на постійній основі входять 20 держав. З тих пір ця міжнародна організація провела ряд дивовижних досліджень і отримала унікальні зображення Землі з космосу. На веб-сайті ЄКА доступний великий архів з майже 12 000 фотографій у високій роздільній здатності. Це відмінний пізнавальний і надихаючий онлайн ресурс.

Галерея зображень Землі з колекції супутникових знімків пропонує широкий погляд на поверхню планети. На них з високою точністю відобразилися такі масштабні явища як поширення на континенті забруднюючих повітря речовин, шкоди в регіоні після землетрусів або лісових пожеж, весь розмах ураганів або напрямок грозових фронтів.

Нижче ми пропонуємо вам помилуватися цікавими зображеннями Землі з космосу, які нам здалися особливо яскравими і навіть картинними. Архів у всьому обсязі доступний на офіційному сайті ЄКА.

1. ПустеляНаміб

фото:   KARI / ESA
фото: KARI / ESA

Корейська супутник Kompsat-2 зробив цей знімок над піщаним морем пустелі Наміб 7 січня 2012 року. Біло-блакитні області це пересохле русло річки Тсохаб.

2. Венеція, Італія

фото:   European Space Imaging (EUSI) фото: European Space Imaging (EUSI)

У кадрі видно острова, що входять до складу Венеції, і Венеціанська лагуна, яка їх оточує. Знімок отриманий 22 червня 2008 року з комерційного супутника Ikonos-2.

3. Алжирська Сахара

фото:   JAXA, ЕКА фото: JAXA, ЕКА

На фото надзвичайний ландшафт пустелі Танезруфт, однією з найбільш незаселених частин Сахари на півдні Алжиру. Кадр зроблений 24 червня 2009 року за вдосконаленого японського супутника ALOS.

4. Імператорська Долина в Південній Каліфорнії

фото:   JAXA, ESA фото: JAXA, ESA

Родючі сільськогосподарські угіддя в Імператорської долині Південної Каліфорнії, США, зафіксовані 4 липня 2010 з 4-тонного супутника спостереження Землі ALOS.

5. Рясний планктон в Баренцевому морі

фото:   ESA 2009 фото: ESA 2009

Цвітіння планктону в Баренцевому морі біля північного узбережжя Європи, відображена супутником Envisat 19 серпня 2009 року.

6. Тропічний ліс і річка Журуа, Бразилія

фото:   ESA фото: ESA

Річка Журуа (права притока Амазонки), яка вигинається через дощові ліси Амазонії в західній Бразилії. Зображення склали з трьох кадрів, отриманих із супутника Envisat 2 січня, 1 лютого і 3 березня 2012 року.

7. Скандинавські снігу

фото:   ESA фото: ESA

На цьому зображенні, отриманому з супутника Envisat, видно снігові хмари, які покривають Північне море і несуться вниз до протоки між Данією (нижній правий кут) і Норвегією (вгорі по центру). У правому верхньому кутку більш масивне скупчення хмар покриває південно-східну Норвегію і поширюється над Швецією. У нижньому правому куті видно частину датського півострова Ютландія.

8. Півострів скарбів, Казахстан

фото:   KARI / ESA фото: KARI / ESA

Знімок зроблений 24 листопада 2012 року супутником Kompsat-2. Перед вами Мангістауська область на південному заході Казахстану на схід від Каспійського моря. Мережа доріг в нижній лівій частині зображення це нафтове родовище Каракудук. Білими квадратами в «павутині» позначені нафтові свердловини.

9. Область Палуз (Palouse), США

фото:   KARI / ESA фото: KARI / ESA

Супутник Kompsat-2 зобразив пагорби сільгоспугідь на північному заході Сполучених Штатів.

10. Чудова дельта річки Ганг

Фото: Європейське космічне агентство Фото: Європейське космічне агентство

У цьому зображенні з супутника Envisat на передньому плані видно дельта річки Ганг, розташована на півдні Азії. Вона ж найбільша дельта в світі.

11. Сільськогосподарські угіддя в Канзасі, США

фото:   USGS / ESA фото: USGS / ESA

Це штучно розфарбоване зображення отримали 4 травня 2012 року з супутника геологічної служби LandSat-5. Орні сільськогосподарські землі американського штату Канзас поділили на круги і прямокутники в зв'язку з різними типами використовуваних систем зрошення.

12. Алея айсбергів, Лабрадор

фото:   ESA фото: ESA

Масивний айсберг в центрі знімка відколовся від льодовика Петермана в Гренландії в серпні 2010 року. Супутник Envisat зробив цей кадр 4 травня 2011 року. З кінця травня до кінця червня в південну частину Лабрадорского моря стікаються понад 1000 айсбергів, тому місце і назвали «Алея айсбергів».

13. Ель-Джаф, Лівія

фото:   JAXA, ESA фото: JAXA, ESA

Глибоко в пустелі Сахара, на південному сході Лівії, знаходиться оазис Ель-Джаф, який зображений на цьому знімку, отриманому з японського супутника ALOS. Місто можна розглядати в лівому верхньому кутку. Дві паралельні лінії це злітно-посадочні смуги аеропорту Куфра.

14. Південна і центральна Румунія

фото:   KARI / ESA фото: KARI / ESA

Корейська супутник Kompsat-2 зробив цей знімок південній і центральній частині Румунії 2 січня 2013 року.

15. Засніжена Сибір

фото:   ESA фото: ESA

Велика частина Сибіру, ​​яку видно на фото, лежить за Полярним колом. Це також область вічної мерзлоти. У лівому нижньому кутку виділяється річка Єнісей, яка тече на північ в Карське море. Фото зроблено супутником Envisat 5 березня 2012 року.

16. Золотисті піски Деште-Кевир, Іран

фото:   European Space Imaging (EUSI) фото: European Space Imaging (EUSI)

У зображенні, отриманому з супутника Ikonos-2, закарбувалися золотисті хвилі пісків з Деште-Кевир (Велика Соляна пустеля), північна частина Ірану.

17. Дельта Міссісіпі

фото:   USGS / ESA фото: USGS / ESA

Кадр зроблений супутником LandSat 3 жовтня 2011 року. Це дельта річки Міссісіпі, найбільшої річки в Сполучених Штатах, що впадає в Мексиканську затоку.

18. Арагон і Каталонія, Іспанія

фото:   KARI фото: KARI

У цьому зображенні закарбувалися сільськогосподарські ландшафти іспанських автономних областей Арагон і Каталонія.

Новости