Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Так виглядають найдорожчі вишивки в світі. фото

Одна така вишивка важить більше 200 кілограмів Одна така вишивка важить більше 200 кілограмів.

Мистецтво вишивки добре знайоме кожному, але ось Зардоз - особлива техніка вишивки дорогоцінними нитками - може вразити уяву навіть найвибагливішого глядача. Сьогодні ми розповімо про об'ємних картинах шейха Шамсуддіна, які визнані найдорожчими в світі. Майстер - вишивальник в 13 поколінні, і рівних йому в цьому мистецтві - немає, передає Хроніка.інфо з посиланням на Фрешер .

Свої неймовірні роботи Шамсуддін виконує за допомогою звичайної голки і шовкових ниток, картини прикрашає напівдорогоцінним камінням. Такі роботи можуть важити по кілька сот кілограм, оскільки майстер накладає багато шарів ниток поверх один одного, щоб домогтися об'ємного ефекту.

Мистецтво Зардоз зародилося в Персії, і сама назва буквально означає «вишивка золотом». Секрети майстерності передаються від покоління до покоління по чоловічій лінії, жінки до такого відповідального заняття не допускаються.

Шамсуддін народився в 1917 році на півночі Індії в місті Агра. Його батько досконало володів технікою Зардоз, йому випала честь двічі вишивати парадні костюми для британської королівської сім'ї. Шамсуддін за роки роботи створив неймовірну кількість картин, килимів, покривал, накидок для слонів, розшитих коштовностями. Всі вони сьогодні оцінюються в сотні тисяч, а то і в кілька мільйонів доларів. Над деякими виробами Шамсуддін трудився роками: так, знамениту вазу з квітами він вишивав в подарунок дружині на протязі 11 років, а інша його картина - «Добрий пастир» - результат 18-річної праці! Складно навіть уявити, скільки годин було витрачено на створення кожної з цих дивовижних вишивок!

Як і годиться, свої вміння шейх передав синам. Один з них, Раісуддін, став продовжувачем традиції, сьогодні він відкрив майстерню в рідному місті Агра, де десятки співробітників працюють над полотнами, створюючи прекрасні твори мистецтва.

вишитий килим

Об'ємна вишивка індійського шейха Шамсуддіна

Читайте також: Так виглядають самі милі щенки в світі. фото

майстерність вишивки

Новости