Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Городок Канкаль

  1. Туристичний гід: Канкаль і Сен-Мало
  2. Кухня і мистецтво: два в одному

Невелике містечко Канкаль (Cancale) в Бретон вже більше 500 років Невелике містечко Канкаль (Cancale) в Бретон вже більше 500 років   є устричної столицею Франції є устричної столицею Франції. Дивовижна кухня, свіже повітря і величезні устричні плантації, молюски з яких цінуються по всьому світі.

Канкаль - чарівне місце, маленька велика устрична єпархія Франції, якій вже 1 500 років. Поселення, яке побачило світ в 545 році, спочатку було всього лише маленьким рибальським селом, як і тисячі інших, але після того як Людовик XVI покуштував канкальскіх устриць, все змінилося.

Здається, що монах Сан-Меан, який заснував поселення Канкава, навіть і не міг подумати, що через 1 000 років цей містечко з смарагдовою водою і корабликом на гербі отримає статус міста тільки за те, що природа щедро обдарувала його морськими дарами. Справа набула такий оборот, що члени міської ради Парижа, ешевен, наказали поставляти канкальскіе устриці двічі в тиждень до королівського столу «в належній кількості. Городок і отримав право так називатися в 1545 році, рівно через 1000 років після заснування. Зробив Канкаль таку милість Франциск I.

Цілих триста років Канкаль не знав турбот, просто нарощуючи темпи виробництва, але вже до 1850 року запаси устриць стали виснажуватися настільки, що було потрібно найвищу втручання Цілих триста років Канкаль не знав турбот, просто нарощуючи темпи виробництва, але вже до 1850 року запаси устриць стали виснажуватися настільки, що було потрібно найвищу втручання. Королівським указом було наказано не збирати устриць в ті місяці, у французьких назвах яких є буква «р», а також було суворо заборонено робити це влітку, з травня по серпень. Але сильно ситуацію це не врятувало.

Тоді й виникла думка вирощувати устриці штучно, тому що попит на головний канкальскій продукт не падав, а втрачати свій промисел жителям дуже не хотілося. Першим успіху домігся заводчик Де Бон, і вже в останній чверті XIX століття устричному благополуччю містечка вже ніщо не загрожувало.

Туристичний гід: Канкаль і Сен-Мало

Сама по собі устрична столиця має одну основну пам'ятку: устричні плантації, на які можна потрапити - цілих 7 квадратних кілометрів і 25 тисяч тонн молюсків на рік. Звичайно ж, можна побачити і прекрасний собор в центрі містечка, але за архітектурними красотами краще все ж відправитися в Сен-Мало.

За французькою назвою можна і не помітити дивно історії римського поселення, монастиря і справжньої міцності. Варто обов'язково побачити собор Сен-Венсан, гробницю Картьє, замок Анни Бретонською і його музей. Від Сен-Мало можна буде дістатися до Динара, прекрасного і дорогого курорту. А по поверненню в Каналь варто заглянути в музей устриць.

Кухня і мистецтво: два в одному

Якщо ви хочете просто спробувати устриці, то можете запросто відправитися на місцевий ринок, де вони коштують набагато дешевше, ніж в будь-якому іншому місті Франції. Романтика вам забезпечена: вам обов'язково запропонують провести пікнік на березі з вином на заході. До речі, найбільша, смачна устриця носить назву «Tsarskaya», мабуть, на честь російських монархів.

А ось якщо ваша душа вимагає відвідування, справжньою ресторації, рушайте в Les Maisons de Bricourt А ось якщо ваша душа вимагає відвідування, справжньою ресторації, рушайте в Les Maisons de Bricourt. Столики, як правило, під замовлення, причому взимку туди потрапити не вдасться, так само як і по вівторках і середах. Але якщо вже потрапите, то зможете повною мірою насолодитися мистецтвом кулінарії Олів'є Роллінже, чиї фьюжн страви з морепродуктів і східних приправ роблять славу місту далеко за його межами.

Якщо ж ви проїжджаєте по дорозі Корніш (Corniche), то можете потрапити в ресторан St-Cast. Він працює щодня, а вибір морських страв вражає, так само як і вид з вікон на океан. Можна покуштувати їх в порту де ля Уль, в маленьких сімейних кафе на відкритих терасах.

А якщо ви захочете перекусити в Сен-Мало, то зайдіть в ресторан Chaiut, там невисокі ціни, але все столики потрібно бронювати: це прекрасне місце старого міста користується популярністю.


подивитись збільшену карту

Будемо вдячні, якщо Ви оціните цю статтю!

Новости