Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Спонсорська лист для шенгенської візи в 2019

  1. Документи для шенгенської візи
  2. Вимоги для спонсорського листа
  3. Зразок спонсорського листа для шенгенської візи
  4. Де шукати недорогу страховку для візи?
  5. Особливості листи в різних країнах шенгену
  6. Зразок спонсорського листа на дитину
  7. Спонсорська лист англійською мовою
  8. Приклад англійською
  9. Наші поради

Автор: Ірина   Оформлення шенгенської візи - послідовність простих і зрозумілих дій

Автор: Ірина

Оформлення шенгенської візи - послідовність простих і зрозумілих дій. Начебто. Зайшов на офіційний сайт посольства країни, скачав список документів, зібрав їх, здав в візовий центр - отримав візу.

Куди вже простіше? - думають європейці, які не знають, що зарплати бувають трьох кольорів, а гроші можуть зберігатися в трилітрових банках з-під компоту.

Підтвердження фінансової спроможності - болюче питання для багатьох росіян, які збираються за кордон.

Включити спонсорський лист для візи в свій must-have пакет документів слід:

  • всім безробітним громадянам - фрілансерам, домогосподаркам
  • працевлаштованим громадянам з зарплатою, яка прагне до прожиткового мінімуму в РФ
  • пенсіонерам
  • студентам
  • неповнолітнім дітям.

Поширена думка, що спонсорський лист для шенгенської візи є альтернативою офіційним джерелам доходу. Тобто роботі. Насправді, лист є заміною виписці з банку, тобто фінансовими гарантіями.

ВАЖЛИВО: якщо є хороший рахунок в банку (від 100 000 рублів), спонсорський лист НЕ ПОТРІБНО ні для однієї категорії з перерахованих вище. Спонсор необхідний, коли у туриста власних коштів на перебування в іншій країні немає.

Лайфхак: якщо рахунок порожній / мало грошей, а спонсора шукати незручно, можливо ваш добрий друг / родич позичить відсутню суму - киньте її на рахунок і зробіть виписку. Після можна відразу зняти і повернути 🙂

Завантажити можна в статті нижче

Документи для шенгенської візи

Для мінімізації ризиків отримати відмову у візі потенційний турист повинен підготувати стандартний набір документів:

  • анкета
  • фото
  • заграннік - діючий + старий, якщо в ньому були шенгенські візи за останні 5 років
  • внутрішній паспорт (копія)
  • бронь житла і квитків
  • медстраховка на час в'їзду та перебування на території Євросоюзу
    (Купити її вигідніше онлайн - на Черехапе або Порівняй )
  • довідка з роботи / з навчального закладу / пенсійне посвідчення
  • фінансові гарантії - найчастіше це виписка з банківського рахунку або спонсорську лист
  • свідоцтво про народження для дітей до 14 років
  • згоду на виїзд неповнолітньої дитини від батька (або обох батьків), який не супроводжує його в поїздці. Даний документ необхідно завірити нотаріально. Якщо той з батьків супроводжує дитину тільки частково, наприклад, тато знаходиться вже закордоном, а дитина з мамою приєднуються пізніше, згода все одно потрібно.

Різні країни дотримуються різних правил щодо того, хто може виступити в якості спонсора. Візові центри Італії, Франції та Німеччині наполягають на обов'язковому спорідненість між спонсором і заявником.

Іспанія , Греція, Чехія більш лояльні: спонсором може стати будь-яка людина, що має фінансові можливості, в т. Ч. НЕ родич.

Великобританія розглядає в якості спонсора організацію, родичів і друзів заявника на візу, які під час його перебування в GB будуть також знаходитися на території країни.

Вимоги для спонсорського листа

Як написати спонсорський лист? Заява робиться у вільній формі і оформляється в друкованому вигляді. Спонсор розписується особисто. Перед складанням листа необхідно перевірити на сайті візового центру конкретної країни, якою мовою вони приймають документи до розгляду.

Загальні моменти, які повинні бути відображені в спонсорській листі:

  • ПІБ і дані закордонного паспорта спонсора
  • Фраза про готовність оплатити всі витрати по майбутню поїздку
  • Країна призначення
  • дати поїздки
  • ПІБ і дані закордонного паспорта спонсорується
  • Дата складання спонсорського листа
  • підпис спонсора

Чи потрібно лист від спонсора завіряти нотаріально? Ні не потрібно. Таких вимог до документа країни шенгену не висувають.

Зразок спонсорського листа для шенгенської візи

Спонсорська лист для візи до Іспанії може виглядати ось так:

Тема: Спонсорська заява
Текст: Я, ***, паспорт ***, виданий ***, дата видачі ***, дата закінчення терміну дії ***, який проживає (-а) за адресою ***,
спонсорують поїздку мого сина / сестри / батька / друга ***, паспорт ***, виданий ***, дата видачі ***, дата закінчення терміну дії ***, який проживає (-ів) за адресою ***, в Королівство Іспанія в період з *** по ***.
Всі витрати, пов'язані з поїздкою, зобов'язуюсь в повному обсязі взяти на себе.
Число.
Підпис.

Надати спонсорську лист до Іспанії можна російською або іспанською мовами. У Чехії та Греції зразок буде виглядати також, за винятком назви країни.

Де шукати недорогу страховку для візи?

Часта помилка багатьох туристів - це покупка страховки безпосередньо перед візовим центром або всередині, де далеко не найдешевші пропозиції. Зробити страховку онлайн - це справа 5 хвилин і кількох сотень рублів. Зайти на сайт, вибрати потрібну опцію і вбити свої дані можна і через смартфон.

У моєму списку - три перевірених сервісу; кожен раз я порівнюю, де умови вигідніше:

Cтраховка на 7-10 днів обходиться в 500-800 рублів. Я зазвичай роблю вибір на користь солідних компаній, у яких немає проблем з виплатами в страхових випадках. Наприклад, Альфа Страхування. При цьому ціна у них зовсім середня. Більш економічний варіант пропонує Уралсиб. Зрозуміло, для шенгенської візи підходить будь-який, головне, що б покриття складало від € 30 000.

Крім самого спонсорського листа для візи, зразок 2019 року якого представлений вище, спонсору необхідно надати у візовий центр наступні програми:

  • довідка з місця роботи на офіційному бланку організації, із зазначенням посади та рівня заробітної плати
  • виписку з банківського рахунку за останні 3 місяці
  • копію закордонного паспорта
  • документ, що підтверджує спорідненість зі спонсорованим (свідоцтво про народження, про шлюб), якщо такий вимагається

Особливості листи в різних країнах шенгену

Незважаючи на загальну зону візового контролю, політика різних країн Євросоюзу щодо вимог до спонсорів відрізняється.

🇮🇹 Оформити спонсорський лист до Італії можна тільки за умови спільної подорожі спонсора і тих, кого він спонсорує. Це повинно бути підтверджено бронью квитків і житла. Обов'язкова наявність спорідненості. Спонсор повинен бути або батьком, або чоловіком людини, що запитує візу. Мова письма: англійську або італійську.

🇫🇷 Подорож до Франції заявника на візу і його спонсора не обов'язково має бути спільним. Однак, французи також наполягають на близьких родинних зв'язках (батьки, діти, бабусі / дідусі, подружжя). Всі супровідні документи повинні бути англійською мовою або французькою.

🇬🇷 🇨🇿 🇪🇸 Спонсорська лист до Греції і Чехії схоже з іспанським. Ці країни не наполягають на спорідненість зі спонсором. Оплатити поїздку може не родич. Прийнятний документ російською мовою.

🇬🇧 Великобританія, яка в найближчому майбутньому може перестати бути членом Євросоюзу, не відноситься до шенгенської зони. Британці вимагають оформляти окрему візу. І братися за цю справу потрібно, озброївшись знанням англійської мови. Тому як вся інформація на офіційному сайті йде англійською. Само собою, і спонсорський лист складається на мові Шекспіра.

Один з найбільш частих випадків, коли пишеться спонсорський лист - отримання шенгену для дитини. Особливості російської дійсності такі, що у неповнолітніх рідко є рахунок в банку. Хоча деякі європейські країни (зокрема, Норвегія) підкреслюють пріоритет власних фінансових гарантій для кожного мандрівника, включаючи дітей, найчастіше в цих випадках спонсором виступає один з батьків.

Якщо у дитини все ж є рахунок, на якому достатньо коштів для поїздки, спонсорський лист не потрібно. Крім цього, батько може не оформляти лист, якщо дитина до 14 років подорожує і з батьком, і з матір'ю. Що підтверджено бронью квитків і житла.

Зразок спонсорського листа на дитину

Зразок спонсорського листа для шенгенської візи на дитину в 2019 році мало чим відрізняється від того ж документа для дорослого. Завантажити зразок можна вище, доповнивши його фразою про спорідненість з неповнолітнім.

Якщо один з членів сім'ї виступає спонсором для кількох людей, то можна написати один лист, перерахувавши там всіх, кому потрібна спонсорство.

Особистий приклад: в листопаді 2017 я оформляла іспанську візу для себе і дитини. Я не працюю, рахунки в банку немає ні у мене, ні у дитини. Чоловік написав нам спонсорську лист (одне на двох), надав довідку про доходи з роботи, виписку з банківського рахунку за останні 3 місяці і копію закордонного паспорта з відкритим шенгеном. Візи дали.

Спонсорська лист англійською мовою

У ряді країн - Італія, Франція, Великобританія - спонсорський лист має бути складено або рідною мовою країни, яка видає візу, або англійською. Остерігатися цього не потрібно і замовляти переклад в спеціалізованому бюро необхідності теж немає. В інтернеті можна легко знайти зразок спонсорського листа для візи англійською.

Приклад англійською

I, ***, passport ***, guarantee full financial support to my wife / husband / daughter / son / ect. *** during his / her visit to Italy from *** till ***. Contact phone number ***.
Число.
Підпис.

Заповнення заяви необхідно проводити за даними закордонного паспорта.

Заповнення заяви необхідно проводити за даними закордонного паспорта

Наші поради

✓ При наявності сумнівів, щодо необхідності надання спонсорської листи для шенгену, краще уточнити інформацію в консульстві конкретної країни. Політика різних країн в цьому питанні може трохи відрізнятися.

✓ Розібратися що до чого може будь-яка людина, що має вихід в інтернет і відповідну мотивацію. Не потрібно думати, що агентства, що пропонують свої послуги з отримання віз, мають якісь особливі знання і повноваження. Система розрахована насамперед на приватних туристів.

✓ Лайфхак про користь завчасної підготовки документів. Ніколи (!) Не фотографуйтеся у візовому центрі без вагомих на те підстав. Там немає фотографа, який схилить голову в потрібну сторону. Варто автомат. Потрібний знімок вдається зробити чи з третього разу. І то не всім! Невдалі спроби оплачуються.

✓ Основні моменти, на яких «початківець» турист може «зрізати» це:

  • медстраховка і фото, які не придбані заздалегідь;
  • оформлення, нотаріальне завірення і переклад на англійську документів, в яких немає необхідності.

Витративши пару годин часу на вивчення питання, можна заощадити не нечувану, але приємну суму грошей. І витратити її на зайву пляшку вина в тому ж подорож.

І витратити її на зайву пляшку вина в тому ж подорож

До речі, а куди подорожуєте? Можливо, знайдеться щось корисне в наших статтях про:

Передрук матеріалів сайту лише з обов'язковим зазначенням прямим, активним і відкритою до індексації гіперпосилання на howtrip.ru.

Куди вже простіше?
Де шукати недорогу страховку для візи?
До речі, а куди подорожуєте?

Новости