Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Довідка про доходи з місця роботи і виписка з банку для візи в Чехію в 2020 році

  1. Чому так важлива довідка з роботи
  2. Що повинно бути в документі
  3. Що робити тим, хто працює на ІП або не працює

Довідка з місця роботи для тих, кого цікавить отримання візи в Чехію , Може стати перепусткою на територію, що включає 26 країн шенгенського договору . Вона повинна відповідати на одне важливе питання: чи є у вас підстави повернутися на батьківщину? Якщо відповідь буде ствердною і досить переконливим, а всі інші документи оформлені правильно, скоро у вашому паспорті з'явиться шенгенська віза, і ви зможете відправитися в одну з країн Європейського Союзу , А потім, якщо буде бажання і можливість, відвідати і інші держави, об'єднані єдиним угодою. Довідка з місця роботи для тих, кого цікавить   отримання візи в Чехію   , Може стати перепусткою на територію, що включає   26 країн шенгенського договору

Тинський храм, Прага

Чому так важлива довідка з роботи

Подобається нам чи ні, але країни колишнього Радянського Союзу розглядаються світовим співтовариством не як саме благополучне місце для проживання людей. Багато наших співвітчизників прагнуть покинути батьківщину, щоб влаштуватися за кордоном. Чехія також відноситься до країн, куди багато хто прагне емігрувати . Тому в консульствах США, країн Європейського Союзу, Канади і т. Д. Розглядають кожного громадянина Росії, Молдови, України та т. Д. Як потенційного незаконного емігранта.

Хоч би якими були мотиви вашої поїздки, ви повинні довести, що плануєте повернутися додому.

У відео розповідається про те, які документи потрібні для отримання візи:

Довідка з місця роботи - це одне з вагомих доказів чистоти ваших намірів. Вона повинна говорити про те, що ви повинні повернутися і не викликати сумнівів у своїй автентичності.

Так виглядає заповітна віза в Чехію

Що повинно бути в документі

Робота роботі ворожнечу. У людини, який добре влаштований і отримує нормальну для життя зарплату, немає підстав для пошуку благополуччя за кордоном. Ваш великий плюс, якщо ви працюєте в поважній компанії і маєте хороший оклад. Довідка з місця роботи повинна містити такі відомості:

  • Дані про вас як про громадянина своєї країни (П. І. Б., номер і серію паспорта).
  • Дані про вашу компанію (найменування, адреса, телефони для зв'язку, реквізити і т. Д.).
  • Відомості про вас як про працівника конкретного підприємства (оклад, посаду, з якого періоду працюєте).
  • Інформацію про відпустку (в документі повинно бути вказано, що ви відправляєтеся в чергову відпустку). Буде непогано, якщо в довідці вкажуть, коли ви повинні знову приступити до своїх обов'язків.
  • Підписи (як і для інших країн «шенгену», їх повинно бути дві: керівника і ще одного посадовця, як правило, головний бухгалтер або кадровика).
  • Печатка компанії.

Зразок довідки з місця роботи

Завантажити зразок довідки з місця роботи можна тут , на англійській мові тут .

Допускається заміна. Замість довідки з роботи, може бути надана довідка 2-ПДФО. В якості заміни також може служити виписка з вашого рахунку в банку. Бажано, щоб депозит був рухомим, і його рух відбивалося в документі.

Бажано, щоб депозит був рухомим, і його рух відбивалося в документі

Приклад виписки з банку

Повинно бути видно, що протягом останніх трьох місяців кошти на рахунку пересувалися.

Ознаками справжності документів є вихідний номер і дата видачі. Прослідкуйте, щоб на кожній подається вами папері були ці цифри. Дуже важливо, щоб ваше фінансове обґрунтування показало, що вам не доведеться бідувати за межами рідної країни. За правилами чеської сторони доросла людина, що відправляється в державу на тридцять днів, повинен мати на дня не менше 1100 крон місцевої валюти. Розрахуйте так, щоб ваше фінансове обгрунтування відповідало цій вимозі.

Детальніше про витрати в Чехії в цьому відео:

Що робити тим, хто працює на ІП або не працює

Багато людей працюють на індивідуальних підприємців, багато самі є ВП. Для Чехії та в цьому випадку потрібна довідка з місця роботи. Однак сама по собі вона не має сили. Пред'являти її можна тільки в комплексі з двома іншими документами:

  1. Свідоцтвом про реєстрацію ВП.
  2. Свідченням про постановку на податковий облік.

Замість довідки з роботи, можна також пред'явити форму 2-ПДФО.

Людям, які вийшли на пенсію, віза в Чехію буде відкрита, якщо вони нададуть своє пенсійне свідоцтво (копію) та документ про фінансову спроможність (тільки оригінал).

Зразок довідки 2-ПДФО

Важливо, щоб в банківській виписці було достатньо підпису та печатки. Замінити її може спонсорський лист з доданими до нього копією паспорта спонсора і його довідкою з роботи, складеної за описаним вище правилам. У самому листі повинно бути якомога більше інформації про спонсорує поїздку особі, його контактні дані, адреса і т. Д. Аналогічні документи, крім копії пенсійного посвідчення, повинні надати непрацюючі люди, а також студенти і учні. Остання категорія також повинна принести довідку з місця навчання.

Приклад спонсорського листа

Зразок спонсорського листа російською мовою можна тут , англійською тут .

Зробивши все правильно, ви отримаєте зелене світло, і вже скоро зможете відправитися в Чехію.

Вона повинна відповідати на одне важливе питання: чи є у вас підстави повернутися на батьківщину?

Новости