Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Здобні булочки - як зробити в домашніх умовах і для чого використовують в кулінарії

  1. Використання в кулінарії
  2. Як спекти здобні булочки в домашніх умовах?

Здобні булочки - чудове хлібобулочний виріб, яке відрізняється пишною і повітряної текстурою. Також цей продукт має приємні смакові якості, насичений аромат і дуже апетитний зовнішній вигляд (див. Фото).

Приготуванням здобної випічки займалися ще в античні часи. У Древній Русі її зазвичай готували до свят, при цьому випікали як прості булочки, так і з начинкою, наприклад, з маком, родзинками і т.д.

Вважається, що даний вид хлібобулочного виробу обов'язково повинен складатися з здобних інгредієнтів: яєць, молока і масла. Також до його складу повинні входити дріжджі і не менше семи відсотків цукру.

Залежно від складу і форми здобні булочки діляться на такі види:

  • солодкі, солоні, прісні;
  • з начинкою;
  • плюшки, ватрушки, кренделі і т. д .;
  • листкові;
  • заварні.

Крім цього, існує випічка незвичайної форми, наприклад, у вигляді серця, трояндочки, конвертика і не тільки. Варіантів формування здобних булок дуже багато, і всіх їх об'єднує м'яка і ніжна текстура.

Відповідно до Держстандарту, середня вага даного продукту становить сто грамів.

Відповідно до Держстандарту, середня вага даного продукту становить сто грамів

Використання в кулінарії

У кулінарії здобні булочки зазвичай використовуються в якості швидкої і ситної закуски до чаю. Це смачне хлібобулочний виріб можна їсти як в самостійному вигляді, так і в доповненні з будь-якими інгредієнтами. Особливо часто цю випічку доповнюють вершковим або шоколадним маслом, а також медом, варенням і іншими подібними компонентами.

Крім цього, з використанням булочок можна зробити різні закуски, наприклад, бутерброди, гамбургери, хот-доги і т. Д. Деякі господині використовують такі булки навіть для приготування фаршированих страв. Для цього з вироби дістають весь м'якуш, а його місце заповнюють різними продуктами. У їх якості можуть виступати як овочі, так і м'ясо і фрукти. У будь-якому випадку блюдо готується дуже швидко.

У будь-якому випадку блюдо готується дуже швидко

Як спекти здобні булочки в домашніх умовах?

Спекти повітряні здобні булочки в домашніх умовах під силу кожній господині. У виготовленні цієї випічки немає нічого складного. Головне - вибрати підходящий рецепт, запастися необхідними інгредієнтами і чітко слідувати технологічною картою.

Готувати ці вироби потрібно із здобного дріжджового тіста, яке бажано робити на молочній основі. Як неї можна використовувати такі продукти:

  • молоко;
  • кефір;
  • сметану;
  • кисле молоко;
  • сироватку.

Головний секрет смачного здобного тіста полягає в відведеному часу для його настоювання. Щоб маса вийшла дійсно повітряної і м'якою, перед використанням вона повинна настоятися протягом двох годин при температурі від двадцяти п'яти до тридцяти двох градусів.

Крім цього, приготувати домашні булки можна абсолютно з різною начинкою:

  • повидлом;
  • сиром;
  • шоколадом;
  • маком;
  • кунжутом;
  • корицею;
  • сиром.

Пропонуємо звернути увагу на наведену нижче таблицю, в якій ви знайдете прості і найкращі рецепти домашніх здобних булочок.

Спосіб приготування

рецепт

на свіжих дріжджах

Насамперед приготуйте опару. Для цього змішайте в одному посуді теплу воду (90 мл), молоко (112 мл), а також свіжі дріжджі (15 г) і пшеничне борошно вищого гатунку (232 г). Отриману суміш перемішайте, накрийте рушником і залиште при кімнатній температурі на три години. Після закінчення цього часу зробіть ще одну дріжджову суміш. Дріжджі (15 г) залийте теплою водою (100 мл) і доповніть цукровим піском (195 г) і сіллю (15 г). Отриманий склад з'єднайте з справжніми опарою, після чого додайте в нього два середніх яйця і борошно (518 г). Вимісити тісто протягом десяти хвилин, а потім в нього влийте охолоджений розтоплений маргарин (112 г). З отриманої маси сформуйте куля, який накрийте і приберіть в сторону на дві години. Через зазначений час займіться ліпленням булочок. Їх допускається робити як з начинкою, так і без неї. Для оформлення майбутніх булок можна використовувати кунжут або мак. Готові вироби потрібно викласти на деко, змастити яйцем і відправити в попередньо розігріту до ста дев'яноста градусів духовку на тридцять хвилин. За цей час випічка повністю пропечеться і придбає дуже гарний зовнішній вигляд.

на сухих дріжджах

В даному випадку ми пропонуємо рецептуру булочок на швидку руку. Користуючись цією нагодою, ви приготуєте своїми руками смачну випічку буквально за шістдесят хвилин. У двісті п'ятдесят грамів просіяного борошна додайте одну пачку сухих дріжджів, тепле молоко (100 мл), рослинне масло (2 ст. Л.), Ванілін, а також одне яйце, цукровий пісок (1 ст. Л.) І сіль (щіпку) . Вимісити тісто до м'якої текстури, а потім накрийте і залиште на двадцять хвилин. Зробити еластичну масу можна як руками, так і в хлібопічці і мультиварці, якщо кухонні прилади оснащені необхідною функцією. Поки ванільне тісто настоюється, розігрійте духову піч до температури сто сімдесят градусів. Далі сформуйте вироби, викладіть на деко, змастіть яйцем і залиште на третину години. Після цього заготовку поставте в духовку і випікайте протягом двадцяти хвилин. Смачного!

Крім цього, рекомендуємо подивитися запропоноване нижче відео, в якому ми детально розповімо, як в домашніх умовах зробити пишні і м'які булки з корицею на заквасці.

Примітно те, що булочки, приготовані зі здобного тіста, завжди виходять дуже смачними, ароматними і ніжними. Така смачна випічка прекрасно підходить до чаю, але через високу калорійність дієтологи рекомендують нею не зловживати.

Така смачна випічка прекрасно підходить до чаю, але через високу калорійність дієтологи рекомендують нею не зловживати

Як спекти здобні булочки в домашніх умовах?

Новости