Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Виробництво лаваша або пшеничних ролів

  1. Що треба знати про правильне обладнанні
  2. Все просте - геніально
  3. Розповіді бувалих бізнесменів

У бізнесменів, які вирішили організувати стартап з виробництва лаваша, який все частіше називають на європейський лад - пшеничні роли, є високі шанси стати успішними. В першу чергу, це пояснюється стійкою популярністю продукту і його універсальністю. Лаваш використовується для приготування різних страв і, крім того, як показують маркетингові дослідження, його споживання не має сезонної залежності.

Універсальність цього продукту робить виробництво лаваша затребуваним і високо прибутковим бізнесом, вважає експерт спільноти стартапів к. Е. н. доцент Ігор Малюгин. «У Росії склалася стійка норма споживання хлібобулочних виробів, близько 120 кг на людину в рік, - вважає експерт. - У той же час спостерігається очевидний інтерес до дріжджовий хліб, Наприклад, лаваш через особливості технології випікання багатий вітамінами В1, В3, В6, Універсальність цього продукту робить виробництво лаваша затребуваним і високо прибутковим бізнесом, вважає експерт спільноти стартапів к Е, РР, а також мінералами - фосфором, залізом, магнієм, міддю, і вельми корисною клітковиною. Недарма ж, Кавказ має репутацію землі довгожителів ».

Що треба знати про правильне обладнанні

Армен Акопян, співзасновник компанії Ar y Ar Don Pan, що виробляє і реалізує лаваш в Іспанії, спираючись на свій досвід, радить відповідально закуповувати обладнання для свого бізнесу. Сучасна лінія по випічці дріжджового хліба, як правило, включає в себе розгортальні машину, тунельну піч, транспортер зволожувач, кілька накопичувальних і пакувальних столів, пульт управління, а також витяжні парасолі і труби. Хороша компактна автоматизована лінія не займе багато місця, та й робітників буде потрібно всього лише дві людини.

«Я працював раніше на хлібозаводі, і добре знаю це виробництво, - ділиться досвідом Коба Сванідзе з Сочі «Я працював раніше на хлібозаводі, і добре знаю це виробництво, - ділиться досвідом Коба Сванідзе з Сочі. - Тепер же переключився на лаваш. Як показують розрахунки, собівартість випічки лаваша на автоматиці в два раз нижче, ніж виробництво хліба, плюс до цього немає проблем з інгредієнтами ». І справді, щоб отримати 100 кг готового лаваша, буде потрібно 80 кг борошна, 35 л води на заміс, і 50 л на зволоження, а також 2,5 кг солі. За словами підприємця, лінія АЛЛР 2800Д / 1, яку він експлуатує, при повному завантаженні окупилася за чотири місяці, втім, при різних обставинах цей термін може затягнутися ще на три місяці, не більше.

В цілому всі підприємці, так чи інакше зіштовхують з виробництвом лаваша, радять звертати увагу на виробників, які надають високі гарантійні терміни. Наприклад, компанія Roll-line випускає лінії з випічки лаваша, здатні безаварійно працювати до 7 років. Причому, управління таким обладнанням проводиться чотирма простими командами. Для установки такого устаткування буде потрібно площа 100 м2, а його вартість не перевищити ціну среднебюджетной позашляховика.

Все просте - геніально

Бізнес по виробництву лаваша не має технологічних складнощів і секретів. «Головне, щоб було витримано необхідне процентне співвідношення борошно, вода і сіль, - каже технолог Ірина Меркулова. - Причому, якість і сортність борошна не мають великого значення. Що стосується упаковки готового лаваша, то обладнання повинно мати механізми і автоматику, що забезпечують різання пласта лаваша на виході відповідно до заданих розмірах ». Крім того, лаваш повинен бути якісно і рівномірно пропечений, що підвищує термін його зберігання до 10 діб, в той же час погано пропечений лаваш зберігається не більше 2 діб. Бізнес по виробництву лаваша не має технологічних складнощів і секретів

Повністю погоджуючись з технологом, підприємець Коба Сванідзе радить звернути увагу на приготування тортільяс, більш відомого, як тонкі мексиканські коржі. На відміну від класичного вірменського лаваша при випічці тортільяс використовується кукурудзяна мука і бакпульвер, який можна приготувати й самому, в такій пропорції: 125 г харчової соди, 250 г кремор-тартара, 20 г вуглекислого амонію і 25 г рисової муки.

Розповіді бувалих бізнесменів

«Лаваш купують непогано через ставків, супермаркети - АШАН, ОКЕЙ, ПЕРЕХРЕСТЯ, однак до них потрібен підхід, - пишемо форумчани ІГОРЕК_МЕС. - Я домовився з одним директором місцевого хлібозаводу, який продає через АШАН свій хліб, щоб він і мій лаваш причепом постачав. Справа круто пішло ».

«Лаваш - зручний продукт, купують багато, а місце займає мало, - ділиться своїм досвідом VEROMAN. - Скажу так, можна «Лаваш - зручний продукт, купують багато, а місце займає мало, - ділиться своїм досвідом VEROMAN багато заробити, причому швидко. Народ розуміє, що лаваш - простий, і екологічно чистий, не те, що деякі булочки, від яких погано стає. Хоч старт і некопеечний, але і дохід солідний. Я увійшов в цей бізнес три роки тому, ні разу не пошкодував ».

Іншими словами, у підприємців, які вирішили почати своє справи саме з виробництва лаваша, є високі шанси стати успішними, перш, за все через простий унікальності продукту, що випускається, для якого характерно найпростіша рецептура і високі смакові якості. Правда, за умови, якщо буде встановлено надійні автоматичні лінії.

Алекcандр Ситников, спеціально Equipnet.ru

ru

Новости