Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Плов в мультиварці Панасонік: найпростіший рецепт

  1. вам буде потрібно
  2. Як готувати

Всім привіт! Сьогодні ми розповімо, як приготувати смачний плов в мультиварці Панасонік. Цю модель ми купували кілька років тому, і нехай програм в ній не так багато, як у її «крутих» подружок, іноді цей недолік перетворюється на гідність.

По крайней мере, розібратися новачкові з цією моделлю буде набагато простіше. Хоч вибір програм невеликий, основні є, і одна з найкорисніших, на наш погляд - «Плов». Сьогоднішній рецепт для неї.

Сьогоднішній рецепт для неї

вам буде потрібно

  • 500-600 гр. свіжого м'яса;
  • 2 моркви;
  • 1 цибулина;
  • 4-6 зубчиків часнику;
  • Ваші улюблені спеції;
  • 2 склянки рису;
  • 2 склянки води;
  • Трохи масла для пасерування овочів.

М'ясо вибирайте на свій смак, можна приготувати плов з яловичини, свинини, курки, але найсмачніше це східне блюдо, звичайно, виходить з бараниною. Але якщо бажання є важку їжу зараз немає, обов'язково спробуйте приготувати курячий плов в мультиварці . Результатом ви будете дуже задоволені!

Як готувати

Приготування плову в мультиварці, як зазвичай, починаємо з зирвака. Смак готового блюда багато в чому буде залежати від того, як ви поріже м'ясо і овочі. Тому на цьому етапі краще не лінуватися.

Ми любимо нарізати м'ясо невеликими шматочками, моркву соломкою, а цибулю - невеликим кубиком. овочі обсмажуємо в великій кількості масла або розтопленого сала або жиру. Можна скористатися сковородою, а можна приготувати зірвак в тій же мультиварці в режимі «Випічка».

М'ясо до овочів додаємо в останню чергу, адже наше завдання - лише злегка обсмажити його.

Під час приготування плову м'ясо обов'язково припече, адже зірвак так і залишиться в мультиварці на самому дні. Тому не потрібно пересушувати його на самому початку. Щоб приготувати зірвак досить і 10-15 хвилин.

Перед тим, як покласти рис, додаємо спеції. Можна скористатися готовими сумішами для плову, які продаються в магазинах. Ми вважаємо за краще підбирати приправи самі. Обов'язкові прянощі: сіль, чорний мелений перець, зіра. Також часто ми кладемо сушений барбарис, паприку, куркуму (якщо є) або пряну розкіш - шафран.

Залишається тільки додати рис і залити його водою в пропорції один до одного. При бажанні ви можете промити рис в проточній воді і додати в плов гарячої води. Якщо немає часу, покладіть рис прямо з упаковки (тільки переконайтеся, що в ньому немає сміття) і залийте водою кімнатної температури.

Наша робота закінчена, інше можна доручити мультиварці. Особливість цієї моделі від Панасонік ще і в тому, що програма «Плов» автоматично розраховує час приготування, його не потрібно встановлювати вручну. Це дуже полегшує завдання господині.

Приблизно через 40-50 хвилин ви почуєте сигнал, а це значить, плов готовий, його можна відкрити, гарненько перемішати і подати до столу.

Смачного! Свої питання та враження можете залишити в коментарях. А якщо вам сподобався наш рецепт, поділіться ним з друзями! Будемо вдячні за репост в соціальних мережах.

Новости