Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пиріжки з листкового тіста з варенням

  1. Смачного!

Люблю солодку випічку Люблю солодку випічку! Ось і сьогодні вирішила приготувати пиріжки з листкового тіста з варенням (вони ж - слойки з варенням). Тісто для таких пиріжків з варенням можна використовувати покупне (листкове бездріжджове) або приготувати самостійно. Для начинки можна використовувати будь-який не дуже рідке варення або джем. Цього разу я готувала листкові пиріжки з абрикосовим джемом.

Інгредієнти:

приготування:

  1. Листкове тісто размораживаем при кімнатній температурі (приблизно 2 години). Розкачуємо товщиною 0,3-0,4 см.
  2. Листкове тісто нарізаємо: для приготування листкових пиріжків напівкруглої форми ( «скриньок») - кружечками - з використанням виїмки для приготування пиріжків, або прикладаючи до тесту блюдечко, і вирізаючи по контуру ножем; для приготування прямокутних пиріжків - прямокутниками розміром 10 × 15 см .; для приготування трикутних пиріжків - квадратиками розміром 10 × 10 см. При приготуванні пиріжків напівкруглої форми залишаються обрізки тесту. Розгортати їх знову не варто, щоб не руйнувалися шари: можна нарізати тісто невеликими шматочками і випекти окремо, потім пересипати цукровою пудрою - дітлахи будуть раді таким міні-слоечки.
  3. Якщо варення для начинки недостатньо густе, можна попередньо змішати його з крохмалем, щоб начинка не витікала.
  4. На середину кожного вирізаного з тіста кружечки, прямокутника або квадратика викладаємо варення або джем і складаємо їх навпіл (при приготуванні трикутних слоек квадратики складаємо по діагоналі).
  5. Защипувати пиріжки можна пальцями (як при приготуванні вареників), виїмкою для приготування пиріжків або можна притискати краю пиріжка зубчиками вилки до поверхні столу, прикладаючи вилку горизонтально - виходить цікавий зубчастий защип.
  6. Деко змащуємо рослинним маслом і перекладаємо на нього наші листкові пиріжки.
  7. Деко з пиріжками ставимо в гарячу духовку (180) і випікаємо хвилин 15-20.
  8. За кілька хвилин до готовності (за 4, за 5) деко можна (за бажанням) дістати з духовки і акуратно присипати листкові пиріжки цукром. Потім поставити назад в духовку і допекти.
  9. Листкові пиріжки з варенням можна подавати до кави або чаю як гарячими, так і холодними - виходить надзвичайно смачно, а якщо готувати з магазинного тесту, то ще й швидко. Можна брати з собою такі листкові пиріжки і на природу. А ось так слойки з варенням (в даному випадку, з абрикосовим джемом) виглядають в розрізі:

Смачного!

Завжди раді бачити Вас на сайті наш Рецепт !

Новости