Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Макова начинка рецепт

  1. Як спекти:

Обожнюю пироги, булочки та рулети з маком ! А щоб їх піч, потрібно знати, як приготувати макову начинку.

рулети з маком

Складнощів особливих немає, але, щоб вийшло смачно, треба знати нюанси приготування! З тих пір, як я писала цю статтю, я дізналася ще багато варіантів рецепта макової начинки.

Складові:

  • мак - 1 стакан;
  • родзинки - 100 г;
  • мед або цукор за смаком, я кладу 3-4 столових ложки;
  • подрібнені горіхи - за бажанням.
  • Кількість інгредієнтів можна варіювати, наприклад, якщо Ви візьмете півтори склянки маку і 200 г родзинок, пиріг тільки смачніше вийде! Можна додавати вишню без кісточок, чорнослив, сухофрукти з компоту (це мама підказала, вона в пориві натхнення додала всього-всього в начинку і вийшов приголомшливо смачний маковник!). ну а я зараз розповім Вам базовий рецепт макової начинки.

    Як спекти:

    1. Ізюм потрібно запарити - залити на кілька хвилин залити водою, але не окропом, а теплою кип'яченою водою (щоб зберегти корисні речовини). Тоді він стане м'яким і начинка буде не сухий, а соковитою! Звичайно, ізбм повинен бути чистим, ретельно промитим. Тоді ізюмних воду можна буде не просто злити, а випити - вона смачна!

    2. Мак можна запарити окропом, але краще - проварити. Заливаємо його водою з розрахунку 1,5-2 частини води на 1 частину маку і кип'ятимо 5 хвилин на невеликому вогні. Потім накриваємо кришкою і залишаємо настоятися ще на 10 хвилин. І, нарешті, викладаємо в друшляк, застелений марлею, щоб стекла вся зайва вода.

    І, нарешті, викладаємо в друшляк, застелений марлею, щоб стекла вся зайва вода

    3. Щоб вийшло ще смачніше, потрібно потовкти мак в ступці товкачиком, або перемолоти в блендері. З маку виділяється солодке молочко і начинка виходить суперсмачний!

    З маку виділяється солодке молочко і начинка виходить суперсмачний

    4. Додаємо трохи меду або цукру за Вашим смаком, можна ще взяти подрібнені горіхи. Перемішуємо, і макова начинка готова! З нею чудово виходить різдвяний штрудель, завитки з маком, пироги і булочки .

    1. 5
    2. 4
    3. 3
    4. 2
    5. 1

    (59 голосів, в середньому: 3.5 out of 5)

    Новости