Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Борщ може увійти до списку культурної спадщини ЮНЕСКО

З ініціативи Української асоціації постачальників торговельних мереж та за підтримки Міністерства культури України саме любимо блюдо українців - борщ - можуть внести до переліку нематеріальних культурних цінностей людства ЮНЕСКО

З ініціативи Української асоціації постачальників торговельних мереж та за підтримки Міністерства культури України саме любимо блюдо українців - борщ - можуть внести до переліку нематеріальних культурних цінностей людства ЮНЕСКО. Про це директор асоціації Олексій Дорошенко повідомив в п'ятницю на своїй сторінці в Фейсбуці.

«Міністерство культури України підтримало ініціативу Асоціації постачальників торговельних мереж про внесення українського борщу в список нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО. За процедурою, розробленою міністерством в кінці минулого року, спочатку необхідно внести український борщ до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини », - написав він.

Дорошенко також повідомив, що зараз асоціація займатиметься пошуком рецепта класичного українського борщу, «який ще готували наші предки».

Останній термін подачі заявки в ООН - 1 лютого 2019 г. Далі до півтора років в ЮНЕСКО розглядатимуть питання.

«Борщ відповідає критеріям ЮНЕСКО, оскільки сприяє національному розвитку і каже про культурну ідентичність суспільства», - уточнив директор асоціації.

Як відомо, серед страв, вже визнаних ЮНЕСКО нематеріальною культурною спадщиною людства, - лаваш (який подали спільно Азербайджан, Іран, Казахстан, Киргизстан і Туреччина), бельгійське пиво, грецький салат, неаполітанська піца, грузинське вино і вся цілком французька кухня.

Тому у борщу є хороші шанси теж потрапити в список.

Нагадаємо, за рік український борщ став дорожче на 50%.

Інші новини на цю тему: Неаполітанська піца увійшла в список нематеріальної спадщини ЮНЕСКО

Горілка може увійти до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Похід за грибами може стати фінським шедевром в ЮНЕСКО

Читайте останні новини про ситуацію в Україні та світі на сторінках «2000» і в соціальних мережах Facebook , Twitter , Livejournal , а також Telegram

Новости