Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Яке море в Молдавії? на порталі Паблік Тревел Ульяновськ

Яке море в Молдавії?

Молдавії відкрився перший пасажирський порт з виходом в Чорне море.

Яке море в Молдавії?

Сьогодні ж в перший рейс за маршрутом Джюрджюлешть - Стамбул вирушило пасажирське судно «Принцеса Єлена» місткістю 145 чоловік.

Яке море в Молдавії?

На церемонії був присутній президент Молдавії Володимир Воронін.

Яке море в Молдавії?

Пасажирський порт розташований в гирлі Дунаю, в вільному міжнародному портовому комплексі Джюрджюлешть, будівництво якого почалося в 2005 році.

Яке море в Молдавії?

Для цього Україна передала Молдові смугу берега завдовжки 700 метрів в обмін на молдовську ділянку дороги поблизу Одеси.

Менший за площею держава Молдавія не має виходу до моря, але чудова природа цієї країни з мальовничими місцями і збереженими дивовижними древніми будівлями приваблюють сюди велику кількість туристів, що віддають перевагу комфортний і спокійний відпочинок далеко від суєти міст. Кожна база відпочинку в Молдові радо зустрічає своїх гостей відмінним сервісом, затишними умовами проживання та доброзичливим персоналом. Практично всі бази відпочинку в Молдові розташовані в найкрасивіших куточках країни і представляють різні можливості для розваг і проведення дозвілля, такі як організація екскурсій по історичних або архітектурним музеям, піші та кінні прогулянки по околицях.

Безліч річок і озер, що оточують бази відпочинку в Молдові, є чудовою нагодою проведення дозвілля за улюбленим заняттям для завзятих рибалок. Для гостей баз відпочинку організовуються екскурсії на відомі у всьому світі мінеральні і термальні курорти, а також грязелікарні країни. Великий інтерес для відпочиваючих представляє столиця Молдавії Кишинів з древніми руїнами старовинних фортець, мальовничими парками і цілим підземним містом з загадковим, але від цього не менш цікавим лабіринтом «винних» вулиць. Серед основних визначних пам'яток, які повинні відвідати всі відпочиваючі баз відпочинку в Молдові - сім старовинних парків, які є рідкісними і красивими дендрологічними парками світу. Також для гостей країни можуть бути дуже цікаві долини молдавських виноградників і величезні поля соняшнику.

У портовому комплексі вже побудований нафтоналивний термінал і закінчується будівництво суховантажного.

Молдавія - східноєвропейська країна, без виходу до моря. Свою назву отримала від річки Молдова, що протікає на території Румунії. Достовірне походження цього слова невідомо, однак є ряд версій: 1) річку активно використовували для видобутку корисних копалин в кар'єрах, а німецьке слово «molde» позначає цю дію 2) слово відноситься до мови готовий, де «mulda» перекладається як «пил».

У минулому році була здана в експлуатацію залізниця, що зв'язує порт із залізничною мережею країни.

У минулому році була здана в експлуатацію залізниця, що зв'язує порт із залізничною мережею країни

Яке море в Молдавії?

Як побажав сьогодні президент Молдавії, крім залізниці мають бути побудовані автомагістраль і невеликий аеропорт, а також промисловий парк.

Яке море в Молдавії?

За словами Вороніна завдяки цьому проекту молдавия отримала вихід до моря і має доступ до всіх прибережним країнам регіону.

Яке море в Молдавії?
Яке море в Молдавії?
Яке море в Молдавії?
Яке море в Молдавії?
Яке море в Молдавії?
Яке море в Молдавії?
Яке море в Молдавії?

Новости