Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як не помилитися при виборі готелю, або про що мовчать сервіси бронювання

  1. Рада 1. Ніколи не приймайте рішення по фотографії
  2. Порада 2. Завжди звертайте увагу на загальну площу номера
  3. Порада 3. Завжди звертайте увагу на загальну кількість номерів у готелі
  4. Рада 4. Обережно - бутик-готель!
  5. Рада 5. Чи любите спати в тиші - вивчайте фактор шуму
  6. Рада 6. Не будьте введені в оману терміном «пляжний готель»
  7. Рада 7. Фінальна ціна за номер з високою ймовірністю буде вищою за ціну, яка вказана на сайті бронювання
  8. Рада 8. У відгуках звертайте увагу лише на те, що пише більшість

Бувала з вами ситуація, коли ви, вирішивши стати «самостійним» мандрівником, ви приїжджаєте в заброньований вами готель, в передчутті відкриваєте двері номера .. �� бачите зовсім не те, що очікували?

Відвідавши десятки готелів по всьому світу, «набивши шишки» і накопичивши безцінний досвід, я прийшла до висновку, що бронювання готелів - це не «гра в лотерею», як це може здатися на початку, а всього лише справа техніки.

Нижче - дев'ять рад з мого особистого досвіду про те, як не бути збитими з пантелику сервісами бронювання і отримати саме той рівень комфорту, на який ви розраховували.

Рада 1. Ніколи не приймайте рішення по фотографії

Найголовніше, що потрібно знати, працюючи з сервісами бронювання - фотографії, представлені на сайті бронювання, завжди або майже завжди будуть далекі від реальності. Тому, ваше завдання - оцінювати номер або готель не по картинках, а за іншими, непрямими ознаками, про які піде мова нижче.

Розповім кумедну історію, яка ілюструє даний принцип. Якийсь готель в Азії, виставив фотографії лже-басейну, нібито наявного на території. На другій фотографії - можна побачити реальні розміри цього «басейну».

Бувала з вами ситуація, коли ви, вирішивши стати «самостійним» мандрівником, ви приїжджаєте в заброньований вами готель, в передчутті відкриваєте двері номера

Китайський будинок з басейном. обманний ракурс Китайський будинок з басейном Китайський будинок з басейном. правильний ракурс

Порада 2. Завжди звертайте увагу на загальну площу номера

Тільки ця цифра дає справжнє розуміння розміру кімнати. Якщо для вас важливий комфорт і «свобода пересування», ваш варіант - від 35-40 м² і вище.

Правда, тут є одна маленька хитрість. Наявність, балкона або патіо дозволяє візуально розширити простір і позбутися відчуття скутості в чотирьох стінах.

Приклад з життя.

Приїхавши в один бутик-готель в Нью-Йорку, який описував свої номери, як «просторі», і не звернувши увагу на реальний розмір, ми виявили зовсім крихітне простір - нам не тільки нікуди покласти свої речі, але ще і пересуватися по номеру було складно (загальна площа номера, включаючи ванну, була 22 м²). Довелося робити «апгрейд» і займатися переїздом. Нижче фото цього номера, який, дійсно, здається цілком просторим.

Просторий номер в Нью-Йорку. Насправді ні.

Порада 3. Завжди звертайте увагу на загальну кількість номерів у готелі

Як правило, ця інформація йде відразу після опису готелю у вигляді невеликої приписки (фото нижче). Якщо для вас важливе відчуття тиші і спокою, ваш варіант - готель з номерним фондом 200-300 номерів.

У разі, якщо ви плануєте зупинитися в готелі, що належить відомим мереж типу Mariott, Hilton, Hyatt і т.п., номерна планка може бути піднята до 400-500 номерів. Все що понад - ризик опинитися в «мурашнику»: черги на стійці реєстрації, натовп людей на сніданку, брак уваги з боку персоналу, нескінченна дорога до номера через поверхи і коридори.

Приклад з життя.

Приїхавши в Hilton San Franisco, перше враження від зіркового готелю було тут же розвіяно гучним і незатишним лобі, в якому, в пошуках безкоштовного wi-fi, перебували сотні людей. Тільки потім я перечитала опис готелю і з'ясувала, що кількість номерів в цьому готелі - 1908!

Кількість номерів в готелі - дуже важливо!

Рада 4. Обережно - бутик-готель!

Бутік-готель зазвичай позиціонується як стильний і розкішний готель, що не належав до будь-яких готельним ланцюжках. Однак, будьте пильні - якість може бути як різко краще, так і різко гірше очікуваного. При цьому, вартість проживання буде гарантовано вище.

Головне, на що потрібно звертати увагу, бронюючи номера в бутік-готелі, це дата реновації (поновлення готелю). Якщо реновація була зроблена недавно (1-2 роки тому), бутік-готелі цим особливо пишаються і виводять цю інформацію на перші рядки в описі. Якщо інформація про дату оновленні готелю відсутня - це вже привід задуматися.

Цитата з Вікіпедії:

Останнім часом поняття «бутик-готель» розмивається, його використовують в маркетингових цілях для поліпшення привабливості готелів.

Приклад з життя.

У пошуках альтернативи тому самому «густонаселеному» Hilton San Franisco - я вивчила кілька прилеглих бутик-готелів. В результаті побачила маленькі кімнатки, з поганим запахом, старими меблями і маленькими гратчастими вікнами і вартістю номера, що наближається до неймовірних $ 250-270 за ніч.

На фото - номер бутік-готелю з сайту Booking.com :

com   :

Гламурна фотографія бутік-готелю

І номер, який я побачила - маленький і потертий.

Як насправді можуть виглядати номера бутик-готелів

Рада 5. Чи любите спати в тиші - вивчайте фактор шуму

Якщо ви чутливі до звуків з вулиці і вам потрібна повна тиша для сну - вам обов'язково потрібно розуміти, наскільки буде великий рівень шуму в номері. Тут потрібно враховувати два фактори:

  1. Близькість дороги та інших факторів шуму (жвавих вулиць, центрів скупчення туристів). Обчислюється за допомогою Google Maps або іншим картками. Якщо дорога ближче, ніж 100-150 метрів, то висока ймовірність, що гул від дороги буде постійно присутній фоном в номері.
  2. Якість звукоізоляції вікон. З'ясовується по новизні готелю або році реновації, в крайньому випадку - можна просто зателефонувати в готель і дізнатися, наскільки добре вікна блокують шум з вулиці.

Приклад з життя.

Заселившись в пляжний готель Aston Kaanapali Villas на Гавайському острові Мауї, я з подивом виявила, що готель стоїть поблизу жвавої дороги, гул від якої доноситься в номер. Вікна також не блокували шум. Довелося просто звикнути.

Дві дороги, на відстані 100-150 метрів. від готелю, створюють шум.

Рада 6. Не будьте введені в оману терміном «пляжний готель»

Якщо ваша мета - пляжний відпочинок, уважно вивчіть розташування готелю на карті Google Maps. Подивіться, чи поділяє готель і пляж дорога, побудуйте піший маршрут до найближчого місця відпочинку, переконайтеся, що готель нічого не «замовчує».

Приклад з життя.

Готель Hyatt Place Waikiki Beach (зверніть увагу, в назві присутнє заколисливе пильність слово «beach»), в який ми заселилися, позиціонувався в пошуку Booking.com як «готель на пляжі» і обіцяв «приголомшливий вид на океан». Правда, забувши згадати, що готель розташовується зовсім не на пляжі, а в кварталі від нього і навіть з найвищих номерів спостерігається вид на пляж і готелі, які стоять попереду.

Правда, забувши згадати, що готель розташовується зовсім не на пляжі, а в кварталі від нього і навіть з найвищих номерів спостерігається вид на пляж і готелі, які стоять попереду

Побудованим маршрут від готелю до пляжа.простроенний маршрут від готелю до пляжу

Рада 7. Фінальна ціна за номер з високою ймовірністю буде вищою за ціну, яка вказана на сайті бронювання

Плануючи кошторис витрат, не забувайте, що крім вартості самого номера, вам потрібно буде ще сплатити податки, доступ до wi-fi (якщо вам потрібен інтернет), сніданок, парковку (якщо плануєте брати автомобіль в оренду).

Податки можуть бути відразу включені у вартість або оплачуватися окремо, і тоді у вас є шанс дізнатися про них тільки під час виїзду з готелю, при оплаті проживання.

Ось приклад податків одного з готелів в США, які не були включені в ціну, зазначену на сервісі бронювання:

  • Податок (близько 16%)
  • Курортна плата ($ 20 за ніч)
  • У місті введено податок (2%)

Особливість Booking.com полягає в тому, що реальну вартість бронювання, з урахуванням податків можна подивитися тільки на другому кроці, після того як обраний тип номера і натиснута кнопка «забронювати». Інформація про реальну вартість, після перезавантаження сторінки, буде розташовуватися в правому верхньому куті. На другому кроці увагу зосереджено на уточненні платежів внизу сторінки, тому в правий верхній кут погляд не потрапляє.

Наявність wi-fi і зон, де він діє, - у всій готелі, в номері, тільки в холі - як правило, вказані на сторінці готелю, цю інформацію знайти легко. Правда, якщо wi-fi платний - знайте, що, як правило, оплачується доступ тільки до одного девайсу. Отже, якщо ви удвох - сміливо множте цифру на два.

Якість також нелінійно. Бували випадки, коли безкоштовний інтернет працював набагато краще платного. Тому, якщо у вас заплановано важливу нараду або скайп-конференція, краще уточнити реальну швидкість інтернету і його вартість заздалегідь - щоб уникнути неприємних сюрпризів.

Якщо сніданок не включений в ціну номера, його вартість, як правило, можна без зусиль знайти на сторінці готелю або в описі номера (як правило, без урахування податків). Так чи інакше, якщо сніданок не включений, закладайте на цей захід мінімум $ 15-20 на одну людину.

Парковка може варіюватися від безкоштовної до $ 15-50 за добу. Уточнюйте наявність парковок поряд з готелем і враховуйте ці додаткові платежі, якщо плануєте орендувати автомобіль.

Таким чином, якщо ціна для вас має значення, облік всіх цих факторів може серйозно розосередити струнку сортування сервісу бронювання за ціною, так що Excel вам на допомогу.

Приклад з життя.

Заселившись в один з готелів, ми виявили, що сума доп. платежів на нас двох, якщо ми розслабимося і нічого не робитимемо, буде складати $ 194! Ця сума включала різноманітні податки ($ 40), сніданок ($ 72 на двох), паркування ($ 52) і інтернет ($ 30).

Ця сума включала різноманітні податки ($ 40), сніданок ($ 72 на двох), паркування ($ 52) і інтернет ($ 30)

Приклад, «прихованих податків» для одного і того ж готелю.

Зверніть увагу на наш матеріал « Як купити дешеві авіаквитки і зарезервувати готель дешевше: хитрощі систем резервування »

Рада 8. У відгуках звертайте увагу лише на те, що пише більшість

Вивчаючи відгуки сторінках готелів, потрібно завжди пам'ятати - скільки людей, стільки й думок. Якщо читати все підряд і на це орієнтуватися - бажання їхати в готель відпадає відразу. Ні для кого не секрет, що негативні відгуки пишуть охочіше. З іншого боку, не читати відгуки - значить, їхати наосліп - адже, «обізнаний - значить, озброєний».

Трохи математики, яка допоможе зорієнтуватися в цьому «потоці свідомості». Відгуки про готелі можна розділити на два типи:

Перший тип - то, що пише більшість людей, тобто багаторазово вказується на певну гідність чи недолік. Саме до цих відгуків я рекомендую прислухатися.
Другий тип - то, що пише меншість і це не відповідає вашу особисту думку.

Тому, щоб не бути введеним в оману і для економії часу, враховуйте завжди два фактори:

  1. Відгуки, які зустрічаються багаторазово, тобто ті, які пише більшість.
  2. Загальна оцінка готелю, яка на мою особисту думку, як правило, завищена: якщо стоїть оцінка "приголомшливо", то в реальності це "добре", якщо оцінка "добре" - то це, як правило, задовільно і т.п.

Все інше - шум і похибка.

Рада 9. На що ще варто звернути увагу при бронюванні готелю?

Нижче перерахую інші, на мій погляд, важливі чинники, які варто враховувати при бронюванні готелю.

  • Назва категорії номера може бути не те, про що ви подумали. В силу того, що назви категорій номерів можуть варіюватися від готелю до готелю, краще відразу подивитися всі наявні категорії номерів в готелі, так би мовити, вивчити весь список, щоб зорієнтуватися, які номери вище, а які нижче в лінійці. на Booking.com для цього потрібно просто натиснути на назву готелю без вибору дат. Таким чином ви, наприклад, можете дізнатися що «напівлюкс» гірше, ніж «делюкс», але краще, ніж «покращений номер». Або, наприклад, що крім номерів «з видом на океан» є ще номера з «фронтальним видом на океан». Несподівано, правда?
  • Плата за бронювання (гарантія) може стати неприємним сюрпризом. Будьте особливо уважні і уважно вивчайте вартість самого бронювання. Це такі дрібні підписки і подпечаткі, які з'являються в процесі оформлення бронювання. Іноді може блокуватися певна сума в рахунок гарантії бронювання, іноді можуть не знімати нічого, іноді на мапі блокують оплату за одну добу, іноді за двоє. Іноді повертають суму при відмові від бронювання, іноді немає. Іноді повертають, але тільки до певного терміну. При всій моїй уважності, часто бувало так, що я не помічала інформації, про те, що сума на картці буде заблокована, скажімо, в розмірі декількох днів проживання, і це було неприємним сюрпризом. Бувало й так, що при спробі безкоштовно відмовитися від броні до певного терміну, я дізнавалася, що термін вже пройшов, так як відлік йшов по іншому, місцевим часом для готелю і дата "ікс" там уже настала.
  • Написані коментарі до замовлення - ще не гарантія, що їх отримали. Якщо ви хочете повідомити готелю щось дуже важливе про вашу поїздку - наприклад, у вас особливі вимоги, або особлива подія, і ви хочете це підкреслити - це краще робити безпосередньо, шляхом відправки email-а або дзвінка в готель. З мого досвіду, в 4 випадках з 5 інформація, яку я повідомляла для готелю через коментарі до замовлення в Booking.com, з якихось причин не доходила. Правда, потім я виявила, що інформація, підтверджена готелями, розміщена в розділі: "Бронювання" - "Оновлення бронювання". Раджу туди заглядати, якщо ви відправили будь-які коментар до броні.
  • Не завжди вища категорія за визначенням краще. Тут продовжимо тему категорій номерів. Так, котедж з видом на сад може бути без "sea view", але близько до моря, в той час як номер "sea view" може бути далеко від моря і поряд, скажімо, з тієї ж гучної дорогою в багатоповерховій будівлі. У процесі своїх "проб і помилок", я прийшла до висновку, що якщо вам дуже важливо розташування номера (котеджу), щодо моря або пляжу - оптимальне рішення - зателефонувати в готель і уточнити, яка категорія номера з урахуванням ваших запитів і потреб буде для вас оптимальною.

Що ж робити, якщо біда все-таки прийшла звідки не чекали, і ви зіткнулися з вищеописаними проблемами?

  • Не подобається - дійте! Якщо вас не влаштовує зовнішній вигляд номера або його розташування - сміливо просите апгрейд або заміну номера. Як правило, якщо не сьогодні, то завтра номера знайдуться.
  • Немає місць - це ще не вирок. Навіть не дивлячись на те, що у готелів на Booking.com варто статус "все продано", як правило, завжди знаходиться кілька вільних номерів на заміну.
  • А що в окрузі? Якщо запропоновані варіанти категорично не влаштовують - обійдіть або обдзвоните сусідні готелі. Повторюю, навіть якщо за інформацією на Booking.com, вони повністю продані, висока ймовірність, що вільні номери у них все-таки будуть.
  • Переїхати можна без штрафу. Якщо вирішили все-таки змінити готель - уточніть суму штрафу за скасування бронювання. Часто, досить попередити готель за добу про те, що ви поїдете і штраф з вас не візьмуть. Таким чином, знайдіть відповідне місце для переїзду, попередьте готель, що ви сьезжаются, наприклад, завтра і ви уникнете фінансових втрат.
  • Служба бронювання поспішає на допомогу! Якщо вищеописані способи не допомогли - телефонуйте в Booking.com і просите допомогти. З мого досвіду, російськомовна служба підтримки досить ефективно відпрацьовує вхідні запити і мої проблеми завжди вирішувалися мирно.

А з якими проблемами стикалися ви? Пишіть в коментарях поради, які також можуть полегшити життя «самостійним мандрівникам».

? бачите зовсім не те, що очікували?
9. На що ще варто звернути увагу при бронюванні готелю?
Несподівано, правда?
Що ж робити, якщо біда все-таки прийшла звідки не чекали, і ви зіткнулися з вищеописаними проблемами?
А що в окрузі?
А з якими проблемами стикалися ви?

Новости