Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

ВИЩА ОСВІТА В СЛОВАЧЧИНИ

Навчання в Європі - це якісна освіта і диплом, що дозволяє працювати в будь-якій країні Євросоюзу, оскільки система вищої освіти в Європі регулюється загальними нормативними актами

Навчання в Європі - це якісна освіта і диплом, що дозволяє працювати в будь-якій країні Євросоюзу, оскільки система вищої освіти в Європі регулюється загальними нормативними актами. Якість освіти в різних європейських країнах приблизно однакова. Причини, за якими студент вибирає ту чи іншу країну можуть бути як об'єктивними, так і суб'єктивними. Сьогодні ми поговоримо про причини, за якими варто звернути увагу на Словаччину.

Чому нашим студентам варто вибрати Словаччини?

-Багато факультети приймають іноземців без вступних іспитів, тільки на підставі закінчення підготовчих курсів з вивчення словацької мови.

- У всіх державних університетах Словаччини навчання абсолютно безкоштовне, за умови навчання словацькою мовою.

- Крім того, Урядом Словацької Республіки заснована Національна стипендіальна програма для підтримки обміну студентами, аспірантами та викладачами ВНЗ. Ця програма дозволяє іноземним студентам претендувати на стипендію від 250 до 1000 євро, при цьому основною умовою для отримання стипендії є хороша успішність.

- Поряд зі словаками, іноземці мають право підробляти під час навчання. І це офіційно. Такий додатковий заробіток дає можливість покрити витрати на проживання, а якщо постаратися, то і помандрувати.

- Вигідно відрізняє Словаччину від інших європейських держав і лояльне ставлення до іноземних студентів - тут набагато простіше отримати візу і дозвіл на проживання. Студентську візу можна отримати протягом 10 робочих днів з моменту подачі заяви та пакету документів в Консульство Словаччини в країні проживання, а дозвіл на проживання в Словаччині (ВНЖ) студенти отримують вже через місяць після подачі документів в місцеве відділення імміграційної поліції по приїзду в країну.

- Після закінчення навчання і отримання диплома, іноземні студенти мають реальну можливість знайти роботу, як в самій Словаччині, так і в будь-якій країні Євросоюзу.

ВНЗ Словаччини

Словацьке вищу освіту включає три рівні: перший рівень - бакалавр (3 роки навчання), другий рівень - магістр (ще 2 роки) і третій рівень - доктор (плюс 3-4 роки навчання). Ступеня присвоюються відповідно до загальноєвропейської системою ECTS (European Credit Transfer and Accumulation System) - за кількістю умовних одиниць, набраних студентом.

Більшість університетів Словаччини входять в Європейську Асоціацію Університетів і тісно співпрацюють з багатьма ВНЗ Європи, беруть активну участь в проектах по обміну студентами.

Українські абітурієнти можуть вступати до університетів Словаччини на бакалавра (при наявності середньої освіти) і на магістра (при наявності українського диплома бакалавра, спеціаліста, магістра).

Сьогодні в Словаччині - 20 державних і 10 приватних університетів. На багато факультетів державних університетів іноземні абітурієнти зараховуються без вступних іспитів, тільки лише на підставі закінчення підготовчих курсів.

У список таких факультетів входять, наприклад:

  • факультет Міжнародних відносин і політології, Філософський факультет в Університеті Матея Бела,
  • факультети Електроніки, Інженерної безпеки, Економіки підприємства, Громадянської інженерії, а також машинобудування в Жилінський університеті,
  • факультети Екології, Екологічних та виробничих технологій, а також Лісового господарства в Технічному університеті в Зволені,
  • факультети машинобудування, електроніки та обчислювальної техніки, Гірничого справи і екології в Технічному університеті в Кошице,
  • факультети природничих наук, Соціальних наук і охорони здоров'я, а також Педагогічний і Філософський факультети в Університеті Костянтина Філософа в Нітра,
  • факультет Гуманітарних і природничих наук, а також Філософський факультет в Університеті Прешов,
  • факультет державного управління і Філософський факультет в Університет Павол Йозефа Шафарика в Кошиця.

Процедура вступу:

Спочатку необхідно зареєструвати свою заяву в обраному університеті. Ця процедура платна - варто 50-80 євро. Щорічно кожен факультет розміщує на своєму сайті інформацію про терміни реєстрації заяв. Традиційно це - кінець лютого для бакалаврату та кінець квітня для магістратури. Тобто в кінці лютого для бакалавра і в кінці квітня для магістра треба вже реєструватися в ВУЗах, в які абітурієнт хоче вступити! Але бувають і виключення.

Слід також приділити увагу процедурі нострифікації документів про освіту. Спочатку атестат або диплом (з вкладишем) необхідно апостилювати в Міністерстві освіти України, а потім, вже на території Словаччини перевести на словацьку мову і завірити у словацького державного присяжного перекладача. Після чого документи подаються для нострифікації в Міністерство освіти Словаччини.

Щорічно до кінця січня кожен університет розміщує на своєму сайті інформацію про умови вступу на майбутній навчальний рік по кожному факультету. Вступні іспити, як правило, представляють собою тести, які проходять на комп'ютері протягом заданого часу. Приблизно за 2 місяці до іспитів факультети випускають брошури по екзаменаційним дисциплін з переліком питань, які увійдуть в тест.

УВАГА!

Оскільки навчання і тестування проходять виключно на словацькій мові, для іноземних студентів обов'язковою вимогою є наявність державного сертифікату, що підтверджує закінчення підготовчих мовних курсів, акредитованих міністерством освіти Словаччини.

Підготовчі програми для іноземних абітурієнтів

Для іноземних студентів з нульовим знанням словацької мови фахівцями гуманітарного факультету словацького державного університету Матея Бела розроблена підготовча програма, яка акредитована Міністерством освіти Словаччини. Після закінчення курсів видається сертифікат державного зразка з оцінкою знання словацької мови.

Основна мета даної навчальної програми: вивчення словацької мови та підготовка до вступу в один з державних університетів Словаччини.

Підготовча програма діє в трьох форматах: Річний і Семестровий і Літній:

Підготовча програма діє в трьох форматах: Річний і Семестровий і Літній:

Взагалі, слід відзначити, що формат вступу до ВНЗ Словаччини (з урахуванням навчання на підготовчих курсах) майже ідентичний формату вступу до ВНЗ Чехії (див. Підготовчі курси в Чехії), але значно дешевше.

Звичайно, існує ймовірність надходження в словацькі ВНЗ минаючи підготовчу програму. Але, це в тому випадку, якщо дане конкретне навчальний заклад не вимагає сертифікат, що підтверджує володіння словацькою мовою і приймає студентів без іспитів. Тоді вчити мову можна за місцем проживання та пройти місячний інтенсивний курс по приїзду до ВНЗ. але,

Ми рекомендуємо:

У будь-якому випадку надходити в Словацькі ВНЗ після проходження підготовчої програми.

По-перше, словацьку мову досить складний, вивчити його в Україні до рівня вільного володіння проблематично.

По-друге, при наявності державного сертифікату з оцінкою знання словацької мови, який видається тільки після проходження підготовчих курсів, ви гарантовано без іспитів / с іспитами можете поступити на безкоштовне навчання на цілий ряд факультетів державних ВНЗ.

По-третє, після закінчення підготовчих курсів абітурієнти не просто підготовлені до подальшого навчання в словацьких університетах, вони цілком упевнені в подальшого самостійного життя і компетентні у вирішенні будь-яких організаційно-побутових питань. Адже навчання і постійне щоденне спілкування на словацькій мові істотно впливає на практичне знання словацької мови і подальше самовизначення. Практика показує, що після проходження підготовчих програм 40-70% абітурієнтів змінює свої плани і раніше обрані факультети для надходження.

Ми будемо раді допомогти Вам якісно і з мінімальними витратами підготуватися і вступити в обраний університет. Наш навчально-підготовчий центр при словацькому державному університеті Матея Бела в Банська Бистриця - один з кращих міжнародних навчальних центрів Словаччини, в якому Ви зможете вивчити словацьку мову і підготуватися до вступних іспитів.

Наша компанія буде супроводжувати Вас абсолютно на всіх етапах підготовки вступу та навчання у вищих навчальних закладах Словаччини. Ми надамо Вам консультації та кваліфіковану допомогу:

- у виборі факультету і університету,

- в разі необхідності організуємо ознайомлювальний тур до Словаччини,

- в підготовці документів, отриманні студентської візи, в оформленні студентського ВНЖ, в процесі нострифікації документів про освіту в міністерстві освіти Словаччини,

- офісів міністерства та поліції вирішенні будь-яких організаційно-побутових питань.

З усіх питань навчання в словацьких державних університетах звертайтеся в нашу Компанію:

- по телефону (067) 406-00-49, (067) 505-71-75

- або поштою: [email protected]

Чому нашим студентам варто вибрати Словаччини?

Новости