Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

МДУ ім. Ломоносова визнаний кращим в рейтингу ВНЗ країн СНД

Московський державний університет імені Ломоносова (МДУ) визнаний кращим в рейтингу ВНЗ країн СНД, а якість підготовки в ньому оцінено «виключно високим», повідомляє ІТАР-ТАСС .

«За своїми показниками МГУ помітно перевершує найближчих конкурентів, до того ж цей провідний ВНЗ Росії стабільно потрапляє в міжнародні рейтинги університетів, а також займає першу строчку в рейтингах кращих вузів Росії, підготовлених« Експертом РА »в 2012 і 2013 році», - сказано в матеріалах дослідження, проведених агентством «Експерт РА».

Відзначається, що в рейтинговий клас В увійшли 18 вузів з дуже високим рівнем підготовки випускників - крім російських навчальних закладів, в ньому представлені три українських і один білоруський.

Вцілому в список увійшли 153 ВНЗ, які представляють Росію, Україну, Казахстан, Білорусь, Молдову, Узбекистан, Азербайджан і Киргизію.

При цьому більше 80% кращих ВНЗ СНД, за даними рейтингу, знаходяться в Росії і в Україні.

Близько 70% вузів, які потрапили в рейтинг, - класичні або технічні.

«Класичні та технічні ВНЗ - основа еліти вищої школи в ключових країнах СНД. Випускники провідних технічних ВНЗ більш затребувані ринком праці, ніж управлінці, економісти і гуманітарії », - зазначено в дослідженні.

Головним фактором, який враховувався при складанні рейтингу, стала оцінка якості освіти, а не наукової діяльності.

Рейтинг заснований як на статистичних даних, так і на результатах опитувань понад 5,5 тисячі респондентів, серед яких викладачі, роботодавці, вчені, студенти та випускники.

Новости