Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тенденції нерухомості Туреччини в 2014 і прогноз на 2015 р

  1. Як падіння рубля відбилося на попиті нерухомості в Туреччині?
  2. Чи зростатиме ринок нерухомості в 2015 році?
  3. Скільки коштує житло в Туреччині?
  4. Як оформити турецька ВНЖ?
  5. Як заробити на оренді турецької квартири?

У третьому кварталі 2014 року ціни на нерухомість в Туреччині зросли на 14% за рік. Чи означає це, що слідом за стрибком вартості житла піде спад? Які прогнози на 2015 рік? Скільки коштує місцеве житло і як отримати посвідку на проживання в країні? Людмила Туфан, директор компанії «RestProperty», розповіла про це та багато іншого на вебінарі порталу Prian.ru «Підсумки 2014 року - пропозиції-2015».

Як падіння рубля відбилося на попиті нерухомості в Туреччині?

- Хвилювання в Росії зараз пов'язані з курсом валюти. Падіння рубля позначилося на попиті і продажах нерухомості в Туреччині за останні два місяці, тим більше що саме росіяни є одними з ключових гравців на ринку турецької нерухомості. Особливо в цьому плані варто відзначити Анталью і Аланії. Але завдяки тому, що в 2012 році Туреччина скасувала принцип взаємності, відкривши тим самим право придбання нерухомості таким країнам, як Казахстан і Азербайджан, зараз на ринку нерухомості Туреччини активізувалися громадяни цих держав, що трохи вирівняв попит. Європейці ж купують стабільно, як і раніше.
У зв'язку з падінням рубля в нашу компанію стало приходити більше листів від клієнтів, які не можуть собі дозволити купити об'єкти, які ми пропонуємо. З іншого боку, є люди, які розуміють, що діватися нікуди, і шукають країни, куди вкласти гроші і зберегти їх. Ті, хто тримає гроші в валюті, активні, як і раніше. Я не думаю, що валютний колапс в Росії сильно позначиться на попиті на нерухомість в Туреччині, оскільки покупцями є не тільки росіяни.

Чи зростатиме ринок нерухомості в 2015 році?

- Ціни на нерухомість в Туреччині зростають і ми, звичайно, відчули це на своїй практиці - Ціни на нерухомість в Туреччині зростають і ми, звичайно, відчули це на своїй практиці. Якщо раніше можна було купити студію за € 20 000, то зараз нижче € 30 000 житло не підібрати. Ціни на нове житло ростуть, оскільки збільшується якість будівництва. Самі турки активно скуповують квартири в новобудовах, що дозволяє ринку розвиватися. За всіма показниками за минулі роки беруся стверджувати, що поки переживати з приводу спаду цін на нерухомість не варто. Туреччина входить в першу двадцятку економік, що розвиваються в світі. Успіхи країни в індустрії туризму, розширення інфраструктури, - все це впливає на підвищення комфорту для іноземців. Тому в 2015 році ми очікуємо подальшого зростання ринку.

Зростання цін на нерухомість залежить від регіону. Лідирує в цьому відношенні Стамбул. Далі слід Середземноморське узбережжя. Активно дорожчають об'єкти, розташовані на першій лінії - найбільш затребуваному житловому секторі. Знову ж таки, необхідно виділити тут Аланії і Анталью. Житло в цих містах приваблює своєю низькою вартістю (від € 600 за «квадрат») не тільки іноземців, але і місцевих жителів.

А взагалі кожен регіон Туреччини притягує покупців з певних країн. Так, араби вважають за краще Стамбул, росіяни - Анталью, англійці - Егейське узбережжя. Найбільш інвестиційно привабливим регіоном на сьогоднішній день залишається Аланья і все її регіони, включаючи, наприклад, Асалар і Махмутлар.

Скільки коштує житло в Туреччині?

- У Туреччині вторинний ринок значно відрізняється від первинного - У Туреччині вторинний ринок значно відрізняється від первинного. Це пов'язано з тим, що тільки в 2001 році в країні були введені європейські норми будівництва, в зв'язку з чим змінилося його якість. На сьогоднішній день існує чотири стандарти якості будівництва. Але є і загальна тенденція - наявність басейну, сауни, фітнесу, кафе, ресторану в будівлі, де розташовані апартаменти. Зараз, навіть купуючи квартиру за € 30 000, можна спуститися в хол і попаритися в турецькій парній.
Якщо купувати житло в Туреччині на стадії будівництва, то трикімнатна квартира площею близько 100 кв.м буде коштувати від € 700 за «квадрат». Проплачувати об'єкт можна поетапно до закінчення будівництва. Наприклад, в Асаларе можливо придбати квартиру площею 100 кв.м за € 80 000. Ми очікуємо зростання цін на нерухомість і в наступному році. Тому при інвестиціях в найближчі рік-півтора, впевнена, можна отримати прибуток.

Як оформити турецька ВНЖ?

- Оскільки Туреччина - країна безвізова, то приїжджати сюди на пару місяців в сезон можна і не оформляючи ВНЖ - Оскільки Туреччина - країна безвізова, то приїжджати сюди на пару місяців в сезон можна і не оформляючи ВНЖ. Цей документ потрібен, якщо хочеться жити безвиїзно в країні протягом року. ВНЖ оформляється в місцевому поліцейському відділку. При цьому можна оформити пластикову картку не тільки собі, а й свого чоловіка / дружини або дітям до 18 років, а також батьків пенсійного віку. Якщо діти старше 18 років, то їх потрібно спочатку вписати в ТАПУ. Необхідно взяти в кадастровому управлінні довідку про те, що ви не продали куплену вами нерухомість, оплатити в податковому управлінні відповідні збори і оформити страховку. Далі ви просто приходите в поліцейську дільницю і подаєте документи. Протягом місяця по пошті приходить ВНЖ на ваше ім'я.
ВНЖ в Туреччині дає ряд переваг. Наприклад, можна оформити медичну страховку, почати свій бізнес в Туреччині, ваші діти зможуть навчатися в цій країні. Правда, щороку умови надання ВНЖ росіянам змінюються. Зараз він видається на рік. У 2015 році цей термін планується збільшити на два-три роки.

Як заробити на оренді турецької квартири?

- Зараз ситуація на ринку змінилася - Зараз ситуація на ринку змінилася. У зв'язку із зростанням цін на п'ятизіркові готелі в Туреччині, люди частіше їдуть відпочивати в цю країну «дикунами». При цьому всім хочеться оточити себе максимальним рівнем комфорту. Тому вигідно займатися і орендним бізнесом. В цілому можна сказати, що на оренді турецького об'єкта нерухомості можна заробити до 6% річних, однак все залежить від розташування будинку або квартири. При цьому в Туреччині можна заробляти на оренді круглий рік, якщо орієнтуватися на внутрішній ринок. Так, ви отримаєте більш низький дохід, але зате він буде стабільним. В середньому на апартаментах при цілорічної оренди можна заробити € 300 на місяць, але користуватися цією нерухомістю ви не зможете.

джерело: prian.ru

Як падіння рубля відбилося на попиті нерухомості в Туреччині?
Чи зростатиме ринок нерухомості в 2015 році?
Скільки коштує житло в Туреччині?
Як оформити турецька ВНЖ?
Як заробити на оренді турецької квартири?
Чи означає це, що слідом за стрибком вартості житла піде спад?
Які прогнози на 2015 рік?
Скільки коштує місцеве житло і як отримати посвідку на проживання в країні?
Як падіння рубля відбилося на попиті нерухомості в Туреччині?
Чи зростатиме ринок нерухомості в 2015 році?

Новости