Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як купити нерухомість на Кіпрі

Сьогодні я розповім вам, як правильно купувати нерухомість на Кіпрі

Сьогодні я розповім вам, як правильно купувати нерухомість на Кіпрі. До 2008 року нерухомість на Кіпрі купували з метою інвестицій з досить пристойною дохідністю від здачі її в оренду або подальшого перепродажу. Частка ж покупців нерухомості для власного проживання була мала. Однак, іпотечна криза в США поставив зарвалися банківські структури, інвестиційні, страхові компанії і бариг, які грають на ринку нерухомості, в украй незручну позу. Деякі структури стоять в такому положенні до сих пір. Це сталося не тільки в США, але і на ринках Європи, в тому числі на перегрітому до крайності ринку кіпрської нерухомості. І це справедливо і правильно. Ринок повинен періодично скидати з себе спекулятивну, жадібну до швидкої наживи, тягар. Наскільки періодично - аналіз теорії кондратьєвських хвиль вам на допомогу. На даний момент нерухомість Кіпру купується в основному нами - росіянами. Наша гарт суворими роками дефолту, криз, потрясінь і постійного конфлікту держави і його мешканців, в цей раз допомогла. Англійці дуже швидко здулися, а ми виявилися найбільш стійкими. Отже, на сьогоднішній день нерухомість Кіпру купують для відпочинку, як далеку дачу, для постійного проживання і в якості пенсійного бонусу, щоб зустріти старість в прекрасних кліматичних умовах. В якості інвестицій кіпрська нерухомість зараз абсолютно нецікава.

З чого почати? Варіантів кілька:

  1. Через агентство закордонної нерухомості в Росії.
  2. Через агентство нерухомості на Кіпрі.
  3. Прилітаєте на тиждень на Кіпр і на місці вибираєте об'єкт нерухомості.
  4. Приїжджаєте на Кіпр, знімаєте будинок або квартиру на 2-3 місяці або довше, спокійно підбираючи і переглядаючи варіанти.

Варіант 1: Через агентство закордонної нерухомості в Росії.

Даний варіант підходить для офісного планктону, коли і річний манагерскій бонус і деякі заощадження витратити треба, а взяти на тиждень відпустку - бос не дає. Знаходьте будь пристойне агентство нерухомості, яке займається кіпрськими об'єктами. Ціни, якими здивують вас ріелтори, будуть один в один як на Кіпрі у девелоперської компанії даного комплексу. Де тут засідка? Засідки немає, є 8-10% маржа, яку віддає своєму російському представнику кіпрський забудовник. Ось в межах цієї суми ви можете вибивати знижку з ріелторів. Не забувайте, що перед укладанням договору купівлі-продажу нерухомості, ви можете за рахунок агентства нерухомості або кіпрського забудовника з'їздити на Кіпр і подивитися, на що збираєтеся витратити гроші. Про безкоштовну поїздку на Кіпр агенти вам не скажуть, адже ця тисяча Євро буде вирахувана з маржі. Мінус такого варіанту пошуку нерухомості - відсутність повної і чесної інформації про район розташування об'єкта нерухомості, про самому комплексі, його мешканців і обстановці навколо.

Варіант 2: Через агентство нерухомості на Кіпрі.

Підходить тим, хто вирішив поєднати відпустку і відпочинок в готелі, ну і нерухомість прикупити. Порядок ваших дій такий: заздалегідь списувати по електронній пошті з 2-5 російськомовними ріелторами на Кіпрі, знайти їх не проблема - будь-який пошуковик за запитом "агентства нерухомості на Кіпрі" видасть величезний список компаній, у яких в штаті обов'язково є російськомовний персонал. По прильоту на Кіпр, спокійно розміститеся в готелі і зустрічайтеся з ріелторами. У призначений день і годину до вас на дуже дорогому автомобілі, треба ж пустити пил в очі і виглядати авторитетно, під'їжджає ріелтор. І починає возити по різних об'єктах, починаючи ... так, так, правильно, з найдорожчих, тому що чим вище вартість коробки, тим вище прибуток ріелтора. Нагадаю, що на розтерзання ріелторам віддається 8-10% маржа. Не впадайте в гіпноз від красивих промов ріелтора, від виду апартаментів, будинків, вілл і бунгало, постарайтеся розглянути максимальну кількість варіантів і попросіть на спокійне обдумування день-два. Не забудьте на перегляд взяти фотоапарат, блокнот, ручку, карту міста і обов'язково робіть позначки про побачене. Гарантую, що в кінці дня, після перегляду 4-6 об'єктів, у вас буде моторошна каша в голові, ви будете плутатися в спогадах і тільки записи в блокноті, фотографії та позначки на карті допоможуть все розкласти по поличках. Якщо вам нічого не сподобалося, так і скажіть ріелтору, вас ніхто не примушує до обов'язкової купівлі та ви нічого не повинні ріелтору за спільно проведений час. Це їхня робота, як чарівників, виконувати ваші капризи. Отримані відсотки від закритої угоди з лишком перекривають їх все моральні страждання, бензин і витрачений час. Російськомовними ріелторами працюють на Кіпрі живуть або працюють за контрактом росіяни, болгари, а також грузини, які чомусь відхрещуються від свого грузинського походження і називають себе греками. Ризики бути обдуреними мінімальні, єдина неприємність, яка може очікувати - трохи переплатите за об'єкт нерухомості і не зможете вибити то кількість бонусів, якими покупців заманюють у свої тенета девелопери.

Варіант 3: прилітають на тиждень на Кіпр і на місці вибираєте об'єкт нерухомості.

Керівництво до дій ідентично варіанту 2, але з невеликим доповненням. Постарайтеся взяти в оренду автомобіль і покататися по потрібних вам місту. Зупиняйтеся, оглядайте будинку, аналізуйте ситуацію в районі: хто живе, які магазини поблизу, школи, ресторани. Сподобалися місця обов'язково відвідайте ввечері, щоб не перебувати в "приємному" здивуванні від сусідства з популярним кафе або нічним клубом. Настійно рекомендую уважно поставитися до комплексам, поруч з якими є порожню ділянку землі - рано чи пізно, він обов'язково буде забудований. А жити в тісному сусідстві з будівництвом досить не комфортно. Звертайте увагу на вікна та балкони апартаментів, паркани будинків і вілл - на них часто вивішують оголошення про продаж із зазначенням контактів агента з нерухомості або агентства нерухомості, що представляє інтереси власника. Вибрали або зацікавилися якимось об'єктом нерухомості, зателефонуйте за вказаним в рекламі агенту або, якщо це новий комплекс, то під'їжджайте в найближчий офіс забудовника. Пам'ятайте, що нинішній ринок - це ринок покупця, якщо погано знаєте англійську мову, то попросіть російськомовний персонал або перекладача. Загальні мінуси 2 і 3 варіанти: щоб відчути район, в якому плануєте придбати нерухомість, потрібно в ньому хоча б місяць пожити, набратися чуток від місцевих жителів, послухати відгуки від нас - російськомовних остров'ян, скуштувати принади кіпрського соціуму. Ритм і життєвий уклад, обстановка в різних містах Кіпру не схожа одна на одну. Щоб абсолютно точно не шкодувати про вибір об'єкта нерухомості, заощадити значні кошти, я б порекомендував скористатися варіантом 4.

Варіант 4: Приїжджаєте на Кіпр, знімаєте будинок або квартиру на 2-3 місяці або довше, спокійно підбираючи і переглядаючи варіанти.

Найкращий варіант для вибору і придбання нерухомості. Витративши всього 1500 Євро (оренда односпальним квартири за 3 місяці), ви зможете абсолютно точно визначитися з районом для життя, з точністю до сотні Євро дізнаєтеся ціни на подібні об'єкти нерухомості навколо, обросте контактами і рекомендаціями хороших адвокатів, адекватних ріелторів, дізнаєтеся особливості та нюанси будівництва того чи іншого забудовника і багато багато іншого. Нагородою вам стане відмінно підібраний об'єкт нерухомості, а на зекономлені кошти купіть собі невелику і затишну квартирку на вторинному ринку житла або дуже хороший автомобіль. Проживши рік-другий на Кіпрі, ви зрозумієте, що це не жарт. Мінуси цього варіанту: часовий фактор, знайти пару-трійку місяців для пошуків - треба постаратися. Ну і доведеться оформляти не про-візу через інтернет, а власноруч під'їхати в консульство Республіки Кіпр і здати документи на отримання гостьової візи. Як це робиться, я розповів у статті " Віза на Кіпр, як отримати, порядок оформлення ".

Правильною вам покупки нерухомості на Кіпрі, хай вона буде вдумливої, раціональної і принесе спокій і радість.

З чого почати?
Де тут засідка?

Новости