Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Темні факти про скромних азіатських країнах. ФОТО

  1. 1.
  2. 2.
  3. 3.
  4. 4.
  5. 5.
  6. 6.
  7. 7.
  8. 8.
  9. 9.

Незважаючи на те, що кордони країн Азії вважаються відкритими, спосіб життя тамтешнього населення часто залишається незрозумілим європейцями. Більшість азіатських країн можна назвати консервативними. Але разом з древніми звичаями там дотримуються і такі закони, які нам здаються абсолютно варварськими. Ми зібрали 9 похмурих фактів, від яких волосся стає дибки.

1.

Полювання на чаклунів
Полювання на чаклунів   Полювання на чаклунів в Саудівській Аравії
Полювання на чаклунів в Саудівській Аравії.
Судову систему Саудівської Аравії чи можна назвати гуманної або справедливою. Іноді для звинувачення або виправдання досить клятви. Що стосується покарань, то тут не щадять нікого, смертний вирок може заробити навіть неповнолітній або психічно хворий. Варто відзначити, що отримати суворе покарання, аж до страти, в Саудівській Аравії простіше простого. Позашлюбні зв'язки, гомосексуалізм, атеїзм і сповідування інших релігій суворо караються законом.
Однак, особливо тяжким злочином в цій суворій країні вважається чаклунство. Існує навіть гаряча лінія і спецслужба, яка відловлює людей, «які промишляють» магією. Для затримання чаклунів доводиться використовувати спеціальні засоби, адже відомо, що такі люди співпрацюють з джинами, вміють літати і мають магічні здібності. У 2007 році за підозрою в чаклунстві був страчений єгипетський аптекар Мустафа Ібрагім, в 2010 позбувся голови ліванський провісник Алі Хусейн Сибата, а 2013 дві покоївки заробили термін в 10 років і по тисячі ударів батогом за магічний шкоду, яку вони нібито заподіяли господарям.

2.

культ смерті
культ смерті   Культ смерті в Бутані
Культ смерті в Бутані.
Поки все поспішають жити, населення Бутану мріє померти. Смерть в цій країні сприймається, як нагорода, захоплюючу подорож до нових берегів, в той час як життя є тягарем. Влада рекомендує жителям думати про смерть ні менше п'яти разів на день.
Що стосується поховального обряду, то в Бутані він складається з двох етапів, які тривають рівно 21 день. На першому етапі, покійного кремують і створюють опудало. До нього прикріплюють фотографію померлого, наряджають в його одяг і живуть з ним наступні дні. Через 21 день, опудало спалюють, попіл змішують з глиною і роблять цяця - символ безперервного циклу трансформацій. Цяця прийнято залишати під відкритим небом, біля воріт монастиря, ступи або на підході до священних місць.

3.

рабство
рабство   Рабство в Південній Кореї
Рабство в Південній Кореї.
На околиці Південної Кореї в повіті Сінан є ділянки, де займаються видобутком солі. Там в найтяжких умовах трудяться люди, зведені в статус рабів. У цьому страшному місці працювати змушують навіть інвалідів. Відомо, що нещасні люди, що працюють там, піддаються насильству, недоїдають і переробляють. Що стосується поліції, то вони не тільки не перешкоджають, а навіть навпаки, сприяють протиправним діям. Багато поліцейських чергують на сольових полях, спостерігаючи, щоб ніхто з рабів не втік.

4.

Невинність на продаж
Невинність на продаж   Продаж невинності в Камбоджі
Продаж невинності в Камбоджі.
Більшість жителів Камбоджі живуть за межею бідності. Не дивно, що в країні з таким низьким рівнем життя вітаються аморальні речі і нетрадиційні послуги, на яких можна заробити. У цій країні тотальне зубожіння штовхає матерів продавати цноту своїх дочок. Так-так, в Камбоджі невинність - це товар, за який можна виручити чималі гроші. Природно робиться це таємно. Родичі невинної дівчини самостійно шукають покупця серед багатих людей країни і приїжджих.
Варто відзначити, що попит на такого роду послуги значно перевищує пропозицію. Заможні люди країни, а також туристи з Китаю, Таїланду та Сінгапуру готові викласти від 800 до 4000 тисяч доларів за ніч з незайманою дівчиною.

5.

вбивства дельфінів
вбивства дельфінів   Полювання на дельфінів У Японії
Полювання на дельфінів У Японії.
Складно повірити, що в такій розвиненій країні, як Японія, з 17 століття і до сих пір діє жахлива традиція, що дозволяє вбивати дельфінів. Щорічно рибалки з міста Тайцзи вбивають десятки тисяч дельфінів, заганяючи їх у бухти. Дельфінів, загнаних в пастку добивають списами і ножами. У дні полювання, вода в бухті забарвлюється в червоний колір, настільки висока щільність звиваються кровоточивих тел. Захисники тварин обурюються, влаштовують акції протесту, пишуть листи, але все марно - така політика країни.

6.

ескадрон смерті
ескадрон смерті   Ескадрон смерті на Філіппінах
Ескадрон смерті на Філіппінах.
Філіппіни складно назвати найбезпечнішою країною для відвідування. Так, краще утриматися від відвідування острова Мінданао, півострова Замбоанга і архіпелагу Сулу, де щодня спалахують релігійні конфлікти. Також не варто самостійно вирушати в морську подорож, адже в бухтах і затоках часто орудують пірати. Однак є в країні місто, де злочинності практично немає. Йдеться про Давао, де діє організація під назвою «Ескадрон Смерті». Учасники цієї організації мають свій погляд на правосуддя і безжально знищують наркодилерів, бандитів і грабіжників. Подейкують, що на чолі організації стоїть мер міста, який не так давно виграв вибори.

7.

примусова стерилізація
примусова стерилізація   Стерилізація в Узбекистані
Стерилізація в Узбекистані.
Не так давно, як грім серед ясного неба, пролунала повідомлення, що в медустановах Узбекистану примусово стерилізують жінок. Таким чином міська влада регулюють народжуваність. Найчастіше злочинних діянь піддаються мешканки сіл і невеликих містечок. Ходять чутки, що у лікарів є певний план, в якому зазначено скільки операцій необхідно зробити до кінця місяця або року.

8.

Перевірка невинності
Перевірка невинності   Безневинні дівчини-поліцейські Індонезії
Безневинні дівчини-поліцейські Індонезії.
Відповідно до законів Індонезії, вступити на службу в поліцію можуть тільки ті жінки, чия дівоча пліва не пошкоджена. Перед зарахуванням в ряди поліцейських, дівчата проходять медкомісію, яка включає перевірку на невинність. Всі жінки відзначають, що процедура ця не тільки принизлива, але і вельми неприємна, адже проводитися на дотик. Після такого обстеження у багатьох залишається не тільки неприємний осад, але і травми. В останні роки правозахисники вимагає скасувати настільки дику процедуру, однак влада стверджує, що це необхідно для того, щоб виключити ймовірність наявності венеричних захворювань у представників правопорядку.

9.

підліткові борделі
підліткові борделі   Підліткові борделі Бангладешу
Підліткові борделі Бангладешу.
Бангладеш - одна з небагатьох країн, де легалізована проституція. І це не дивно, адже більшість людей тут живуть за межею бідності, а торгівля власним тілом є одним з небагатьох більш-менш прибутковим джерелом доходів. Однак в борделях Бангладешу можна зустріти не тільки дорослих, а й підлітків. Найчастіше це дівчинки 12-14 років, яких через бідність продали родичі. Вони не мають ніяких прав, належать мадам і повинні виплатити їй певну суму. Зазвичай це займає від одного року до п'яти. Підлітки не мають власних коштів і не мають можливості навіть вийти на вулицю. Після погашення кредиту, дівчата стають незалежними і можуть самі вибирати собі клієнтів або навіть покинути бордель. Однак, по закінченню стількох років вирішуються на це вже мало хто.

джерело: https://novate.ru

Новости