Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Новорічні свята в Німеччині

  1. Що цікавого в Німеччині на Новий рік?
  2. Незвичайні новорічні традиції
  3. Як заощадити на мобільному зв'язку в новорічні свята?

Новий рік в іншій країні, що може бути краще? Особливо, якщо ми говоримо про Німеччину, куди хочеться повертатися знову і знову. Німці відомі своєю стриманістю і педантичністю, але новорічні свята вони відзначають весело і яскраво. Святковий період починається з грудня місяця, з Різдва. З 25 грудня люди вітають один одного не тільки з Різдвом, але і з Новим роком. Якщо приїдете сюди раніше 31 грудня, не пошкодуєте. Німеччина прийме тепло і привітно, в передсвятковий період міста великі і маленькі стають казковими, відкриваються ярмарки, на вулицях панує святкова, весела атмосфера, завдяки різним клоунади, карнавалів та розваг як для дітей, так і для дорослих.

Що цікавого в Німеччині на Новий рік?

Звичайно, можна залишитися вдома і насолоджуватися звичної атмосферою, але зустріч Нового року в іншій країні, з іншими традиціями - це щось незвичайне і хвилююче.

Новий рік по-німецьки запам'ятається надовго. У великих містах можна подивитися і навіть взяти участь у святковому маскараді. Передноворічний період вважають за краще проводити весело і шумно, тому не дивуйтеся, якщо ви будете часто зустрічати людей з хлопавками і споглядати прекрасні вечірні феєрверки. Але особливо феєричні можна побачити в столиці в новорічну ніч. Це чудове, прекрасне дію, які неможливо забути. Традиція з феєрверками - це не просто так, вважається, що таким способом відганяють злих духів.

В основному, німці воліють зустрічати свято в колі близьких і рідних, друзів, але вони не засиджуються будинку, а відправляються в ресторани, кафе, бари чи в клуби. До речі, підготовка до новорічної ночі починається за 2-3 місяці, адже потрібно встигнути забронювати місця в закладах. У цей день прийнято багато співати, танцювати, веселитися і насолоджуватися святковими ласощами, а їх, як правило, на столі не мало.

У новорічному меню обов'язково будуть присутні страви зі свинини, традиційна тушкована капуста з мисливськими ковбасками, млинчики з різними начинками, млинці, печиво. Крім того, на столі обов'язково повинні бути страви з риби (коропа). Вважається, що короп принесе в будинок не тільки щастя, а й багатство (так як його луска схожа на монетки). Що стосується алкоголю, то за традицією Новий рік починають відзначати з шампанського. Якщо ж святкування проходить на вулиці, тоді багато хто вибирає традиційний глінтвейн, який, до речі, дуже смачний. Радимо спробувати, не пошкодуєте.

Незвичайні новорічні традиції

Незвичайна новорічна традиція, яка до сих пір актуальна - це «впригіваніе». Причому мова йде про реальну дію. Під бій курантів німці буквально стрибають зі стільців, диванів, щоб увійти в новий рік. Після цього починаються привітання, пісні, танці та салюти.

Ще одна цікава прикмета-традиція: німці вважаю, що зустріти в Новий рік сажотруса - це велика удача. А якщо ще повезе обмазатися сажею, то ця людина буде улюбленцем фортуни протягом усіх 12 місяців.

А якщо ще повезе обмазатися сажею, то ця людина буде улюбленцем фортуни протягом усіх 12 місяців

Дід Мороз і Снігуронька відрізняються від наших, як і традиції пов'язані з цими персонажами Дід Мороз і Снігуронька відрізняються від наших, як і традиції пов'язані з цими персонажами. У Німеччині Діда Мороза називають Вайнахтсманом, він приходить не один, а разом з Крісткінд. Причому добираються вони до дітям не на санях з оленями, а на ослику, тому традиційно для «гостей» залишають солодощі, а для ослика - сіно. Наряди Вайнахтсманома і Крістінд не менше цікаві. Він одягнений в вивернула шубу і підв'язані ланцюгом, вона - в білому вбранні і з вуаллю на обличчі. До речі, Крістінд приходить до дітей з кошиком повної частувань: яблука, солодощі, горіхи.

Новорічні свята в Німеччині - це дуже весело, цікаво, насичено і незвично. Обов'язково побувайте на традиційних ярмарках, випийте гарячого глінтвейну, спробуйте найкращі страви німецької кухні та загляньте, по можливості, на найвідоміший новорічний базар в Мюнхені, де можна побачити величезну 30-метрову ялинку.

Як заощадити на мобільному зв'язку в новорічні свята?

Поїхати до Німеччини на новорічні свята - це не дуже дешево, адже в святковий період ціни відчутно зростають, але отримані враження коштують витрачених коштів. Однак не варто легковажити в цьому плані, важливо знати, на чому можна заощадити навіть в таку пору.

Збираючись в поїздку варто подумати не тільки про бронювання готелю, квитки, візи, теплих речах, але і про мобільний зв'язок з батьківщиною і наявність інтернету за кордоном. Яка сім-карта буде найвигіднішою і допоможе заощадити не мало грошей?

Зверніть увагу на те, що пропонує мобільний оператор Ortel Mobile . Крім тарифу «Cross», у провайдера є спеціальна пропозиція по Німеччині, яке дозволяє:

• Дзвонити в країні по 9 центів за хвилину з такою ж ціною з'єднання • Дзвонити в країні по 9 центів за хвилину з такою ж ціною з'єднання.
• Дзвінки за кордон, в інші європейські країни - 1 цент + з'єднання 15 центів.
• Пільгові тарифи на дзвінки в Росію від 3 до 9 центів за хвилину + 15 центів за з'єднання.
• Мобільний інтернет, а саме 1 ГБ, всього за 9.90 євро.
Більше подробиць на сайті https://euroroaming.ru , Тут же можна купити сім-карту Ортелія.

Що цікавого в Німеччині на Новий рік?
Новий рік в іншій країні, що може бути краще?
Що цікавого в Німеччині на Новий рік?
Як заощадити на мобільному зв'язку в новорічні свята?
Яка сім-карта буде найвигіднішою і допоможе заощадити не мало грошей?

Новости