Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

150 років з Дня Народження ялинки і "живі легенди" маєтку Діда Мороза

На центральній площі Маєтку Діда Мороза пройшло урочисте вручення подарунків 150-річної ялинці. Зимову красуню привітали не тільки казкові персонажі, а й маленькі гості свята. На центральній площі Маєтку Діда Мороза пройшло урочисте вручення подарунків 150-річної ялинці

Ведмідь, який викликав бурю емоцій у відвідувачів

На урочистостях був присутній і генеральний директор Національного парку «Біловезька пуща» Олександр Бурий. Він із задоволенням поділився з нами своїми враженнями.

Олександр Бурий

- Захід такого масштабу проводиться вперше. Ми хотіли, щоб грандіозне свято став яскравим завершенням року для кожного нашого гостя. Зазначу, що всі казкові та новорічні персонажі приїхали до нас із задоволенням. Причому, подарунки нашої «іменинниці» -елке дарують не тільки зарубіжні гості, але дітлахи. Ми ж, у свою чергу презентуємо їм книги про «Біловезької пущі» і місцеві пущанскіе сувеніри. Справжній сюрприз для гостей - відкриття казкової карти. Вона покаже всім бажаючим, в якому напрямку треба рухатися, щоб дістатися до осель Дідів Морозів з Карелії, Казахстану, Кірова і Великого Устюга.

Зустріч гостей в Біловезькій пущі Зустріч гостей в Біловезькій пущі   43-метрова зимова красуня 43-метрова зимова красуня

Свято, тим часом, тривав і веселив кожного. Казкові герої, наприклад, спеціально везли для 43-метрової зимової красуні забавні ялинкові іграшки. Ілля Муромець підніс сувенір-Булова, яка рятувала його під час багатьох славних битв. Всесвітній козачий Дід Мороз - велику світиться сніжинку - символ щастя і дружби. Маленькі учасники торжества дарували ялинці свої посмішки і загадували біля неї найпотаємніші бажання. До слова, в стороні не залишалися і дорослі. Вони теж сповна насолоджувалися святом, і голосно віталися з Дідом Морозом, щоб отримати в Новий Рік довгоочікуваний подарунок. Атмосфера свята і новорічних чудес панувала всюди.

Дружні хороводи на святі в Біловезькій пущі Дружні хороводи на святі в Біловезькій пущі   Ряджені гості Ряджені гості. 10-річний ювілей Маєтку Діда Мороза

Майданчик біля «зеленої іменинниці» і зовсім стала епіцентром подій і справжньою чарівною казкою. Гості захоплено розмовляли з зимовими персонажами. Особливо живим була розмова з дружиною Діда Мороза - Зимонькою-Взимку.

Гості на святі 150-річчя Новорічної ялинки Гості на святі 150-річчя Новорічної ялинки   Казкові персонажі на святі в Біловезькій пущі Казкові персонажі на святі в Біловезькій пущі

- У нас з Дідусем Морозом міцна морозна сім'я. Є три дочки: Стужа, Завірюха і Метелиця. Раніше дочок на маєток ніхто не бачив. Вони заїжджають до нас нечасто, багато подорожують, веселять дітлахів. Зараз спеціально приїхали до свята, щоб допомогти нам впоратися з такою кількістю гостей.

Свято на честь 10-річного ювілею Маєтку Діда Мороза. І раділи також дорослі ... Свято на честь 10-річного ювілею Маєтку Діда Мороза та діти...

Людей дійсно зібралося чимало. Деякі приїхали цілими сім'ями на всі вихідні, інші - з концертними номерами. Кожен метр був заповнений людьми в новорічних костюмах. Тут ходить компанія переодягнених зайчиків, трохи далі - кружляють білі сніжинки. Погостювати в маєток білоруського Діда Мороза, побачити 43-метрову зростаючу ялинку і загадати поруч з нею бажання приїхав і Глінишек з Яранськ.

Глінишек з Яранськ

- Я добрий казковий герой. Люблю ловити рибу, кататися на човнику і співати пісні бабусі з дідусем. Згідно давній легенді саме вони зліпили мене з глини і посадили на піч. З тих пір і виховують. В Біловезьку пущу приїхав не випадково. Хотів і на ялинку 150-річну подивитися, і взяти участь у виставі «Казкової карти Росії та Білорусі».

Веселе свято в Біловезькій пущі

Відчути себе героєм чарівної казки, дізнатися багато «живих легенд» і загадкових казкових персонажів маєток пропонує протягом усіх вихідних. А до доброму чарівникові Дідуся Мороза можна їхати в будь-який сезон, і навіть влітку!

Читайте по темі:

У Біловезькій пущі відзначать ювілей найвищої ялинки Європи

Ожила казка Біловезькій пущі або Як Дід Мороз святкує ювілей?

Гуляємо, панове! Маєтку Білоруського Діда Мороза - 10 років

Новости