Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Халва при грудному вигодовуванні: чи можна мамі, що годує?

  1. Користь при грудному вигодовуванні
  2. Види насіння і горіхів
  3. Чи підвищує халва жирність грудного молока?
  4. Як є, щоб не нашкодити?

Халва бере свої витоки на Близькому Сході, де її придумали араби, саме слово перекладається з арабської мови як «солодкість», що цілком виправдано. В якості основи для східного ласощі беруться насіння або горіхи. Рецептур приготування існує маса. Солодкий смак халва набуває завдяки патоці або карамельної масі, а в кінці процесу виробництва до компонентів додають піноутворювач - найчастіше це мильний або солодковий корінь. Халва бере свої витоки на Близькому Сході, де її придумали араби, саме слово перекладається з арабської мови як «солодкість», що цілком виправдано

Шаруватість халви досягається саме завдяки піноутворювача. Ніжна текстура так полюбилася нашим співвітчизникам, що халва стала одним з найпопулярніших ласощів в Росії. Правильна технологія виготовлення гарантує безпеку халви при грудному вигодовуванні, а також великий живильний ефект.

Користь при грудному вигодовуванні

Найбільш часто можна почути думку педіатрів про те, що халва при грудному вигодовуванні протипоказана. Чому? Доктор Комаровський посилається на високу алергенність її компонентів.

Більш детальний розгляд питання, можна чи ні халву годуючим мамам, покаже вже не настільки категоричну формулювання. Весь склад солодощі безпечний - вживаючи десерт в невеликих кількостях навряд чи можна завдати якоїсь шкоди маляті. Додамо також, що горіхи і насіннячка самі по собі надзвичайно корисні для здоров'я.

Види насіння і горіхів

  • Насіння соняшника . Вони дуже багаті вітамінами і мінералами. Всього в 100 г насіння знаходиться 130% від потреби організму у вітаміні Е, необхідного кожен день. Даний вітамін відповідає за хороший стан шкіри і активну регенерацію тканин. У насінні багато вітамінів групи В (В3, В5, В6) і задовольняють вони необхідну для людини добову норму від 39 до 70%. Насіння можуть похвалитися вмістом фосфору, міді і селену (рекомендуємо прочитати: чи можна їсти мамі насіння при грудному вигодовуванні? ). Рівна кількість жирних кислот, що знаходяться в насінні, можна знайти хіба що тільки в дорогих сортах червоної риби і в горіхах.
  • Насіння кунжуту. Рослина родом з Індії і до цього дня вважається цілющим на сході. На 60% насіннячко складається з жирних кислот, вкрай цінних і корисних. Кунжутне насіння - рекордсмен по кальцію: в 100 г налічується до 975 мг цього мінералу. На додаток до молодильні вітаміну Е, тут містяться унікальні речовини лігнано, які створюють ефект вітаміну Е (токоферолу) більш тривалим.
  • Арахіс. У бобових даного виду міститься багато цінних жирів. У кожному горішку їх буде близько 42%. У арахісі багато вітамінів (Е, А, РР, D), а також кальцій, мідь і магній. Правди заради зазначимо, що в процесі приготування солодощі, багато поживні властивості арахісу сходять нанівець. Арахіс, покритий цукровою глазур'ю, може бути алергенним.
  • Фісташки. На 50% горішки складаються з ненасичених жирних кислот, через що мають високу харчову цінність. Калорій в них чимало (640 Ккал на 100 г), але при цьому вони надзвичайно багаті довго засвоюваними вуглеводами і клітковиною, а значить, почуття голоду зникне надовго. У фісташках містяться мідь, марганець, фосфор, а також вітаміни Е, А і В.

Розмірковуючи над тим, чи корисна халва годуючим мамам, враховуйте величезну користь від цієї солодощі. Цукерки, печиво та інші кулінарні шедеври містять масу барвників, хімічних добавок і трансжирів. Халва ж пропонує повністю натуральний склад, який до того ж багатий жирними кислотами і вітамінами.

Чи підвищує халва жирність грудного молока?

Халва жодним чином не впливає на жирність грудного молока - втім, як і будь-який інший продукт. Якість молока в період лактації не залежить від харчування мами. Жирність молока і інші його характеристики будуть змінюватися тільки в залежності від потреб дитини, які він відчуває в різні вікові періоди. Відсоток жирності грудного молока коливається від 3,5% до 4% і це ніяк не залежить від місця проживання, харчування чи інших факторів.

Як є, щоб не нашкодити?

Корисна солодкість, зрозуміло, багатьом доводиться до смаку, але при її вживанні не забувайте від високої калорійності оной. На 100 г продукту припадає понад 500 Ккал.

Якщо мама налаштована скоріше схуднути без шкоди для здоров'я дитини, їй краще обмежити вживання халви або звернути свою увагу на інші східні солодощі, які готуються на основі фруктів. Вони дуже смачні, а калорій в них набагато менше.

Уникнути проблем при грудному вигодовуванні цілком можливо - враховуйте наступні правила вживання халви і ви мінімізуєте можливі ризики:

  • Вивчайте склад. Головне, на що потрібно звернути увагу при покупці - на інгредієнти. Солодкість, що містить багато додаткових компонентів на додаток до патоці, білкової маси і мильній корені, не годиться для вживання. Десерт із усілякими підсилювачами смаку, антиокислювачами і стабілізаторами може бути небезпечним для матері-годувальниці.
  • Солодкість на основі соняшникового або кунжутного насіння. Вибираючи продукт для мами, що годує, бажано зупинити свій вибір на соняшниковій або тахінно халву.
  • Невеликі порції. Доктор Комаровський стверджує, що в будь-якому продукті потрібна міра. Маленький шматочок східної солодощі за чаюванням не принесе шкоди вашому малюку. Поїдаючи десерт великими порціями, мама підвищує небезпеку отримати алергію у малюка на грудному вигодовуванні.
  • Контроль за реакцією. Перший раз мамі, що годує краще з'їсти зовсім маленький шматочок, зробити годування грудьми і простежити за самопочуттям і зовнішнім виглядом дитини. Не помітивши висипу або інших алергічних проявів, можете продовжувати ласувати солодощами. З'явилися запор, коліки або висипання вимагають скасувати смачний десерт до пори. Через місяць можна спробувати знову ввести улюблені ласощі в раціон.

Якщо дотримуватися всіх рекомендацій фахівців і вводити солодкість в свій раціон поступово, шкоди від неї не буде. Для мам малюків з алергією на горіхи або насіння халва категорично не підходить.

Невеликі порції фісташкової, соняшникової або кунжутної халви будуть цілком доречні при грудному вигодовуванні. Корисний десерт, з'їдений в помірних кількостях, підніме настрій і поліпшить самопочуття за рахунок багатого на вітаміни і мінерали складу. При відсутності видимих ​​проблем у дитини можна час від часу побалувати себе цієї корисної солодкістю. Халву мамі, що годує краще не їсти, якщо стали помітні негативні реакції дитячого організму на продукт.

Поділіться з друьямі!

Як є, щоб не нашкодити?
Чому?
Чи підвищує халва жирність грудного молока?
Як є, щоб не нашкодити?

Новости