Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Всі аеропорти Риму

  1. Аеропорт Риму Фьюмічіно
  2. Корисні посилання по аеропорту Рима Фьюмічіно:
  3. Корисні посилання по аеропорту Рима Чампіно:

Дістатися до італійської столиці можна кількома способами, але швидше і зручніше за все - літаком. Всього пара годин польоту і ви в Римі. Гостей Вічного міста зустрічають два аеропорти - Фьюмічіно і Чампіно, розташовані в передмістях столиці. У 30-ті роки минулого століття в Римі функціонував ще один аеропорт - Урбе, але під час Другої світової війни він був сильно пошкоджений в результаті бомбардувань і після відновлення переданий міському аероклубу.

Інформація про обох головних аеропортах Рима, а також про те, як дістатися з них до міста є також в путівнику BlogoItaliano для смартфонів. Додаток працює навіть без інтернету. Більше про мобільний гідові Ви можете дізнатися в цій статті , А ми перейдемо безпосередньо до аеропортів.

Аеропорт Риму Фьюмічіно

Міжнародний аеропорт Фьюмічіно, що носить ім'я найвідомішого італійського живописця і винахідника Леонардо да Вінчі, вважається головними повітряними воротами столиці. Він знаходиться в невеликому містечку Фьюмічіно, розташованому в 30 кілометрах на північний захід від центру Риму. За завантаженості цей аеропорт займає шосте місце серед усіх аеропортів Європи.

Офіційне відкриття аеропорту Рима Фьюмічіно відбулося в 1961 році, коли аеровокзал Чампіно перестав справлятися із збільшеним пасажиропотоком. У новозбудованому аеропорту було дві злітно-посадочні смуги, сьогодні ж їх чотири: три смуги задіяні постійно, а четверта використовується в якості рульової доріжки і під час ремонтів.

У Фьюмічіно працюють чотири термінали: перший приймає внутрішні рейси і рейси з країн Шенгену, другий і третій - ті ж самі, а також літаки з країн, що не входять до Шенгенської зони. Четвертий термінал зустрічає гостей з Ізраїлю і США.

Четвертий термінал зустрічає гостей з Ізраїлю і США

Аеропорт Фьюмічіно знаходиться в 30 км від центру Риму

Дістатися до Риму з аеропорту Леонардо да Вінчі можна на експрес-поїзді, який вирушає з вокзалу, будівля якого примикає до одного з терміналів. З раннього ранку і до пізнього вечора поїзди курсують між Римом і аеропортом з інтервалом 30 хвилин. Крім того, три рази на годину по тому ж маршруту ходять електрички.

Добре розвинене і автобусне сполучення: автобуси в Рим ходять з п'ятої ранку до першої години ночі, а в літній час організовуються навіть нічні рейси. Ті, хто звик подорожувати з комфортом, можуть скористатися послугами таксі або орендованого автомобіля. Більш докладно про всі нюанси місцевого транспорту BlogoItaliano написав в окремій статті: Як дістатися до Рима з аеропорту Фьюмічіно . Дуже рекомендуємо.

Корисні посилання по аеропорту Рима Фьюмічіно:

Аеропорт Риму Чампіно

Чампіно, відомий також як аеропорт імені Джованні Баттіста Пастінья, розташовується в провінції Лаціо, в 15 кілометрах від столиці. Відкритий в 1916 році, до 1961 року Чампіно був головним аеропортом Риму, які приймають і міжнародні, і внутрішні рейси.

Після того, як був введений в експлуатацію аеропорт Фьюмічіно, Чампіно переорієнтувався на чартерні і внутрішні рейси, а кілька років тому до них додалися рейси лоу-кост авіакомпаній.

Аеропорт Риму Чампіно відносно невеликий, пасажирів обслуговують всього два термінали: перший приймає внутрішні і міжнародні рейси, другий - приватні рейси і аеротаксі. Як і в будь-якому іншому аеропорту, тут є інформаційний центр, кімната відпочинку, медпункт, відділення банків, банкомати, обмінні пункти, газетні та сувенірні кіоски, магазини, бари, кафе, пункт повернення Такс-Фрі. Працює кілька парковок, розташованих неподалік від терміналів.

Працює кілька парковок, розташованих неподалік від терміналів

Аеропорт Чампіно розташовується в 15 км від італійської столиці

З Римом аеропорт Чампіно з'єднаний автобусним сполученням, перевезеннями пасажирів займаються кілька транспортних компаній - Cotral, Sitbusshuttle, Atral і Terravision. Автобуси відправляються з зупинки, розташованої прямо біля виходу з терміналу, що обслуговує міжнародні рейси.

Кінцевою зупинкою автобусів компанії Cotral є станція метро Anagnina, маршрути інших перевізників закінчуються у вокзалу Терміні . Час в дорозі не перевищує 40 хвилин.

Найближча залізнична станція знаходиться в містечку Чампіно, дістатися до неї з аеропорту можна на автобусі - вони відправляються щопівгодини. Потяги з Чампіно в Рим відбувають кожні 15 хвилин, час в дорозі - близько 15 хвилин. Ну і, звичайно ж, таксі не відміняв таксі.

Детально про всі опціях, як дістатися з аеропорту Чампіно до свого готелю в Римі BlogoItaliano розповів в цій статті .

Корисні посилання по аеропорту Рима Чампіно:

Інші корисні статті про Рим:

Photos by: chekro15 , Easy Parking .

Новости