Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Від житлової нерухомості на Пхукеті чекають повернення інвестицій

  1. Основні показники півріччя: вілли
  2. поділіться статтею

Аналіз CBRЕ: ринок житлової нерухомості Пхукета в першому півріччі 2017 року

Основні показники півріччя: вілли

Основні показники півріччя: кондомініуми та квартири

  • Продажі за шестимісячний період досягли максимального рівня з 2015 р і склали 103 продані вілли в першому півріччі 2017 року.
  • 90% проданих об'єктів відносяться до низької цінової категорії - від 5 до 35 млн. Тайських батів за віллу.
  • З шести проектів, побудованих в першому півріччі 2017 року, чотири входять в початковий ціновий діапазон (до 15 млн. Батів) і два - в середній (15-35 млн. Батів за віллу).
  • Minor International PCL оголосила про створення спільного підприємства, купивши 50% акцій Avadina Hills Co., Ltd, з метою реалізації проекту з будівництва елітного комплексу Avadina Hills by Anantara на ділянці площею 99 раїв (39 акрів) на пляжі Лаян.
  • Тільки одна елітна вілла (200-500 млн. Батів) була продана в першому півріччі 2017 року - в комплексі The Residence by Anantara.
  • Кількість проданих в першому півріччі 2017 року кондомініумів знизилося на 11% в порівнянні з попереднім роком і склало 437 одиниць. 90% проданих об'єктів входять в низький ціновий сегмент - від 3 до 4,5 млн. Батів.
  • Кількість проданих преміальних і елітних кондомініумів з ціною від 15 млн. Батів залишилося стабільно і склало 35 об'єктів.
  • У першому півріччі 2017 року була запущено в експлуатацію три нових проекти, два з яких знаходяться в низькому ціновому сегменті до 8 млн. Батів, і один відноситься до елітного класу з ціною від 20 млн. Батів.
  • Покупці кондомініумів всіх цінових категорій хочуть отримувати високий дохід від оренди, використовуючи нерухомість особисто менше 60-ти днів в році.

Покупці кондомініумів всіх цінових категорій хочуть отримувати високий дохід від оренди, використовуючи нерухомість особисто менше 60-ти днів в році

Вілла в початковому ціновому діапазоні (до 15 млн. Батів), 2 спальні

90% проданої курортної нерухомості відноситься до низького цінового сегменту (5-35 млн. Батів для вілл і до 8 млн. Батів для кондомініумів). Причина такого розподілу в тому, що інвестори вибирають об'єкти, що дозволяють отримати повернення інвестицій на рівні 5-7% протягом 2-5 років.

Вілла в середньому ціновому діапазоні (15-35 млн. Батів), 4 спальні

Основними покупцями курортної нерухомості Пхукета залишаються працюють в Азії експатріанти різних національностей і деякі заможні тайці з Бангкока. Після зміцнення рубля по відношенню до тайського Бату відновився попит з боку росіян. Китайці вклали гроші в кілька недорогих проектів. Деякі інвестори зробили оптові покупки нерухомості в надії перепродати за роздрібною ціною.

Деякі інвестори зробили оптові покупки нерухомості в надії перепродати за роздрібною ціною

Елітна вілла, 280 млн. Батів, 4 спальні

Покупці нерухомості всіх цінових категорій прагнуть в першу чергу отримувати дохід від оренди, використовуючи будинку особисто менше 60-ти днів в році. Очікується, що більшість майбутніх проектів будуть націлені на інвесторів, які вкладають кошти в нерухомість для отримання прибутку.

Імовірно ринок вілл Пхукета продовжить зміщуватися від нерухомості для відпустки в сторону приносять дохід проектів. Однак, перш ніж приймати рішення про покупку, інвесторам буде необхідно оцінити життєздатність програми оренди по кожному проекту.

Однак, перш ніж приймати рішення про покупку, інвесторам буде необхідно оцінити життєздатність програми оренди по кожному проекту

Кондомініум в низькому ціновому діапазоні (до 4,5 млн. Батів), 1 спальня

Кількість проданих вілл на Пхукеті значно зросла - 103 об'єкта в порівнянні з 72-ма в першій половині 2016 року. Це найвищий показник за останні два роки.

Minor International PCL оголосила про створення спільного підприємства для придбання 50% акцій Avadina Hills Co., Ltd - компанії з великим ділянкою під будівництво на пляжі Лаян. Спільне підприємство реалізує на площі 99 раїв проект з будівництва елітного житлового комплексу під назвою Avadina Hills by Anantara.

Продажі кондомініумів впали на 11% в порівнянні з попереднім роком і склали 427 одиниць в першому півріччі 2017 року. Покупці віддавали перевагу студіям або односпаленним квартирах площею 30-50 кв. м. Щонайменше 75% проданих кондомініумів належали проектам, що пропонують ту чи іншу форму гарантії доходу.

Кондомініум у високому ціновому діапазоні (від 15 млн. Батів), 3 спальні

Продажі преміальних і елітних кондомініумів з ціною від 15 млн. Батів зберегли відносну стабільність і склали 35 проданих одиниць в першому півріччі 2017 року.

Будівництво 122-х кондомініумів було завершено в першому півріччі 2017 року. Більшість з них знаходяться в низькому ціновому сегменті - до 8 млн. Батів. Один реалізований проект відноситься до елітної нерухомості - комплекс Angsana Lagoon Facing, що складається з 12 одиниць.

джерело: CBRЕ

поділіться статтею

з гарантією доходу від 7% річних

Залишити заявку

Новости