Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

"Недорогий" шопінг в Парижі: сезони, Tax-free і Duty-free, райони і тури кульових покупок!

  1. Коли їхати в Париж для шопінгу
  2. Заощаджуємо з улюбленими Tax-free і Duty-free
  3. Місця і райони Парижа для кращого шопінгу
  4. Шоп-тури по Парижу і їх особливості

Куди і їхати за покупками, як не в Париж - законодавець моди

Куди і їхати за покупками, як не в Париж - законодавець моди! Головне - вибрати відповідний час для походу по магазинах. І ще - не зайве точніше визначити свою мету: чи то ця поїздка робиться з якоюсь певною метою, то чи - для загального розвитку, то чи будемо купувати все підряд, що сподобається. Від цього і залежить вибір моменту поїздки. Може бути, Вам просто не з ким зустріти Новий рік, і Ви хочете потрапити в гарну і доброзичливу обстановку. Тоді - в Париж !

Зміст статті

Коли їхати в Париж для шопінгу

У передріздвяний час, в грудні, Париж причепурюються, вулиці, як і магазини, кафе і ресторани надягають святковий убір. Скрізь з'являються світлові гірлянди, миготять промінчики світла, що зображують танець сніжинок, загоряються неонові зірки і квіти, включається святкова ілюмінація. Магазини змагаються між собою, у кого дизайн виявиться вдаліше, і в цю гру включаються професіонали з Будинків моди. Навколо Вас - справжня чарівна казка, і в цій казці присутні паризькі магазини, такі, як Printemps Haussmann, Les Halles і Galeries Lafayette.

Обов'язково побувайте на ринках Парижа, підготувалися до різдвяної торгівлі. це:

це:

- ринок на Єлисейських полях - Marché de Noël des Champs-Elysées;

- ринок біля підніжжя вежі Монпарнас - Le village de Noël de Montparnasse;

- ринок в Латинському кварталі біля Нотр-Дам де Парі - Le village du Père Noël de Saint-Germain-des- Prés.

- ринок в районі Ля Дефанс - L'arche de Noël de La Défense.

Різдвяні ринки, як правило, працюють весь грудень. На них встановлені намети - будиночки, по ним треба походити, і, якщо пощастить, можна накупити подарунків для всіх, причому за цілком прийнятними цінами. Крім того, попутно можна пригоститися всякими місцевими делікатесами: цукерками, фуа-гра, сирами і шинкою, пряниками і гарячим шоколадом. Для дітей, та часом і для дорослих, відмінним доповненням служить колесо огляду, численні катки, залиті на площах.

Отже, грудень Посвяткували, а в січні - мерщій до магазину, тому що прийшов час зимового розпродажу. А в лютому, якщо Ви не набрид Париж, тим більше не їдьте, бо потік туристів рідшає, і на цьому тлі знижки збільшуються до свого максимуму.

Що ми бачимо в паризьких магазинах навесні? На весняний шопінг припадають тижня високої моди, а також різноманітні ярмарки. Наприклад, в березні проходить міжнародний ярмарок сучасного мистецтва Art Paris Art Fair. В рамках цього ярмарку в Париж привозять роботи художників з різних країн усього світу і організовують експозиції в різних галереях. Тут можна не тільки познайомитися з сучасними віяннями в живопису, а й придбати парочку картин. У роботі цього ярмарку беруть участь і представники з Росії.

Також в березні проводяться різні туристичні та книжкові ярмарки. Такі, наприклад, як Salon du Livre. Це - ярмарок книжкових видань, міжнародна, призначена для цінителів книг, які з'їжджаються до Парижа звідусіль, беруть участь в семінарах і конференціях, знайомляться з відомими авторами та видавцями. Сайт ярмарки - salondulivreparis.com.

Ярмарки, присвячені туризму, оприлюднять безліч цікавих для туристів подробиць французьких пам'яток, які можуть виявитися новиною і для місцевих старожилів.

Також навесні в Парижі організується показ моделей нових колекцій в рамках тижнів високої моди. Дати показу оголошуються щороку нові, про них можна дізнатися на сайті modeaparis.com/fr.

com/fr

У березні розпродаж ще не стартувала, знижки не встановлені, але є один цікавий свято 4-го березня. Це - День бабусь, національне свято Fête des Grands-Mères. Свято начебто рядовий, але для жінок його зробили приємним велика кількість спеціальних знижок, приурочених саме до цього дня.

Підходить квітень, і в магазинах виставляють нові колекції одягу для літа: пляжні комплекти, сарафани та літні сукні. В цей час заможні дамочки з претензіями можуть приїхати в Париж і вибрати для себе все найкраще і наймодніше. Також в квітні проводять знамениту трон ярмарок Foire du trone, на час проведення якої встановлюється маса атракціонів, проводяться різноманітні ігри та розважальні заходи, і сюди добре б взяти з собою дітей. В цей час, в квітні включаються паризькі фонтани і зовсім перетворюють площі.

Травень для поїздки з метою шопінгу не підходить, так як в цей час багато свят, в результаті чого всі магазини закриті - продавці теж святкують. Зате 1-го травня, якщо Вас доля закине в Париж в цей час, можете помилуватися живими квітами, які продають в цей день на паризьких вулицях, і навіть Вам можуть подарувати букетик конвалій.

Настає літо, і - все в Париж на сезонні розпродажі, на паризькі пляжі протягом усього Сени і всілякі літні заходи. Дати сезонних розпродажів уточнюються кожен раз заново, але припадають завжди на кінець червня і тривають до початку серпня. Знижки божеволіють і складають до 90%, а 70-80% вважається нормою. До речі, в цей час проводяться тижні чоловічої моди. Що стосується серпня, то багато магазинів і на нього поширюють дію літніх знижок, так що Ваше серпневе ходіння по магазинах може виявитися вельми успішним. Але гарантії немає, тому що у працівників прилавка теж буває відпустка, і початок сезону відпусток для них припадає на серпень.

Приходить осінь, і настає час для Тижня моди прет-а-порте. У магазинах виставляють нові колекції осінь-зима, а квитки на літак і постій в готелі починають знижуватися. Модним жінкам знову приходить час їхати в Париж за нарядами, щоб встигнути вихопити все най-най. Неважливо, що ціни високі, а важливо, що є великий вибір і ще в наявності всі розміри. А якщо все-таки хочете купувати гарні речі зі знижкою, завітайте в аутлет. Тут можна придбати річ гарної якості і дуже відомого бренду за невелику ціну. Звичайно, вона не буде настільки модною, як в новій колекції в бутиках, - що робити!

Є в Парижі мережу магазинів безмитної торгівлі Duty-free, вони розташовані у Гранд-готелю Palais Royal і біля паризької опери Opéra. Також їх можна виявити в багатьох великих універсальних магазинах, як Lafayette, або Printemps. Як правило, ціни там вказуються остаточні, без податку, і Вам тільки треба мати при собі паспорт і квиток на літак, щоб ними скористатися.

Заощаджуємо з улюбленими Tax-free і Duty-free

Якщо Ви робите покупку в магазині, що не входить в мережу Duty-free, то тут діють інші, але такі ж прості і зрозумілі правила. Якщо Вам більше 15-ти років, то їх всього два: Ви проживаєте не в країні Євросоюзу, а вартість Вашої покупки перевищує 175 євро. Якщо Все це дотримано, то Ви маєте право претендувати на повернення податку, а це приблизно 10-12% вартості покупки. Це - в тому випадку, якщо сам магазин, в якому Ви робите покупку, бере участь в програмі Tax Free. Неодмінно уточніть це питання у продавця або менеджера, а також простежте, щоб чек на відшкодування коштів був заповнений акуратно і правильно. Повернення грошей Ви можете отримати або в аеропорту готівкою, або в банку на свою картку, або навіть - в банку у себе вдома.

Місця і райони Парижа для кращого шопінгу

Коли Ви приїжджаєте в Париж за покупками, то влаштуватися в готелі можете де завгодно. Радимо Вам досліджувати околиці Вашого проживання, тому що зовсім недалеко від Вас може виявитися прекрасний магазин з тими товарами, які Ви зібралися шукати по всьому Парижу. Після цього тільки починайте практикувати більш далекі поїздки. Ось список найбільш сприятливих місць для шопінгу в Парижі:

Якщо Ви опинитеся в 1-м або в 8-му округах Парижа, то Ви неодмінно залюбуетесь цікавою архітектурою будівель в цих місцях, зустрінете багато магазинів з доступними цінами на вулицях Champs-Elysées, rue du Faubourg St-Honoré, Palais Royal і авеню Montaigne . Також Ви можете познайомитися з роботами дорогих дизайнерів Великих Будинків Моди.

Якщо Ви будете в 3-м або 4-м округах, то знайдете там велику кількість аутлетов і магазинів якісних товарів масового попиту. Це - квартал Маре, вулиця rue St-Antoine, а також rue de Rivoli. Є там і великі торгові центри, в яких досвідчений покупець завжди знайде цікавий для його товар.

У 6-му і 7-му округах, гуляючи по лівому березі Сени по вулиці Rue du Bac, Ви виявите в місцевих магазинах прекрасні ціни і попереджувальних продавців, і це приємне поєднання напевно підніме Вам настрій.

І, нарешті, 9-й округ. Тут розташовані найбільші торгові центри Парижа, такі, як Galeries Lafayette, або Marks & Spencer, або Printemps. Всі вони розташовані в районі бульвару Haussmann.

Всі вони розташовані в районі бульвару Haussmann

Шоп-тури по Парижу і їх особливості

Париж бажає догодити всім своїм гостям, тому кожен з них має можливість вибрати щось, в даному випадку - торговий тур по паризьких магазинах, відповідно до своїх потреб. Турів цих безліч, але ми познайомимо Вас з п'ятьма основними. Отже, ось вони:

Тур Select. Цей тур призначений для найбагатших і вимогливих ( «обраних») клієнток, і проводить їх по самому що ні на є «алмазному» трикутнику паризьких магазинів. Це - avenue Montaigne, avenue des Champs Elysees, avenue George V. Тут представлена ​​вся розкіш і вишуканість, яка цінується дуже високо.

Тут представлена ​​вся розкіш і вишуканість, яка цінується дуже високо

Тур Trendy. Цей тур - для наймодніших клієнтів, які хочуть бути попереду всіх і модніше всіх.

Тур Creative. Це, як відомо і за назвою, найбільш креативна частина покупців. Вони борються за звання носіїв власного стилю, зрозуміло, на вістрі моди. Їх везуть на Quartier latin, там безліч бутіків, які їх зацікавлять.

Тур Bobo Сhic - для любителів класики, жіночності та елегантності.

Тур Ethic Ethnic - для тих, хто вважає за краще в одязі національні мотиви, для знавців декоративних елементів і незвичайних аксесуарів. Для них існують спеціалізовані магазини, і маршрут туру по ним і пролягає.

Крім того, існують шопінг-тури різноманітної тематики: гастрономії, дизайну, парфумерії, художнього мистецтва, архітектури та інші. Це можуть бути тури з відвідуванням Діснейленду і гавані La Vallee Village, або тури по аутлетах, або навіть весільні шопінг-тури. Можна також, замовляючи певний торговий тур, обумовити присутність стиліста, який своїми знаннями допоможе Вам у скрутному виборі і заощадить Вам купу грошей і нервів.

Можливості для здійснення покупок в Парижі безмежні. Вибирайте будь-який шопінг-тур, замовляйте послуги стиліста, успіх покупок Вам забезпечений! Але, може бути, Ви не довіряєте сторонньому думку і все для себе вирішуєте самі. В цьому випадку у Вас незвичайний простір для прояву Вашої індивідуальності, адже цілий Париж до Ваших послуг!

Що ми бачимо в паризьких магазинах навесні?

Новости