Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мюнхен Від аеропорту до центру - як дістатися до Мюнхена і назад?

  1. Аеропорт Мюнхена імені Франца-Йозефа Штрауса
  2. Термінали аеропорту Мюнхена
  3. Як дістатися до Мюнхена з аеропорту
  4. З аеропорту Мюнхена в центр міста на електричці
  5. Мюнхен - від аеропорту до центру на автобусі
  6. Оренда авто в аеропорту Мюнхена
  7. Аеропорт Мюнхена як дістатися на індивідуальному трансфер
  8. Таксі від і до аеропорту Мюнхена в центр
  9. Повернення Tax-Free в аеропорту Мюнхена
  10. Читайте інші цікаві статті:

Мюнхен - столиця Баварії і дуже цікаве місто. Як дістатися від аеропорту в центр міста і як дістатися з Мюнхена в аеропорт можна дізнатися в цій статті.

Відразу хотілося б обмовитися, що в статті мова піде саме про аеропорт Мюнхена. Якщо ви летите а / к Перемога або Ryanair, швидше за все, вам потрібен бюджетний аеропорт недалеко від Мюнхена - Альго (Меммінген).

Як дістатися до аеропорту Меммінгена з Мюнхена читайте тут .

Аеропорт Мюнхена імені Франца-Йозефа Штрауса

Аеропорт Мюнхена імені Франца-Йозефа Штрауса

Міжнародний аеропорт Мюнхен названий на честь колишнього прем'єр-міністра Баварії Франца-Йозефа Штрауса. Аеропорт функціонує з 1992 року.

Аеропорт Мюнхен - другий за кількістю обслуговуваних пасажирів в Німеччині, (на першому місці аеропорт Франкфурта-на-Майні). Аеропорт дуже великий, зорієнтуватися на місцевості допомагають покажчики і пристрої інтерактивної навігації.

Якщо боїтеся загубитися, качайте пам'ятку російською мовою .

Термінали аеропорту Мюнхена

В аеропорту Мюнхена налічується два термінали (1 і 2).

Термінал 1 складається з п'яти зон A, B, C, D, E. Модулі з A до D надають всі необхідні послуги для здійснення процедур вильоту і прильоту, включаючи індивідуальні підвезення до літаків і парковку, в той час, як модуль E обладнаний тільки для обслуговування прильотів.

Модулі з A до D надають всі необхідні послуги для здійснення процедур вильоту і прильоту, включаючи індивідуальні підвезення до літаків і парковку, в той час, як модуль E обладнаний тільки для обслуговування прильотів

Термінал 2 відносно новий, працює з 2003 року, використовується авіакомпанією Lufthansa і всіма членами Star Alliance, крім Turkish Airlines. Будучи розробленим як хабів термінал, він не розбитий на модулі як Термінал 1. Тут навпаки, все споруди зосереджені навколо центральної Плази.

Тут навпаки, все споруди зосереджені навколо центральної Плази

Інтерактивна навігація по терміналах є на офіційному сайті.

Як дістатися до Мюнхена з аеропорту

Традиційно є кілька способів дістатися від аеропорту Мюнхена до центру міста:

  • електричка S-Bahn;
  • автобус;
  • таксі;
  • орендоване авто;
  • трансфер.

З аеропорту Мюнхена в центр міста на електричці

З аеропорту Мюнхена в центр міста на електричці

Між аеропортом Мюнхена і містом ходить міська електричка S-Bahn. Це досить зручний вид транспорту, потяги ходять часто, їдуть швидко, коштують відносно недорого. Потяги відправляються приблизно кожні 10-15 хвилин (з 4:00 ранку до 1:30 ночі).


Щоб дістатися з аеропорту Мюнхена в центр міста самостійно, потрібно скористатися електричками (S-Bahn) ліній S1 і S8. На поїздах S1 і S8 можна доїхати до головного залізничного вокзалу, найпопулярнішою туристичною вулиці - Марієнплац, а також до Карлплатц.

Зрозуміти, яка лінія S-Bahn потрібна вам, допоможе план маршрутів. З його допомогою ви зможете оцінити, з якої гілці буде зручніше і швидше дістатися до готелю або квартири. або скачайте повну схему з офіційного сайту.

або скачайте   повну схему   з офіційного сайту

Знайти станцію S-Bahn не важко - просто дотримуйтесь вказівниками (біла буква S на зеленому тлі). Квитки можна купити в автоматах червоного кольору на платформі або по шляху в аеропорту. Для проїзду між аеропортом і Мюнхеном потрібно придбати квиток на 4 зону!

Вартість одного такого квитка на поточний момент - 11.6 €. Якщо ж ви плануєте надалі користуватися транспортом протягом дня, то раджу придбати квиток «Airport-City-Day-Ticket» за 13 €. Діє такий квиток на електрички S-Bahn, метро U-Bahn, автобуси і трамваї до 6 ранку наступного дня.

Якщо ж ви подорожуєте з кимось, то оптимальним вибором буде покупка групового квитка «Airport-City-Day-Ticket» за 24.3 €. За таким квитком може їздити група до 5 дорослих осіб, причому 2 дитини у віці від 6 до 14 років вважаються за 1 дорослого (тобто 10 підлітків може купити всього 1 квиток :)).

Якщо плануєте залишатися в Мюнхені більше одного дня, раджу прочитати статтю про види проїзних квитків в Мюнхені і вибрати для себе найкращий варіант.

Мюнхен - від аеропорту до центру на автобусі

Мюнхен - від аеропорту до центру на автобусі

Автобусний перевізник Lufthansa Airport Bus здійснює перевезення від аеропорту Мюнхена до центру міста. Зупиняється автобус навпроти зони прибуття Терміналу 1, навпроти Munich Airport Center (MAC) і у Терміналу 2 у зони прильоту (на 3 рівні).

Вартість квитка в одну сторону для дорослого / дитини від 6 до 14 років - 10.5 € /5.5€ (11 € / 6 € у водія), туди-назад - 17 € / 11 € (18 € / 12 € при покупці в автобусі) , час у дорозі до центрального залізничного вокзалу складе приблизно 45 хвилин.

У Мюнхені автобус робить всього 2 зупинки - Munich Nord / Schwabing (північний вокзал) і Munich Hauptbahnhof (центральний вокзал). Розклад руху з Мюнхена в аеропорт дивіться нижче.

Розклад руху з Мюнхена в аеропорт дивіться нижче

Якщо ви хочете поїхати з аеропорту Мюнхена в інше місто, раджу пошукати варіанти проїзду на спеціальному сайті , Який не тільки підбере маршрут, але і порівняє ціни проїзду на автобусах, поїздах і літаках.

Оренда авто в аеропорту Мюнхена

Оренда авто в аеропорту Мюнхена

Щоб дістатися до аеропорту Мюнхена на автомобілі, необхідно їхати спочатку по трасі А9, а потім згорнути на А92. Всі дороги в Мюнхені, як і у самій Німеччині, поки безкоштовні. Автобани швидкісні і забезпечені зрозумілими інформаційними табло.

Взяти автомобіль в оренду можна прямо в аеропорту Мюнхена, в кінці відпустки можна повернути машину там же. Тут представлені всі відомі прокатні контори, забронювати авто можна заздалегідь. Прокат авто на добу + бензин обійдеться приблизно так само, як і трансфер.

Я вважаю за краще робити все заздалегідь і бронювати авто через Інтернет, наприклад, у rentalcars .

Аеропорт Мюнхена як дістатися на індивідуальному трансфер

Аеропорт Мюнхена як дістатися на індивідуальному трансфер

Якщо з якихось причин вам потрібно скористатися трансфером, замовити його можна заздалегідь через Інтернет. Це дуже хороший варіант, якщо ви летите з маленькими дітьми, у вас багато валіз або просто незручний час рейсу. Найпростіше замовити трансфер заздалегідь на російськомовному сайті з цілодобовою службою підтримки.

Так, на цьому сайті можна заздалегідь вибрати автомобіль відповідного класу і місткості, в аеропорту не доведеться нічого шукати - вас зустріне водій з іменною табличкою. Вартість, зазначена при бронюванні, буде фіксована і не зміниться в результаті, наприклад, пробок. Така поїздка обійдеться в суму від 60 €, час у дорозі 40-50 хвилин.

Таксі від і до аеропорту Мюнхена в центр

Таксі від і до аеропорту Мюнхена в центр

Класичний варіант - це дістатися з аеропорту до Мюнхена на таксі, але доведеться шукати стоянку таксі і пояснювати водієві куди їхати. Щоб не довелося блукати, повідомляю, стоянка таксі у Терміналу 1 знаходиться на виході з кожного модуля, у Терміналу 2 - праворуч від входу.

Вартість поїздки на таксі в Мюнхен з аеропорту -приблизно ті ж 60 €, час у дорозі 40-50 хвилин.

Повернення Tax-Free в аеропорту Мюнхена

В аеропорту Мюнхена можна оформити такс-фрі, робиться це у стійок Global Blue, який можна знайти як в Терміналі 1 (4 рівень), так і в Терміналі 2 (4 і 5 рівні).

Якщо з якихось причин стійки не працюють, то вихід все одно є. Потрібно заповнити всі документи (не забудьте отримати печатку митниці!), Скласти їх і чеки на товари в конверт, який повинні були видати в магазині. Далі цей конверт потрібно опустити в ящик Global Blue, знайти його можна все у тих же стійок.

Детальніше про Global Blue і такс-фрі в Мюнхені читайте на їх офіційному сайті .

Зараз в Мюнхен (аеропорт Меммінген) можна злітати дуже дешево, якщо скористатися послугами а / к Перемога.

Дізнайтеся ціни на квитки з вашого міста!

А в тому, щоб зняти недорогу готель в Мюнхені, мені і вам допоможе сервіс по підбору недорогих готелів. Перевірте самі!

Також не забувайте, що можна повернути 1000 рублів, забронювавши житло на букінг по моїй засланні.

А при реєстрації на Airbnb по цьому посиланню Вас чекає знижка в 2100 рублів!

До речі, якщо шукайте квитки на поїзд чи автобус, раджу скористатися цим сайтом - пошуковик сам підбере і порівняє всі можливі варіанти переміщення між містами.

Сподіваюся, ця стаття допоможе вам дістатися з аеропорту Мюнхена до центру міста або навпаки. Якщо інформація була вам корисна, будь ласка, поділіться нею зі своїми друзями в соціальних мережах за допомогою спеціальної кнопочки нижче.

Яскравих подорожей!

Читайте інші цікаві статті:

=> Що подивитися в Гамбурзі?

=> Що подивитися в Кельні?

=> Скільки грошей потрібно на поїздку до Німеччини?

Новости