Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як привезти і розмитнити автомобіль з Німеччини в Чорногорію

Поділиться c друзями * Spread the love * Лайк, згадка або +1 нашого поста зробить нас щасливими !!!

Днями довелося пройти цю процедуру. Справа в тому, що нам потрібен був невеликий, але надійний вантажівка для роботи. Місцевий ринок, звичайно, пропонує всілякі варіанти, але самі «смачні» машинки розпродаються нишком по друзям і родичам. Крім того, всі, хто займається ввезенням на чорногорський ринок автомобілів з інших країн, хоче за свої послуги отримати винагороду, часом неадекватне. Тому нам довелося купувати машину в Німеччині. Днями довелося пройти цю процедуру

Знайшли підходящий варіант, заплатили гроші і зіткнулися з процедурою паперового оформлення угоди.

Існує думка, що найвигідніший варіант покупки автомобіля - у господаря без посередників. Однак, якщо мова йде про вивезення автомобіля, коли покупець отримує право на повернення ПДВ при вивезенні товару за кордон Євросоюзу, зручніше купити машину у фірми. Різниця в тому, що в першому випадку всі турботи по поверненню ПДВ лягають на плечі покупця. У другому випадку покупець платить за товар суму без ПДВ. ПДВ повертається продавцю потім, коли покупець перешле йому вивізне декларацію з відміткою про виїзд з ЄС. Робота йде на повній довірі.

Фірма-продавець сама знімає машину з обліку в Німеччині та «затамажівает» її. Після цього машина відправляється в країну призначення. Поки вона їде, найважливіший момент - виїзд за кордон ЄС. Буває, що на кордоні взагалі немає шлагбаумів, тому необхідно пояснити митнику, що необхідно на декларації поставити печатку про виїзд з ЄС. Фірма-продавець сама знімає машину з обліку в Німеччині та «затамажівает» її

До в'їзду в країну призначення машина їде транзитом без будь-яких додаткових паперів. Тільки водієві необхідно мати діючі візи тих країн, які він перетинає.

Інший важливий момент - в'їзд в країну призначення, а саме - в Чорногорію. Багато прикордонні пункти вже обладнані згідно з вимогами ЄС, тому на них навіть немає шлагбаумів, або є, але вони постійно підняті: кордону повністю відкриті. Контроль паспортний або митний здійснюється на місці посадовою особою. Сигнал до проїзду або зупинку транспортного засобу дається легким помахом руки того ж особи. Не забувайте, що чорногорці живуть, щоб відпочивати, плюс - жарко, плюс - влітку повно туристів.

клікніть для збільшення

Тому, якщо Ви не знаєте, що на документ при в'їзді потрібно ставити позначку, ніхто Вам її і не поставить і перевіряти чи вимагати нічого не буде: спокійно пропустить туди, куди хочете, аби не створювати черги. В результаті Ви можете залишитися без найважливішого для розмитнення документа - ввізної митної декларації. Цю декларацію оформляється не митники, а акредитовані логістичні компанії, які сидять в будці відразу після митного контролю та точно також страждають від спеки, втоми і настирливих іноземців. Тобто не вони Вас будуть ловити і в чомусь Вас обмежувати, а Ви повинні їх знайти і попросити оформити ввізні документи. Вони Вам з радістю оформлять ці документи, за послуги візьмуть невелику плату, віднесуть декларацію до митнику, а митник поставить на неї друк. Після цього протягом 24 годин Ви повинні пригнати машину на внутрішню митницю, яку Ви вказали при в'їзді в декларації. Там вона буде стояти, поки Ви не оформили всі документи. Що це за документи? Тому, якщо Ви не знаєте, що на документ при в'їзді потрібно ставити позначку, ніхто Вам її і не поставить і перевіряти чи вимагати нічого не буде: спокійно пропустить туди, куди хочете, аби не створювати черги

У Чорногорію заборонено ввезення автомобілів, нездатних пересуватися своїм ходом. А ті, що ще на ходу, повинні відповідати вимогам Євро-3 до токсичності вихлопних газів. Тому перед заїздом на митницю треба відвідати один з ліцензованих автосервісів для підтвердження відповідності та видачі відповідного сертифіката. Цей сертифікат коштує 160 євро.

Сертифікат - необхідна умова для розмитнення. На внутрішній митниці потрібно звернутися в логістичну компанію для розрахунку митного збору і ПДВ. Митний збір на транспортний засіб становить 5% від оціночної вартості, яку роблять митники, керуючись своїми довідниками. ПДВ в розмірі 17% нараховується на суму оціночної вартості та митних зборів. Після оплати Ви забираєте розмитненого машину і підтверджуючі це документи.

Процедура займає 2-3 дні: сертифікат відповідності вимогам безпеки робиться не відразу.

Важливо знати, що розмитнювати на фізичну особу будь-який товар, в тому числі транспортний засіб, може тільки громадянин Чорногорії. Юридична особа, зареєстрована в Чорногорії, не має обмежень по розмитненню товару, необхідно лише попередньо отримати в органах митниці унікальний ідентифікаційний номер на фірму.

Якщо юридична особа завозить транспортний засіб для комерційних цілей, як в нашому випадку - вантажівка, воно отримує відрахування ПДВ на суму, сплачену при розмитненні. Зверніть увагу, що при купівлі легкового автомобіля це правило не діє. Автомобіль повинен мати тип (в паперах) постачальних, вантажний або автобус.

Автомобіль повинен мати тип (в паперах) постачальних, вантажний або автобус

клікніть для збільшення

Треба сказати, що самостійний ввезення автомобіля виявився виправданим: процедура ввезення і розмитнення легка і недорога, економія в абсолютному вираженні щодо можливої ​​покупки подібного екземпляра на місцевому авторинку склала приблизно 3000 євро.

Тимчасова покупка автомобілів або продаж авто в Чорногорії без розмитненні і відповідно сплати необхідних державних мит можлива тільки в тому випадку, якщо є вид на проживання або дозвіл на тимчасове перебування в країні. При цьому ви отримуєте номери серій RP. Якщо боравак закінчується в уже новому календарному році, то ваш номер RP буде замінений. Наприклад, в листопаді дві тисячі сьомого іноземцю дали шести місячний боравак до травня дві тисячі восьмого. Номери на авто будуть мати вигляд BD-999-RP-08.
При формі тимчасового ввезення авто в Чорногорії ви повинен мати гарант. Гарантом навіть можете виступити і самостійно, шляхом внесення на розрахунковий рахунок тієї митниці, депозиту в розмірі зазначеної мита або ж в деяких випадках гарантом може виступити спеціальна фірма - митний брокер лидо шпедітер, яка може допомогти вам купити новий авто в Чорногорії, ціни яких вас приємно зможуть здивувати. Оскільки ви купили новий автомобіль без оплати ПДВ і митного збору і можете без зобов'язання виїхати на ньому за кордон, наприклад в Албанію або Боснію і Герцеговину, і продати її там же на запчастини або під ПТС. Гарант в даному випадку і гарантує, що ви так не можете вчинити і повернетеся назад в Чорногорію.

Гарант в даному випадку і гарантує, що ви так не можете вчинити і повернетеся назад в Чорногорію

клікніть для збільшення

Якщо ви маєте величезне бажання купити новий автомобіль в Чорногорії на замовлення з Італії або Німеччині, і у вас виникають труднощі з оформленням машини, то існує безліч компаній які можуть запропонувати вам свої послуги. В які входить: супровід вас по всіх авто ринків і діагностування при покупці автомобіля. (C застосуванням новітньої комп'ютерної технології). Доставка махай на замовлення з різних країн Європи. Також вони можуть вам представити вам ціни на автомобілі в Чорногорії.

Хай щастить !!!

Що це за документи?

Новости