Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аеропорт Амстердама Схіпхол, онлайн-табло, схема, транзит і пересадки

  1. Термінали аеропорту Амстердама
  2. послуги
  3. Онлайн-табло
  4. Реєстрація
  5. багаж
  6. Транзит і пересадки
Аеропорт Схіпхол в Амстердамі

Амстердамський Схіпхол - головний аеропорт Нідерландів і один з найбільших європейських аеропортів. За обсягом пасажиропотоку, а це близько 50 мільйонів чоловік в рік, він займає четверте місце в Європі. Тут приземляються найбільші авіаперевізники не тільки європейського континенту, а й усього світу.

Термінали аеропорту Амстердама

Схема аеропорту Схіпхол, Амстердам

Схіпхол, по суті, має всього один величезний термінал, який ділиться на три окремі зали з пірсами для пасажирів. Для пасажирів з шенгенською візою призначені одні пірси і рівні перевірки безпеки, для тих же, у кого немає шенгену - інші пірси.

Зал вильоту 1. Вихід до пірсів B і C, які обслуговують рейси в країни Шенгенської зони;
Зал вильоту 2. Вихід до двухуровневому пірсу D, який обслуговує рейси усередині і поза шенгенської зони, а також пірс E для рейсів в країни, що не входять в Шенгенську угоду;
Зал вильоту 3. Вихід до пірсів F, G, H і M. Останні два служать для прийому рейсів бюджетних авіакомпаній.

послуги

Термінал з висоти пташиного польоту

Амстердамський аеропорт по праву входить в список кращих аеропортів світу за рівнем комфорту. По суті, це не такий вже і маленький локальний «місто» з усією потрібною інфраструктурою. Тут є банківські відділення та пункти обміну валют, медичні центри і аптеки, конференц-зали та обладнані місця для роботи, спа-салони та сауни, тренажерні зали і просто величезна кількість магазинів, кафе, ресторанів ... Є навіть казино, молитовня кімната і морг, крім цього, існує можливість зареєструвати шлюб!

Якщо всього цього недостатньо, то можна піднятися на дах аеропорту, де знаходиться величезна тераса, з якої відкривається вид на будівлі аеропорту і злітають літаки. Поруч розташовується ціла плеяда готелів на будь-який смак і гаманець.

В аеропорту Амстердама можна оформити повернення податку Tax Free. Для цього потрібно звернутися в пункт Global Blue, розташований в залі вильоту № 3 поруч зі стійкою митниці. Зробити це необхідно до проходження паспортного контролю. Час роботи пункту: 7: 00-20: 30 без вихідних. Якщо вибрати повернення готівкою, то буде стягуватися комісія в розмірі 3,50 EUR за кожен бланк, тому краще робити повернення на кредитну карту.

Онлайн-табло

Як дістатися до аеропорту Амстердама

До аеропорту Схіпхол з міста і назад можна дістатися:

  • на таксі. Найкомфортніше спосіб, але при цьому і найдорожчий. Вартість поїздки на таксі з аеропорту складе близько 40-50 EUR;
  • на автобусі. Один з найпопулярніших способів у туристів. Автобус № 197 за найкоротшим маршрутом дозволить дістатися до Museumplein, Leidseplein і Vondelpark. Час в в дорого - близько 25 хвилин, квиток можна купити у водія;
  • на поїзді. Практично відразу під залом прибуття знаходяться платформи з поїздами, які довезуть до міста за 15 хвилин;
  • автомобілем. В аеропорту є можливість орендувати автомобіль і на ньому поїхати в місто;

Реєстрація

Реєстрація в аеропорту Схіпхол починається, як правило, за 2-2,5 години в разі, якщо рейс міжнародний, і за 1,5 години якщо рейс внутрішній. Закінчується реєстрація за 40 і 30 хвилин до вильоту для міжнародних і внутрішніх рейсів, відповідно.

багаж

Магазини безмитної торгівлі

Для перевезення багажу по території аеропорту пасажирам пропонуються безкоштовні візки на коліщатках. Також є обмеження по вазі багажу, який можна взяти з собою. Існує три категорії: не більше 20 кг при наявності квитка економ-класу, не більше 30 кг з квитком бізнес-класу, і до 40 кг для пасажирів першого класу.

В аеропорту можна залишити багаж в камерах зберігання. Вартість зберігання в камерах для ручної поклажі (габарити до 55x35x25 см) складе 6 EUR за добу, для великих сумок - 9 EUR за добу, для верхніх речей в гардеробі - 2,5 EUR. Вартість може змінювати, актуальні дані можна подивитися на офіційному сайті - https://www.schiphol.nl/en/facilities/short-and-long-term-storage

З будь-якими питаннями, що стосуються перельоту, можна звернутися в довідковий стіл на території аеропорту або зателефонувавши по телефону 0900-01-41.

Транзит і пересадки

автомати KLM

Якщо Амстердам не кінцева точка прильоту, а в Схіпхол передбачена пересадка, то в початковій точці вильоту вам повинні видати посадковий талон на стикувальний рейс і проінформувати про те, як зробити пересадку.

Щоб зробити пересадку на внутрішні рейси по Європі на всі формальності доведеться витратити близько 40 хвилин, на міжконтинентальні - близько 50 хвилин. Незважаючи на те, що аеропорт в Амстердамі працює як годинник, він величезний і на пошук потрібних пунктів реєстрації може піти чимало часу. Тому варто вибирати такі рейси з пересадками, де час стикування становить не менше 1,5 години.

Цікавий факт - з 1916 року, коли Схіпхол був відкритий, і аж до 1920 року він був військову авіабазу і тільки після 1920 року розпочав приймати цивільні літаки.

Якщо ви з якоїсь причини не встигаєте на посадку стикувального рейсу, співробітники аеропорту автоматично забронюють вам місце на наступний переліт по заданому напрямку, а на багаж будуть наклеєні нові бирки.

В аеропорту розміщено близько 100 автоматів самообслуговування (для пасажирів KLM і авіаперевізників, які перебувають в Skyteam). Автомат вважає інформацію з вашого паспорта або посадкового талона та надасть всю необхідну інформацію про вашому рейсі: його номер, номер гейта, час початку і закінчення посадки, час відправлення рейсу і т.д. Якщо у вартість квитка включені напої, їжа або інші плюшки, які можна отримати в аеропорту, автомат видасть на них купон.

Що стосується багажу, то якщо при вильоті ваш багаж реєструють одразу до кінцевої точки маршруту (так буде, якщо всі рейси від одного авіаперевізника), то додаткових рухів тіла робити не потрібно. Якщо ж на бирці багажу присутня інформація, що він тільки до Схипхола, то багаж необхідно забрати і провести його нову реєстрацію на потрібний стикувальний рейс. Це можна зробити двома способами - або біля стійки реєстрації звичайним способом, або самостійно.

В Амстердамі реалізована спеціальна система автоматичної реєстрації багажу самостійно. Називається вона Drop off baggage і займає не більше 5 хвилин у автоматичної стійки. Користуватися системою не так складно, як може здатися на перший погляд - автомат підтримує російську мову, є інструкція, а поруч завжди знаходяться ввічливі співробітники аеропорту, готові допомогти в будь-який незрозумілій ситуації.

Система самостійної реєстрації багажуСистема самостійної реєстрації багажу

Відбувається це так: ви ставите багаж на стрічку автомата, вибираєте зручний для вас мову спілкування, тримайте для сканування посадковий талон і обов'язково ретельно перевіряєте дані на екрані автомата (ім'я власника багажу, номер рейсу, аеропорт прибуття та інше). Якщо все правильно - підтверджуєте дані, відповідаєте на кілька запитань і автомат видає вам бирку, яку потрібно приклеїти до валізи і він поїде по стрічці. Ось і все, нічого складного.

Новости