Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

12 порад, які стануть в нагоді вам в аеропорту Амстердама

  1. Реєстрація на рейс
  2. здача багажу
  3. Проходження security контролю
  4. В аеропорту

Вчора в літаку з Мінська порахувала, що це був мій 15-й переліт в цьому році. Всього в аеропорту Схіпхол в якості пасажира я встигла побувати 7 разів. Багато етапи реєстрації та підготовки до поїздки проходять вже на автопілоті :) Хоча трапляються і сюрпризи, наприклад, при здачі багажу. Так що я вирішила зібрати поради - свої і опубліковані вами в коментарях - які допоможуть заощадити час і нерви при вильоті з Схипхола.

Так що я вирішила зібрати поради - свої і опубліковані вами в коментарях - які допоможуть заощадити час і нерви при вильоті з Схипхола

Реєстрація на рейс

1. Зареєструватися на рейс краще онлайн. Ви скажете «Спасибі, Капітан Очевидність». Але я 2,5 року не могла зробити онлайн чек-ін на сайті Belavia, і тільки потім дізналася, що його можна зробити на сайті KLM . Плюс деякі авіакомпанії відкривають реєстрацію задовго до рейсу (TUI - за 3 тижні). І в останній момент банально може не бути хороших місць - ми летіли в Грецію навіть не поруч. ось список всіх авіакомпаній , Представлених в Схіпхол. У картці авіакомпаній є посилання на онлайн-реєстрацію та інформація, за скільки до вильоту її можна зробити.

2. У самому аеропорту реєструватися краще на першому поверсі. Якщо ви приїхали в Схіпхол без посадочного талона, не поспішайте відразу на другий поверх в зону Departures. На першому поверсі зверніть увагу на блакитні або жовті автомати для самостійної реєстрації. Тут, як правило, немає черг, в той час як безпосередньо в зоні Departures біля автоматів зазвичай стоїть натовп.

Тут, як правило, немає черг, в той час як безпосередньо в зоні Departures біля автоматів зазвичай стоїть натовп

3. В аеропорт краще приїжджати мінімум за 2 - 2,5 години до вильоту. Якщо вірите мені і представникам авіакомпанії, почитайте рада Діми і Інни в коментарі в цьому пості .

4. Рада від Анастасії з конкурсу Лайфхак : При чек-іні краще вказувати одне місце здається багажу, навіть якщо ви збираєтеся брати валізу на борт. Хіба мало, теж визнають ваш сир Філадельфія рідиною :)

здача багажу

5. Багаж, який ви збираєтеся здавати, краще зважити заздалегідь. Раніше в автоматах з прийому багажу (luggage drop-off) був ліміт 23 кг (при вказаному у квитку 20 кг). По крайней мере, у авіакомпаній, якими я літаю. Зараз же щось змінилося, і навіть за мінімальної перевазі, на який дівчина за стійкою закрила б очі (у мене було 20,4 кг), автомат багаж не прийме. І відправить вас за стійку до співробітника, оплачувати перевагу. Тобто, дарма відстоявши одну чергу, ви підете і станете в іншу.

Update: то, де вам потрібно здавати багаж - в luggage drop-off або на стійці реєстрації - залежить від авіакомпанії.

6. Здавати багаж зручніше в крайньому автоматі. Якщо у вас виявиться невелика перевага, ви зможете відступити на крок в сторону і дістати зайве, не заважаючи іншим пасажирам.

7. Чемодан в автомат потрібно ставити на довгу грань, ручкою вгору. Відео теж є тут. Часто бачу, що люди стикаються з двома труднощами. Як поставити валізу. І як приклеїти бирку, яку видасть автомат. Бирка - самоклеящаяся стрічка. Від неї не потрібно відокремлювати нижній шар, його немає. Потрібно просто просунути цю стрічку через ручку валізи. І докласти кінці стрічки один до одного - вони відразу склеяться. Разом 20 секунд роботи :)

Разом 20 секунд роботи :)

Проходження security контролю

8. Всі комп'ютерні аксесуари, які ви здаєте в ручну поклажу, краще скласти в окремий чохол або пакет. Раніше в аеропорту просили дістати тільки ноутбук. Зараз в Схіпхол часто просять дістати і все зарядні. Я купила чохол і складаю все туди, щоб довго не вишукувати в сумці. На цей раз забула покласти туди мишку, і вона поїхала на контроль в сумці - в результаті, весь вміст ручної поклажі грунтовно перетрусив перевіряючий співробітник.

9. Ремінь, годинник, масивні прикраси, шарфи - все це краще зняти і скласти в сумку заздалегідь. Ну, тут справа смаку, звичайно. Але мені цей нехитрий рада допомагає економити нерви і не метушитися, збираючи свої речі з лотків після контролю. Особливо взимку, коли потрібно знімати і пальто, і чоботи. Пару раз побачивши, як люди забувають на security контролі ноутбуки, я вважаю за краще викладати в лотки мінімум речей. У Схіпхол завжди багатолюдно, і, при всьому бажанні, знайти власників 30 секунд тому забутих речей вже складно.

У Схіпхол завжди багатолюдно, і, при всьому бажанні, знайти власників 30 секунд тому забутих речей вже складно

В аеропорту

10. Про те, що в дьюті-фрі Схіпхол можна заощадити 5 євро , За 10 секунд скачавши купон, все вже пам'ятають, так? Отримати купон >>

11. У туалет в аеропорту краще сходити до того, як ви крупно отоваритися в дьюті-фрі :) Особливо якщо ви подорожуєте в поодинці.

12. У Схіпхол можна набрати чисту питну воду. Побачивши, як пасажири наповнюють припасені пластикові пляшки прямо з-під крана в дамській кімнаті, я, зізнатися, була в легкому шоці. А потім дізналася, що вода з-під крана в Голландії всюди питна. Так що, при бажанні, можна перейняти і такий досвід.

Напевно у вас теж є поради та історії, які можуть стати в нагоді іншим мандрівникам в Схіпхол. Розкажіть їх у коментарях!

І залишайтеся на зв'язку! Попереду - багато цікавого!

Чи збираєтеся в поїздку? Корисні посилання для вас:


Booking.com

Вам також може бути цікаво:

Сподобалося? Натисніть лайк! :)

Чи збираєтеся в поїздку?

Новости