Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Високий рівень вік

  1. Сонця немає і не буде
  2. Людей теж немає
  3. На пляж ходити не треба
  4. Грошей витрачати не доведеться
  5. Говорити можна і по-російськи
  6. Як не втратити спадщини
  7. сезонна економія

зміст:

Відправляти бабусю на закордонний курорт - заняття непросте. Бабуся, як правило, на курорт не хоче. У неї на дачі достигають помідори, онука треба зустрічати зі школи, а кішка вимагає їжі і ласки. Плюс до всього старики зазвичай відчайдушні плюшкіни (не через жадібність, а за радянською звичкою) і не люблять витрачати на відпочинок гроші - навіть якщо вони не свої, а зовсім вже небідних дітей.

Але не вірте їм. Наші діди і бабки теж люди, причому за силою характеру і життєлюбності здатні дати сто очок вперед молоді. Майже напевно зарубіжна поїздка стане яскравою подією в їхньому житті - звичайно, якщо ви грамотно виберете тур і на кожен їхній аргумент проти поїздки придумаєте красивий контраргумент "за". Ось приблизний список прийомів, здатних, на наш погляд, спровадити з Росії жваву бабусю.

До змісту

Сонця немає і не буде

Спекотне сонце найчастіше нелюбимий людьми старшого віку. Уникнути його просто, грамотно вибравши сезон для відпочинку. У середземноморських країнах це весна і осінь, в екзотичних, як правило, - осінь, в Африці - осінь і зима.

Крім цього, потрібно вибрати готель з тінистими алеями, з яких можна взагалі не виходити на сонце. Таких чимало, наприклад, в Хорватії, де сосни нависають навіть над пляжем, в північній і, звичайно, в Туреччині.

У Фетхіє в готелі Club Lykia World Village 4 * засмагнути майже неможливо. До кожного готельного об'єкту - будь то ресторан, тенісний корт або відкритий басейн - ведуть спеціальні тінисті коридори. Навіть до пляжу дорога йде через справжній ліс, по доріжці, оточеній ліанами, евкаліптами і соснами. Правда, бабусю може шокувати невеликий нудистський пляж, що поселився на самому краю території. Але оголюються тут не большегрудая вертихвістки, а цілком пристойні старі німці та німкені.

Не можна сказати, що відпочинок в Club Lykia World Village надто дешевий: 8 днів обійдуться в суму близько $ 700. Але що це будуть за дні! Старенька порадіє.

До змісту

Людей теж немає

Припустимо, бабусі набридли ви, ваші діти, сусіди по під'їзду, продавщиці в магазинах, телефон і телевізор. Вона хоче побути Одна. Причому з великої літери. Вихід є - їй потрібні Кариби, а точніше один маленький приватний кораловий острів, Петіт Сент-Вінсент. Площа його смішна, трохи більше кілометра. Ще смішніше - кількість гостей, щось близько тридцяти. Чотирнадцять днів поспіль ваша бабуся не бачить жодного людського обличчя, зате досхочу насолоджується шумом прибою, співом птахів і іншими радощами далекого карибського дозвілля. А якщо захочеться їсти, треба лише вивісити над житлом жовтий прапор (для цього не доведеться лізти на дах) і тут же на горизонті з'явиться бій на електромобілі з кошиком живильної континентальної харчів. У номерах, до речі, немає ні телефону, ні телевізора, а заняття спортом вважаються тут однією з найбільших помилок у житті.

День без людей коштує близько $ 700, але за ці гроші одним махом можна позбутися від продавщиць, сусідів та інших та інших!

До змісту

На пляж ходити не треба

А навіщо ходити на пляж, якщо туди можна їздити? Територією багатьох навіть дуже недорогих готелів колесять електрокари. Сів і поїхав - в ресторан, на пляж, в номер. Іноді такі машинки індивідуальні (тобто за місцем водія можуть розміститися тільки два вершника), іноді машинка розрахована на 4 місця, а у деяких готелів, наприклад Jasmine Village 4 * в Хургаді, є цілі паровозики. Правда, паровозики ходять тільки по заданій траєкторії, як маршрутне таксі, а ось електрокар можна викликати і по телефону. Зрозуміло, безкоштовно.

До змісту

Грошей витрачати не доведеться

Ще один кошмар літніх - витрати. При покупці туру вони частенько вимагають знайти їм що-небудь дешеве-предешевое ( "а може, можна просто зняти кімнатку у акуратною жінки?"). Стійте на смерть. Мало того що ваша улюблена родичка потрапить в погані умови, так ще й витрати на місці відпочинку зростуть. Але ж за кордоном старики починають гарячково перераховувати долари і євро на рублі і падають в обморок, з'ясувавши для себе ціну пончика. Так що, відправляючи за кордон бабусь і дідусів, визначайте їх на all inclusive. До речі, ця система отримала широке поширення не тільки в, а й в Єгипті,, на Кіпрі і ряді інших пляжних країн. Цього року подібний готель відкрився навіть на Криті. Причому "все включено" зовсім не означає високої категорії і божевільної вартості путівки. Зазвичай такі послуги пропонують цілком демократичні готелі від 3 до 5 * "вагою". І тоді, навіть поклавши в сумочку літньої леді символічні $ 200, ви зможете бути спокійні: принаймні, вона не залишиться голодною.

До змісту

Говорити можна і по-російськи

Деякі пляжні готелі Туреччини, Єгипту та Кіпру вже зовсім обрусіли. Та що там - по-російськи вже заговорили в Іспанії та Тунісі! Там працюють російськомовні співробітники на ресепшн і в ресторанах і навіть прибиральники цілком здатні порозумітися з нашими туристами! Клієнтура в цих готелях збирається відповідна, під неї підлаштовується сервіс. І, закривши очі, скажімо, в Kaplan Paradise 4 * в Кемері, Alladin 4 * в Хургаді або Sol Tenerife 4 * на Канарах, мимоволі почуєш звичний з дитинства шум кримського пансіонату. Добре це чи погано? Здається нам, що для літньої людини - в самий раз.

Ця "російськомовність" має й інший великий плюс: швидше за все, бабуся швидко знайде собі компанію і негрустно проведе тиждень-другий. А то і затримається? Не вірите? Моя прабабуся, наприклад, в 74 роки, вирушаючи в Сочі в повній самоті (вона не любила їздити в Тулу зі своїм самоваром), в літаку познайомилася з якимось міфічним Максим Максимович і поїхала з ним на два місяці в невідомому напрямку. Ось така була старенька.

До змісту

Як не втратити спадщини

  • Бабусі навряд чи сподобаються веселі містечка ніби Мармаріса, де території у готелів маленькі, а ночі народ проводить в барах і на дискотеках. З досвіду турагентів, літні воліють "закриті" готелі з великими зеленими територіями - як в Анталії, наприклад.
  • Навіть в межах однієї невеликої країни регіони відрізняються за мікроклімату. Так, турецька Кемер відомий своєю вологістю (в Аланьї помітно суші), а в єгипетській Хургаді вітри сильніше, ніж в Шарм-ель-Шейху.
  • Зазвичай літнім людям до душі "сільські" курорти з готелями, що складаються з ланцюжків невеликих бунгало. Тому навряд чи бабусі сподобається галасливий туніський Сусс або висотний іспанська Бенідорм. Пошукайте що-небудь в невеликих містечках.
  • Дійсно важлива річ - ландшафт курорту. Наприклад, в турецькому Бодрумі безліч незручних багатоступеневих спусків до моря. Немає сумнівів, що, піднімаючись на зворотному шляху в гору, вона не раз згадає домочадців теплим словом. З подібними проблемами літня людина зіткнеться і в горбистому турецькому містечку Кушадаси, і в деяких інших місцях відпочинку.
  • Навіть готелі на "рівнинних" курортах можуть не підходити людям похилого віку з точки зору спусків і підйомів. Скажімо, чудовий готель Sonesta Club 4 * в Шарм-ель-Шейху стоїть на першій лінії від моря, але на горі, і спуск до води утруднений. Більш того, корпусу одного готелю можуть розташовуватися абсолютно по-різному: один - близько до моря, інший - віддалік на гірці, як, наприклад, Isis 5 * в Мармарисі ???. Всі ці моменти треба особливо обумовлювати з турагентом.
  • Сон літніх людей некрепок, а тому краще заздалегідь обумовити з агентом розташування номера - подалі від басейну, ресторану і нічного клубу (найгаласливіші зони). З цієї точки зору бунгало переважніше більш суєтних основних будівель готелів.
  • Постарайтеся позбавити улюблену бабусю від сходів у всіх видах. Наприклад, якщо турагент не може гарантувати розміщення на першому поверсі, просіть номер в будівлі, де напевно є ліфт.
  • Необхідно врахувати особливості страхування літніх людей: багато страхових компаній взагалі не страхують людей старше 70 років або вимагають подвійної оплати.
  • Тільки дуже міцним людям похилого віку під силу витримати довгий переліт в Азію. Зазвичай вони починають огидно себе почувати годин через п'ять, і весь подальший відпочинок болісно відновлюються і готуються до зворотній дорозі. Але якщо вже ви зважитеся послати близької людини в таку далечінь, не скупіться на бізнес-клас - там, принаймні, менше ймовірність загострення варикозом.

До змісту

сезонна економія

Добре бути німецьким пенсіонером. Їм соцстрах оплачує закордонні тури - правда, не в пікові дати, а в міжсезоння. На жаль, російським туристам похилого віку таких благ ніхто не надає, і подорожувати їм доводиться за свої гроші. Зате літні люди, в силу своєї незайнятості роботою, можуть вибрати для закордонного відпочинку не дороге святкове і канікулярний час, а періоди низького попиту, коли путівки різко дешевшають. Таким є, наприклад, час з середини січня до початку березня (до речі, минулої зими вартість тижневого туру в опускалася до $ 130). Початок квітня - відмінна можливість дешево злітати на Канари чи відпочити на Кіпрі, а в середині травня, коли в Туреччині вже щосили купальний сезон, тижневу путівку в готель 3 * можна купити за $ 150. Втім, в середині травня літаки літають практично на всі літні пляжні напрямки, а путівки дешеві. Наступний різкий спад цін відбувається в кінці вересня - початку жовтня (докладніше про це можна дізнатися в статті "Оксамитовий сезон") і далі - з середини листопада до кінця грудня.

Обговорення

І єгипетська "Сонеста" в Шармі по-моєму з "Софітель" перепутана за описом ... (про утруднений спуск до моря).

Лікія Волд - готель в Фетхіє - 4 зірки ????? Це найкращий готель в Туреччині для одиха з дітьми - вони 5 зірок і ціни там просто захмарні !!!!!

01.10.2004 16:19:44, Аріна

Якщо бабуся нікуди не хоче, а хоче копати свої грядки, питання - навіщо відправляти її кудись? Дивна ви.

дорогувато вам бабусі обходяться! тут би дитя своє на море вивести, а ви стебется - бабусю!

.

Коментувати можут "Просунутий вік"

А може, можна просто зняти кімнатку у акуратною жінки?
Добре це чи погано?
А то і затримається?
Не вірите?
Більш того, корпусу одного готелю можуть розташовуватися абсолютно по-різному: один - близько до моря, інший - віддалік на гірці, як, наприклад, Isis 5 * в Мармарисі ?
Лікія Волд - готель в Фетхіє - 4 зірки ?

Новости