Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пенсфонд опублікував графік підвищення пенсійного віку для жителів півночі

  1. фотографії:

Пенсійний вік для жителів крайньої Півночі і прирівняних територій буде підвищуватися поетапно, повідомили РАІ «КАМЧАТКА-ІНФОРМ» в Камчатському відділенні ПФР.

Працівникам, які виходять на пенсію достроково в зв'язку з роботою в районах Крайньої Півночі і в місцевостях, прирівняних до районів Крайньої Півночі, кому вік виходу встановлено 55 років (для чоловіків) і 50 років (для жінок), передбачається підвищення віку виходу на пенсію до 60 років і 58 років відповідно.

Уряд Російської Федерації схвалив проект федерального закону спрямованого на поетапне підвищення віку, після досягнення якого буде призначатися страхова пенсія по старості.

Законопроектом пропонується закріпити загальновстановлений пенсійний вік на рівні 65 і 63 років для чоловіків і жінок відповідно. Зараз пенсійний вік становить 60 років для чоловіків і 55 років для жінок. Зміна пенсійного віку передбачається поступово почати з 1 січня 2019 року.

Спеціальний стаж, що дає право на дострокову пенсію, не змінюється для громадян, які працюють на Крайній Півночі і в прирівняних районах. Загальновстановлений пенсійний вік поетапно буде підвищено на 5 років для чоловіків і на 8 років для жінок (до 60 і 58 років відповідно).

Поетапне збільшення віку чоловікам на 5 років, жінкам на 8 років передбачає перехідний період 10 і 16 років відповідно.

Так, якщо чоловік досягає віку 55 років в 2019 році, то право на пенсію у нього виникне в 2020 році (+1 рік), якщо жінка досягає віку 50 років в 2019 році, то право на пенсію у неї виникне в 2020 році (+ 1 рік). Якщо ж чоловік досягає віку 55 років в 2020 році, то право на пенсію виникне у нього в 2022 році (+2 року), якщо жінка досягає віку 50 років в 2020 році, то право на пенсію у неї виникне у 2022 (+2 року ). На фото представлена ​​докладна таблиця для чоловіків і жінок, які проживають в районах Крайньої Півночі.

фотографії:

  • Пенсійний вік для жителів крайньої Півночі і прирівняних територій буде підвищуватися поетапно, повідомили РАІ «КАМЧАТКА-ІНФОРМ» в Камчатському відділенні ПФР

Новости