Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кудрін закликав урівняти в Росії пенсійний вік чоловіків і жінок

Поділитися в соціальних мережах: Поділитися в соціальних мережах:   Фото: ТАСС / Кирило Кухмарь   Голова ради Центру стратегічних розробок Олексій Кудрін вважає, що в Росії пенсійний вік для чоловіків і жінок необхідно зробити або однаковим, або встановити невелику різницю

Фото: ТАСС / Кирило Кухмарь

Голова ради Центру стратегічних розробок Олексій Кудрін вважає, що в Росії пенсійний вік для чоловіків і жінок необхідно зробити або однаковим, або встановити невелику різницю.

"Я думаю, що швидше за сьогодні ми дозріємо до того, щоб у нас був або однаковий рівень пенсійного віку для чоловіків і жінок. Це одна версія, в багатьох країнах так, тому що жінки живуть довше. Або поки, в силу наших традицій, в Росії у чоловіків повинно бути трохи більше, припустимо, 64-65 років, а у жінок - 62-63 роки ", - сказав він, передає РІА Новини .

У 2017 році уряд обговорював можливість підвищення пенсійного віку в Росії. Однак президент РФ Володимир Путін підкреслив , Що потрібно прорахувати всі ризики, пов'язані з цією ініціативою. За словами глави держави, прихильники ідеї справедливо відзначають, що при збільшенні тривалості життя при поточному терміні виходу на пенсію буде скорочуватися кількість працюючих людей і рости кількість пенсіонерів.

Раніше повідомлялося, що Мінфін порахував , Що підвищення пенсійного віку в Росії дозволить заощадити бюджету 1,7 трильйона рублів. Зазначалося, що якщо підвищити пенсійний вік у жінок до 63 років і до 65 років у чоловіків, число пенсіонерів в країні зменшиться на п'ять мільйонів чоловік. Однак експерти вважають, що така міра дасть лише короткостроковий фінансовий ефект, так як трансферт знову потрібно буде збільшувати через підвищення пенсійних виплат росіянам, які будуть працювати довше.

Поділитися в соціальних мережах:

Новости