Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ілля Лагутенко: "У 2014-му випустимо драму-комедію про нашу кругосветке"

Ілля Лагутенко

- Ваша група згадана в російському підручнику історії для 9-х класів як родоначальник "зовсім інший" музичної молодіжної культури. Самі б ви якісь колективи туди вписали?

- На мене колись в молодості вплинула музика радянських рок-лабораторій і рок-клубів 1980-х, це групи, які грали тоді нікому не відомий нью-вейв - "Аліса", "Кіно", "Акваріум", "Звуки Му ". Колись і нас у Владивостоці називали "волновікамі", і саме таку музику "Мумій Троль" грає і зараз.

- У жовтні вам виповнилося 45, відчуваєте себе на свій вік? Чи не думаєте йти зі сцени?

- Приклади старших товаришів говорять лише про те, що якщо тобі подобається бути на сцені, то вік якраз не перешкода. Аби здоров'я і запалу вистачало. Перельоти, зміна часових поясів, адміністративні зобов'язання та інші проблеми гастролей дуже вимотують фізично. Наш тур "SOS Матросу", по суті, завершує 16-річний цикл гастролей "Мумій Троля". У цьому віці школа закінчена, настав час отримувати паспорт і думати про вступ до вузу. У майбутньому ви вже не побачите того "МТ", до якого ви звикли за ці роки.

- Сьогодні вас дуже рідко показують по телебаченню. Це принципова позиція?

- Я не дивлюся телебачення вже багато років. Його роль як медіума для просування музики зійшла нанівець. Соціальні мережі та інтернет дають мені можливість отримувати необхідну інформацію і ділитися власною. Ми всі розділилися за інтересами: експерименти підтвердили, що ТБ-аудиторія грає незначну роль в розвитку і підтримці того жанру музики, який мене цікавить як автора і виконавця.

- Ілля, як часто погоджуєтеся на корпоративи? Чи є різниця - виступати перед політиками або звичайними людьми?

- Ми не запитуємо у людей рід занять, коли продаємо квитки на концерти. Хоча знаю, що в залі були й міністри, і президенти. Корпоратив - це виступ перед співробітниками корпорацій, коли керівництво хоче таким чином подякувати їм за самовіддану працю. Від концерту відрізняється лише тим, що квиток оплачуєте чи не ви з власного гаманця, а корпорація зі своєї каси. Часто корпоративи мають стадіонів масштаби. Дні міст - це теж замовні концерти. Виступи на вашому Майдані найчастіше один великий замовний корпоратив (посміхається).

- Пам'ятаєте своє перше місце роботи і першу зарплату?

- Перші свої гроші я заробив ще в шкільні роки в Бюро молодіжного туризму (була в СРСР така організація) - під час шкільних канікул працював екскурсоводом по історичних місцях Владивостока для приїжджих школярів. Гроші витрачав на найнеобхідніше - чергову вінілову платівку, які можна було купити в нашому портовому місті на чорному ринку.

- Свого часу ви відкрили світу Земфіру. Як вам її останній альбом? Слідкуйте за її успіхами в творчості?

- Сьогодні моє продюсерське увага зосереджена на фестивалі Vladivostok Rocks - V-ROX, який ми вперше в цьому році провели у Владивостоці. Це фестиваль-практикум і музична конференція одночасно, з концертами, майстер-класами, лекціями та дискусіями, майже три сотні учасників з країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону, 70 концертів молодих інді-музикантів з Японії, Росії, Кореї, Південної Африки, Китаю .. . на V-ROX музиканти і продюсери, представники звукозаписних лейблів зустрілися, що називається, лицем до лиця, і, судячи з відгуків, всім це пішло на користь і вже починає приносити результати. Вже готуємо програму Vladivostok Rocks-2014, тому ласкаво просимо до нас наступного літа!

- Сергій Шнуров розповідав мені, що його діти слухають виключно "Мумій Троль". А ваші діти " Ленінград "Слухають?

- Мої дочки поки в основному слухають казки та колисанки. Але розучили одну пісню групи "Сансара -" Чубчик ". Співають її хором, в цьому році навіть побували на концерті" Сансари ". Ця група з Єкатеринбурга виступила на фестивалі РОК Владивостока V-ROX і так всім припала до душі, що брала участь в нашому турі по Уралу і Сибіру, ​​виступить вона і в Києві.

- Яку участь приймаєте у вихованні дочок Віві і Летиції? Знаю, що у вас є навіть збірник колискових за мотивами пісень "Мумій Троля". Часто їх співаєте дочкам?

- Диск з колисковими "Мумікам від тролліков. Сел-пі, рок-н-рол" - це збірка інструментальних варіантів пісень групи "Мумій Троль" в аранжуваннях нашого барабанщика Олега Пунгіна. Він дійсно зробив його мені в подарунок на день народження дочок - зараз їм п'ять і три роки. Намагаюся проводити з сім'єю якомога більше часу. Краще подорож для сім'ї - разом з татом на гастролі. Особливо в екзотичні країни. В цьому році ми побували в ПАР і Японії - дуже багато вражень.

- Цього року ви закінчили дивовижний проект - кругосвітнє плавання, в яке група вирушила на барці "Сєдов" 20 травня 2012 року. За час плавання ви відвідали 24 країни і 32 порту. Що було найскладнішим? Були дні, коли ви хотіли кинути все і повернутися додому?

- Перед КРУГОСВІТКА мене лякали: ось підете в Південно-Китайське море, там качка в 180 градусів, мало не здасться. Але море над нами змилостивилося, і в основному все пройшло гладко.

- Знаю, що після цієї подорожі ви загорілися ідеєю зняти повнометражний фільм. Хто буде режисером? Коли прем'єра?

- Фільм ми дійсно готуємо. Передбачалося, що він буде документальним, але в процесі зйомок переріс в художньо-документальну музичну драму-комедію під назвою Whatever 1 o'clock. У зйомках брали участь члени команди "Сєдова", а оповідає фільм про пригоди молодої групи з маленького портового міста. Розраховуємо, що встигнемо з прем'єрою до літнього фестивального сезону. Зараз вже до процесу озвучення підійшли.

- До речі, а мрію побувати в космосі ще не залишили? Про що ви сьогодні мрієте?

- Хочу скоріше випустити наступний альбом - він в голові вже майже склався. Можливо, це буде зовсім інший "Мумій Троль", до якого всі звикли за останні п'ятнадцять років. Ще є ідея зайнятися створенням дитячих мультфільмів.

- На концерті в Києві ви збираєтеся виконати свої хіти українською мовою, як це вже було раніше з "Малюком" і "Дівчинкою"?

- Все можливо (демонструє свою фірмову посмішку). Плей-лист я завжди пишу за кілька хвилин до початку концерту, так що чекайте сюрпризів і справжнього далекосхідного року!

Концерт групи "Мумій Троль" пройде 23 листопада, Stereoplaza, 20:00.

Читайте найважливіші новини в Telegram , А також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі .

джерело: сьогодні Самі б ви якісь колективи туди вписали?
У жовтні вам виповнилося 45, відчуваєте себе на свій вік?
Чи не думаєте йти зі сцени?
Це принципова позиція?
Ілля, як часто погоджуєтеся на корпоративи?
Чи є різниця - виступати перед політиками або звичайними людьми?
Пам'ятаєте своє перше місце роботи і першу зарплату?
Як вам її останній альбом?
Слідкуйте за її успіхами в творчості?
Яку участь приймаєте у вихованні дочок Віві і Летиції?

Новости