Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Міста Россіі.Історія міст Росії

Росія величезна країна зі своєю унікальною   російською історією   і культурою Росія величезна країна зі своєю унікальною російською історією і культурою. У кожного російського міста теж є своя історія, свій архітектурно-планувальний вигляд, свої визначні пам'ятки, свій внесок в історичні події, свої видатні діячі, які прославили місто. Практично в кожному місті є місця, які залишають слід у свідомості людини, збагачуючи його духовно і естетично.

Творчість, культурну спадщину Росії значно виділяється в світовій культурі. У містах є галереї, де місцеві художники виставляють свої роботи, і може бути, коли-то деякі з них займуть гідне місце в Ермітажі або Третьяковської галереї.

Багато міст є цікавими об'єктами для туризму, відпочинку, центрами неповторних російських промислів. Виникають певні асоціації, наприклад, говорячи про російській самоварі, ми обов'язково говоримо про Тулі , Про пуховій хустці - згадуємо Оренбург. А скільки захоплення викликає гжельский фарфор, хохлома, жостовские підноси. Людина, який побачив всю цю красу хоч одного разу, назавжди знайде містечко в своєму серці для цих творінь рук людських.

Міста Росії здавна славилися своєю величчю, своєю неповторною красою. Славу землі російської забезпечували багато міст Москва і Великий Новгород , Ярославль і Володимир , Муром і багато інших. Всі знали, прийшовши в Росію з мечем, від нього і загинеш. Русь славилася не тільки хоробрістю і відвагою своїх людей. Російське зодчество внесло величезний внесок у прославляння Росії.

Мало хто міста світу можуть похвалитися унікальними за своєю природою архітектурними спорудами. Їх в російських містах величезна кількість. Храми, собори, монастирі - кожен зі своєю історією, своєю неповторною красою. А природа ... У кожному місті, маленькому або великому, є свої улюблені місця з красивими куточками. Красу нашої природи в своїх творах оспівували багато російських поетів.

За стародавнім російським містам проходить цікавий туристичний маршрут Золоте кільце Росії, захоплюючий кілька областей Росії: Ярославську, Костромську, Володимирську, Іванівську, Московську. Тут збережені унікальні пам'ятки культури та історії, центри народних ремесел. Ярославль є столицею цих міст. Тільки в ньому 140 пам'ятників архітектури !!! Виділяються своїм неповторним архітектурою Церква Іоанна Предтечі XVII століття, Спасо-Преображенський собор, Церква Іллі Пророка і багато-багато інших.

Кожне місто неповторний, і ми повинні навчити молоде покоління шанувати і любити надбання російського народу. І зберігати все наше багатство ...

Новости