Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Туреччина. Географія, опис і характеристики країни

  1. Географічні характеристики
  2. природа
  3. ресурси
  4. Культура

Туреччина - країна колоритна і багатонаціональна, але єдине віросповідання 95% населення держави дозволило зберегти культурні традиції і звичаї Туреччина - країна колоритна і багатонаціональна, але єдине віросповідання 95% населення держави дозволило зберегти культурні традиції і звичаї. Унікальні природні ресурси дозволяють їй розвивати торгову і туристичну галузь.

Географічні характеристики

Туреччина - унікальна країна з точки зору свого розташування. Знаходиться вона відразу в двох частинах світу: Азії і Європі. Найчастіше відноситься до азіатського регіону, а саме, країнами Близького Сходу.

Сусідами Туреччини є:

  • Болгарія, в північній частині;
  • Греція, в західній;
  • Грузія, Вірменія, Азербайджан і Іран, в східній;
  • Ірак і Сирія, в південній.

Загальна площа країни становить 780 580 км квадратних. Населення держави перевищує 7,5 млн. Чоловік. Етнічний склад різноманітний. Турки становлять не більше 75%, решта населення представлено караїмами, кримськими татарами, арабами і т. Д. Велика частина сповідує іслам.

природа

гори гори

За рельєфом Туреччина відноситься до гірських країнам. На території її знаходиться кілька гірських гряд, є вулкани, в тому числі, і активний Ерджієс, висотою 3916 м.

Найбільші гірські системи - це:

  • Понтійські гори;
  • гори Тавр складаються з Західного, Східного і Центрального Тавра;
  • а також Анатолійське плоскогір'я.

В горах є гострі піки, плато і навіть льодовики. Місцезнаходження останніх - це гірські вершини, висота яких перевищує 4 000 м над рівнем моря. На території Туреччини знаходиться відомий вулкан Великий Арарат. Належить він до Вірменського нагір'я ... Детальніше

Ріки та озера Ріки та озера

Річок в країні налічується близько двох десятків. Протяжність Євфрату, Тигру, Кури, Кизил-Ірмаку і річки Аракс перевищує позначку в 1 000 км. Решта річок набагато менше за довжиною. З огляду на гірський рельєф вони не придатні для судноплавства. В їх руслі є безліч порогів. Нерідко вони пересихають і сильно міліють.

Річки, що беруть води з опадів, як правило, розташовані в західній частині країни. Повноводними вони стають в кінці зими і навесні. У східній частині країни розташовані річки, що залежать від льодовиків. Повінь в їх руслах можливо в літній період, коли йде активне танення замерзлих вод.

На території країни є кілька великих озер. Це Туз і Ван. Вони відносяться до безстічних водойм ... Детальніше

Моря, які омивають Туреччину Моря, які омивають Туреччину

Береги Туреччини омивають відразу чотири моря:

  • Егейське із заходу;
  • Мармурове з північного заходу;
  • Чорне з півночі;
  • Середземне з півдня.

Всі ці моря належать до басейну Атлантичного океану. Мармурове море є внутрішнім.

Вихід до моря і кліматичні умови сприятливо позначаються на економіці країни, дозволяючи розвивати торговельні відносини і туристичну галузь. Важливі для країни територіальні води і з точки зору політичного контролю і військових стратегій ... Детальніше

Рослини і тварини Рослини і тварини

Територія Туреччини розташовується відразу в декількох природно-кліматичних зонах, обумовлюючи велика різноманітність рослинних і тваринних видів. На території держави можна зустріти листяні ліси, хвойні, плантації чаю, фруктові дерева, балку, фісташку, виноград і плодові дерева.

Перелік тварин видів: ведмеді, дикі кози, дикі кабани, вовки, лисиці, борсуки та благородний олень. Безконтрольне полювання протягом тривалого часу суттєво зменшила чисельність популяцій, і деякі представники фауни виявилися під загрозою повного зникнення. Захисною мірою стало створення на території країни національних парків і заповідників ... Детальніше

клімат Туреччини клімат Туреччини

Континентальний клімат панує на більшій частині території країни, що обумовлено наявністю гірських вершин. Літо в Туреччині спекотне, з малою кількістю опадів. Зима холодна і сніжна.

На узбережжі Середземного і Егейського моря клімат середземноморський. Зима тут характеризується особливою м'якістю, опадів у вигляді снігу практично не випадає.

Тропічний пустельний клімат характерний для південного сходу держави. Вологість повітря тут низька.

З боку Чорноморського узбережжя погода відрізняється більшою суворістю і різницею температур, через істотне зниження показників тепла морських вод в зимовий період ... Детальніше

ресурси

Промисловість і сільське господарство Промисловість і сільське господарство

Ключову роль в економіці держави виконує легка промисловість. Найрозвиненішою є галузь виробництва готового одягу та текстилю. Ці товари йдуть на експорт. Харчова промисловість полягає в переробці сільськогосподарської продуктів.

Набирає обертів розвиток автопрому. Підприємства даного сектора займаються виробництвом запчастин і комплектуючих для машин.

Незважаючи на залучення іноземного капіталу і впровадження сучасних інновацій, бізнес країни багато в чому залежить від зарубіжних технологій і комплектуючих.

У регіоні добре розвинене сільське господарство. Місцеві ферми займаються вирощуванням цитрусових, кукурудзи, оливок і т. Д. Невеликі сімейні компанії розводять велику рогату худобу, овець і кіз. Тварин містять заради молока, м'яса, шкур, а також вовни ... Детальніше

Культура

народи Туреччини народи Туреччини

Туреччина є багатонаціональною мусульманською країною. Тут представники різних вікових категорій дотримуються традицій сім'ї і шлюбу, принципів соціальної рівності. За розмахом гостинності та привітності до гостей турки порівнянні з жителями кавказького регіону. Своїм гостям вони із задоволенням накривають стіл, пропонуючи найкраще, що є в будинку з страв і розваг. Особливістю місцевого населення є невербальний спосіб спілкування, що полягає в специфічних жестах ... Детальніше

Новости