Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Східні ресторани в Москві

Кілька чудових східних ресторанів Москви, які обов'язково повинен відвідати кожен. Приємна тематична музика, жіночий і чоловічий танець живота, кальян і чудова атмосфера, подарують вам повне занурення у казку сходу!

Приємна тематична музика, жіночий і чоловічий танець живота, кальян і чудова атмосфера, подарують вам повне занурення у казку сходу

1. Мережа «Чайхона №1»

У мережі лаунж-кафе «Чайхона №1» є девіз, який не потребує перекладу: «Ек проблем!». У дизайні інтер'єру-яскраві узбецькі шовку, розшиті хитромудрими візерунками, м'які дивани, строкаті подушки, ароматні кальяни, розписна кераміка на стінах з видами старовинних міст і вулиць, гілочки бавовни з білосніжними коробочками в керамічних вазах. Кухня «Чайхона» об'єднала в собі узбецькі страви і кращі страви європейської кухні. У меню: плов і лагман, шашлики, дорада, самса, десерти -чак-чак, хмиз, штрудель, чи-нон (хрусткий млинець з начинкою). Ще «Чайхона №1» славиться чудовим вибором чаю і прекрасними кальянами. Величезна порція плову варто тут 390 рублів, люля-кебаб - 180 рублів, а чудовий кальян - від 850 рублів.

2. Турецький ресторан «Бардак»

Маленька Туреччина на Маросейка. Господар закладу - закоханий в Туреччину російський бізнесмен, а кухар приїхав в Москву з Анталії слідом за російською дружиною. Інтер'єр «Бардак» можна назвати несподіваним для традиційного східного кафе: ніякої розкоші, ніяких надмірностей, суцільний мінімалізм в світло-пастельних тонах. Ставку тут зробили саме на оригінальність турецької кухні, на її неповторний смаковий і ароматичний букет. Тут можна спробувати турецька суп з сочевиці - мерджімек (230 р.), Баклажан, начинений фаршем (400 р.) Або піде - корж з багатющою начинкою з овочів, сиру, яєць і м'яса (від 290 р.). Особливе місце в турецькій кухні займають солодощі - в кафе «Бардак» їх просто достаток. Кава тут готують на піску, а чай заварюють в «semavere» - це щось віддалено нагадує наш російський самовар.

Адреса: Маросейка, 6/8, стор. 1, (м. «Китай-місто»)

3. «Щербет»

Мережа східних ресторанів і, за сумісництвом, кальяну. Всередині - Яскравий східний інтер'єр, м'які дивани з подушками, в першому залі столики зі стільчиками, трохи приглушене світло, і, звичайно, кальяни. У меню представлені найбільш відомі та улюблені страви арабської, східної і японської кухонь: плов, уйгурська лагман, манти на пару, хліб з тандира, кебаби і шашлики, м'ясо на Садж. Середній рахунок-1000 р.

Адреси: вул. Сретенка, 32 (м. «Сухаревська»), вул. Петрівка, 15 (м. «Театральна»), вул. М'ясницька, 17 (м. «Чисті Пруди»), вул. Ярцевская, 22 (м. «Молодіжна»).

4. Кафе «Кальян»

Назва говорить сама за себе: тут можна покурити ароматний кальянний дим з найрізноманітнішими, химерними смаками - від троянди і соку до коли, коньяку і кокоса. Любителів екзотичної кухні «Кальян» радує ліванськими стравами - приготоване на вугіллі м'ясо, східні солодощі, знаменита закуска мезе (різні ліванські закуски в крихітних порцій), кеббе. Східний інтер'єр з м'якими килимами і подушками налаштовує на приємний відпочинок. Середній рахунок - 700-1000 р .; ціни на кальян починаються від 730 р.

Адреса: вул. Покровка, д.21 (м. «Чисті Пруди»).

5. Ресторан «Босфор»

Турецький ресторан з солідним стажем роботи - більше 10 років. Оформлений ресторан «Босфор» абсолютно в національному стилі. Скрізь килими - на стінах, на підлозі, ґрунтовні дерев'яні столики, на яких горять свічки, м'які комфортні стільці, в обробці використані унікальні турецькі візерунки, а веранди покриті черепицею. Кава тут варять в Кофейница прямо посеред залу, на очах у гостей. Тут можна спробувати «Хайдарі» - йогурт з часником, вершковим маслом і м'ятою, «хумус бив муха» - пюре з турецького гороху, тахини і лимонного соку, «зейтінягли іспанак» (шпинат, рис, морква, цибуля, оливкова олія) і інші ситні і пряні страви турецької кухні. Середній рахунок - 700-1000 р.

Адреса: Арбат, 47/23, стор. 1 (м. «Смоленська»).

6. Ресторан «Самарканд»

Один з кращих ресторанів узбецької кухні в місті. Всередині - розслабляючий інтер'єр з милими деталями, спеціально привезеними зі Сходу: килими з натуральної вовни з ручною вишивкою, світильники, інкрустовані самоцвітними камінням, і панно ручної роботи з зображенням чарівних Воріт Самарканда. Всі страви великого меню 'Самарканда' готуються тільки узбецькими кухарями. Традиція ресторану - особлива церемонія подачі плову. Казан з готовим пловом виноситься до гостей, а додаткові інгредієнти замішуються, виходячи з їх гастрономічних уподобань. Середній рахунок - 1000 р.

Адреса: просп. Миру, 48. (м. «Проспект Миру»).

7. Ресторан Damas

Спокійний арабська ресторан з інтернаціональним меню: «лівантійскіе» страви тут перемежовуються з європейськими та японськими. Кожен з чотирьох залів ресторану пронизаний власну атмосферу. Кав'яня виконана в шоколадно-бежевих тонах. Урочистий обідній зал прикрашений різьбленими ширмами з мореного дерева і м'якими диванами. Кальянная кімната встелена сирійськими килимами, а стеля в ній нагадує дах намету. Вечорами гостей розважають східні танцівниці. Крім класичних близькосхідний страв, Дамас пишається своїми екзотичними східними солодощами. Обсмажене кавове зерно в шоколаді або шоколадні цукерки з цедри лимона і апельсина, спеціально привезені з Сирії, більше ніде в Москві не спробуєш, тому гості часто купують їх з собою на вагу. Середній рахунок - 2000 р.

Адреса: Маросейка вул., 6/8 (м. «Китай-Город»).

8. Ресторан «Оранжерея»
Класичний східний ресторан з інтер'єром в теплих тонах, кальянами і танцями живота вечорами. Люстра ручної роботи привезена з Дамаска, а меблі виготовлені з оливкового дерева. У меню представлені страви європейської, арабської та японської кухні. Особливо пишаються в ресторані стравами з баранини, а саме приготованими з неї на відкритому вогні соковитими косталетамі і кебабами. Також уваги заслуговує розділ десертів: представлені в ньому східні солодощі готуються у власній кондитерській, а інгредієнти, як стверджують співробітники ресторану, доставляються з Дамаска. Ще одна місцева визначна пам'ятка - величезна кальянное меню, що пропонує більше 20 видів тютюну, ароматизованого свіжими квітами і фруктами. Середній рахунок - 1500 р.

Адреса: Остоженка, 53/6 (м. «Парк культури»).

«Парк культури»)

9. Shishas Lounge Bar
Комплексний ресторан з різними видами кухонь (європейська, східна, італійська, японська), з великою чайною картою і всілякими кальянами. Являє собою стиль міських кальян-кафе, які представляють собою симбіоз традиційних аспектів східної культури і ультрасучасних тенденцій в європейському дизайні. Кожен гість знайде в Shisha Lounge Bar щось своє: частинку Туреччини, Марокко, Алжиру, Об'єднаних Арабських Еміратів, Єгипту. У четвер, п'ятницю і суботу Shishas Lounge Bar перетворюється в модний нічний клуб, де енергія, музика, божевільні танці і чудовий настрій створюють атмосферу свята. Середній рахунок - 1000 р.

Адреса: Кухарський, 52/55, стор. 2 (м. «Барикадна»)

10. Ресторан «Узбекистан»

«Узбекистан» ось вже більше півстоліття є одним з найзнаменитіших московських ресторанів. Відкрився ресторан Узбекистан ще в 50-х роках і був вкрай популярний у радянські часи. Всередині - справжній палац: різьблені дерев'яні двері, факели. мозаїчний орнамент, пишні килими, а гості просто потопають в м'яких азіатських пуфах кушеток. На кухні працюють справжні узбеки, ті, кому пощастило навчитися готувати на батьківщині. Тому такий плов, як тут, можна покуштувати хіба що в Бухарі або в Самарканді, а самса, перепілки і нарин з бульйоном не піддаються ніякому опису. Правда, ціни відповідають заявленій розкоші: середній рахунок в ресторані - від 2500 р.

Адреса: Неглинная, 29 (м. «Трубна»).

11. Ресторан «Тандир»

Сучасність і традиції. Захід і Схід. Ресторан «Тандир» розташувався на Краснопресненській набережній, неподалік від міжнародного ділового центру «Москва-Сіті». Близьке розташування створює надзвичайний контраст, завдяки якому Ви потрапляєте на острівець Сходу

Краснопресненська наб., Д. 14а
м. Виставкова, м. Международная3,7

12. Ресторан «Бакинська перлина»

Перш за все для тих, хто звик до хорошого відпочинку при демократичних цінах. Гостинність, смачна кухня, два великі зали (на 150 і 180 персон), відмінна музика.

Меню ресторану дуже різноманітно. В основному це страви східної кухні. Можна замовити судака, осетрину або сібас. Страви на Садж підкорять абсолютно будь-якого, а вибір шашликів тут такий, що хочеться спробувати все і відразу.

Зоряний б-р, д. 24
м. Вднх, м. Олексіївська, м. Мар'їна Роща

Новости